Amanda ek

Alla inlägg under oktober 2012

Av Amanda - 22 oktober 2012 21:03

Hejsan! Som jag kanske redan har sagt håller jag på med Moviemakerfilmer. Tycker det är himla roligt!

Hade innan ett jätteproblem: Kunde inte ladda över filmerna på Facebook elr bloggen. Men det löste sig när jag skapade ett Live windows ID konto. :D så nu kan jag det! 

Har bara ett problem kvar: Kan inte lägga in musik. Har försökt asmycket, men klarar inte av så tekniska saker :p haha nej man pappa får hjälpa mig med det! ;) hahaha....

 

Här är filmen: 

NEEEEEEEEJ det står "felaktigt format" ;( men är du kompis med mig på Facebook kan du se den där!

Den heter Hoppning med Katja och Lukas! :)

 

Nu måste jag stänga av datorn! ;)

 

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 22 oktober 2012 21:03

Hejsan! Som jag kanske redan har sagt håller jag på med Moviemakerfilmer. Tycker det är himla roligt!

Hade innan ett jätteproblem: Kunde inte ladda över filmerna på Facebook elr bloggen. Men det löste sig när jag skapade ett Live windows ID konto. :D så nu kan jag det! 

Har bara ett problem kvar: Kan inte lägga in musik. Har försökt asmycket, men klarar inte av så tekniska saker :p haha nej man pappa får hjälpa mig med det! ;) hahaha....

 

Här är filmen: 

NEEEEEEEEJ det står "felaktigt format" ;( men är du kompis med mig på Facebook kan du se den där!

Den heter Hoppning med Katja och Lukas! :)

 

Nu måste jag stänga av datorn! ;)

 

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 22 oktober 2012 20:08

OJ vad detta är SANT!!

Av Amanda - 22 oktober 2012 19:50

Ska jag på tisdagsdressyr.... Vet inte vad vi ska göra, hoppa lite kanske? :) vi kommer hoppa snart i alla fall, antingen denna gång eller nästa gång. Hoppas det är nästa gång, för jag hoppade ju igår, och man ska spara på hoppglädjen hos unghästar ;) 

Men hur som helst ska jag inte göra mer än så.. Ganska trist inlägg :p för mitt schema är typ likadant!

För ja varje måndag är jag hemma, tisdagar = tisdagsdressyr, onsdagar = hemma, torsdagar = lektion för Jessica, fredagar = sköter Beauty, lördagar (kan skifta lite) = Rider och kanske gör något annat och söndagar = rider och kanske gör något annat. :)

Det är så hela tiden, trist :/ ska i alla fall övertala familjen att åka till Ullared nu på höstlovet. När annars liksom? På jullovet? Nää då är det säkert skitmycket folk, som att det aldrig är det :p ;)

 

Äsch.. Nu ska jag äta frukt och kolla på TV. :) 

 

Ha det bra! /AmAnDa.

 

     

Finaste Gizmo <3 och ja jag är ganska fin jag med ;p (egotillägg).

Av Amanda - 22 oktober 2012 19:23

Såhär ser det ut :p

 

Men ja jag och mamma åkte till Flädie så fort hon kom hem. Tog ca 20 min dit. Tog med mina pengar :p även fast jag sparar det till ett visst schabrak (det där turkosa :p). För om man hittar något sånt jääättefiiint och billigt/rea så måste man fynda.. xd

 

Det var hur som helst jättefint därinne. Det är andra gången jag är där. Första gången var jag 6. Sen på sommarlovet åkte vi dit på en söndag, men de hade stängt så vi fick åka hem igen ;(

De har byggt en våning till sen jag var där. Nice asså! På den första våningen finns mest kläder och sånt till ryttaren. På ovanvåningen finns schabrak (massor av dyra märkesschabrak man inte har råd med :p) och halva den våningen bestod av täcken! Jag och mamma bara gapade - så mycket täcken fanns det! :D förstår varför alla från Torns köper täcken på Flädie och inte på Hööks (det regntäcke vi köpte från Hööks läcker ju!).

 

Kollade först som hastigast på ryktsaker och kläder. Men mamma tjatade på mig och sa att vi hade brottom (de stängde om en halvtimme :p). Såg en röd racesafe. ;)

Gick upp och stod och kollade på schabrak jättelänge (man får ju aldrig nog). Och kollade lite på täcken också, men eftersom alla täcken är så väl inpackade såg man inte mycket, bara en massa plast :p :) 

Hittade en fin och någorlunda billig present. kollade lite till, tills det bara var typ 5 min kvar innan de stängde :p tycker ändå inte alls jag hann kolla på allt ;) bara lite snabbt.

Bild på allt utan presenten:

Hink

Photo: Från Flädie :pHovkrats + borste som är mjuuuk!!

Mössa i jätteskönt tyg!

 

Ja men det var väl det. Plus schabraket, men jag vill verkligen inte att hon ska se det i förväg, då är det ju ingen överasskning! ;D

 

Liten bild till:


 

Men ja det är jättemysigt i affären. Flera smårum som man kan gå runt i. Inte alls som på Hööks och Horze, där det är ett jätterum med allt i. :) Inte för att det är ngt fel på det ;)

Man känner sig lite forever alone när man står ensam i ett rum och kollar på något :p

 

Kommer ett till inlägg snart! :p

 

/AmAnDa.

 

 

Av Amanda - 22 oktober 2012 19:10

Nu har mamma anmält mig, tog bara 40cm eftersom hon var så pigg och stark igår. Vill liksom inte riskera något ;) :p vill få reda på vad hon tycker om tävingar, om hon tar det chill eller om hon har supermycket tävlingsnerver och bockar och har sig (även fast det inte alls är troligt :p).

 

Jag ska då vara en häxa. Hehe ;) :p

Ska ha detta på mig:

*Häxhatt (på hjälmen)

*Ridstövlar (ofc)

*Hjälm

*Väst

*Svarta ridbyxor

*Klänning (kanske) som är en halloweendräkt

*svart läppstift

*Kanske kan låna en häxnäsa från Katja :)

 

Och Beauty ska ha:

*Sadel

*Träns

*Benskydd (detta är självklarigheter så känns lite onödigt :p)

*Rött schabrak (min klänning är svart & röd, se mönstret :p ;D)

*Swarovskipannband (ojaa det äkta ska användas för första gången :D)

 

 

Litet avbrott för denna jätteskojiga bilden från FB:

Och shit vad sant! XD

 

Men ja vi ska som sagt se hur det går att tävla henne. Kan vara så att hon bara kutar runt på låga höjder och börjar bruka allvar på högre höjder. För när jag hoppar henne känner jag att hon bara springer planlöst rakt fram, är det upp till mig att se till att hon kommer rätt på hindret? /En som inte riktigt har koll. :P

 

Men'e nu ska jag göra ett nytt inlägg som ska heta Flädie,. För gissa vart jag varit? :P :D

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 22 oktober 2012 16:45

Denna mössan:

Kostar bara: 59, orginalpriset är: 79

JH Collection!! :D

 

Och den vill jag HA! :D ;D

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 22 oktober 2012 16:36

Hejsan! Jag och Fanny diskuterar presenten nu på Facebook. Man vet liksom inte om någon annan gillar det man själv gillar :/ men vi har några vi väljer mellan nu ;)

 

Eftersom det där turkosa schabraket på Hööks inte finns i turkos längre (vet ej om det är slutsålt eller bara inte finns i lager för tillfäller) så kanske jag ska köpa detta istället:

http://www.horze.se/Horze-Vernon-allroundschabrak/17039,sv_SE,pd.html?dwvar_17039_color=DBB&start=3&cgid=saddlepads&prefn1=color&prefv1=Bl%C3%A5

I den klarblå ;) har jämfört den och det från Hööks - och det är typ samma färg! :D

Så det ska jag köpa till Beauty så fort jag får tillfälle :) håller på med den turkosa outfiten nu och det går ändå ganska bra, det som fattas är: benskydd, flis, träns, tyglar, spö, handskar och det dära schabraket. Okej det låter jättemycket, men på papper ser det mycket mindre ut :P

 

/AmAnDa.


Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards