Amanda ek

Alla inlägg under oktober 2012

Av Amanda - 17 oktober 2012 17:24

Blev sur när jag o Alexander såg Par i kungar idag och det är en helt ny säsong!

I den nya är Brady inte med - och det är inte kul utan honom! :( istället är det en random kille med blont hår som spelar Luther  i Zeek och Luther :/

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 17 oktober 2012 16:40

http://www.myone.se/Default.aspx

 

My one - hästaffär.

 

Hittat jättemycket billigt - och fint - som skulle passa perfekt till mina outfitsar! :D

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 17 oktober 2012 15:49

Om idag: (kallas från och med nu för dagsinlägget, kommer bara 1 gång per dag).

Tog skolbussen till skolan för ovanlighetens skull. ;) 

 

I skolan löd schemat såhär: TEMA, TEMA, TEMA, TEA.

TEA är den bästa lektionen, om man bortser från svenskan då ;)


Första lektionen = ca 5 min försenad (för vi hörde aldrig att det ringde in?) 

Vi pratade om klassresan och toalettpapper (hahaha) och hushållspapper och vi kommer tjäna mycket på det.

 

Andra lektionen pratade vi om vår tidning och utställning. 

 

Tredje lektionen hade vi På spåret. Det går till såhär: Vår lärare läser upp 5 ledtrådar till en fråga. Första ledtråden (asså om man skriver svaret) är värt 5 poäng och så ni fattar nog :p

 

Fjärde lektionen hade vi TEA. Jag och k&F ritade upp planer för aktiviteterna vi håller i till ett klassdisco på vår skola.

 

Nu sitter jag här hemma och chillar. Vet att K&F antagligen har fullt upp i stallet. De ska rida senare idag. F ska ha hopptävling med Fighten och K ska träna framdelsvändningar med ?.

 

Ska göra lite läxor snart, har att göra i:

Matte (några uppgifter + veckans kluring)

Engelska (glosor)

Spanska (glosor)


Så ja det är en del! Speciellt eftersom jag inte är 100% klar på någon av de ;)

 

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 17 oktober 2012 15:31

Okej bloggen. Såhär ligger det till: Jag har fått 90 kommentarer! :D skitbra!! 

Bara 10 till - och sen är det 100!!

kommentera på! Du kan bara skriva "bra blogg" eller något snabbt. Eller "fin blogg! Kika gärna in på min."

gör det, så blir jag glad! <3 :D

 

Kommer ett långt inlägg om dagen, fast det egentligen bara varit en vanlig dag ;) men det är så det är på Attlevasomamanda. Den som inte gillar; läs inte den så kallade daginlägget (kallar det så, och det är ett ganska bra namn, när jag bloggar om hela dagen, alltså skolan, kompisar och ridning. Kanske lite om familjen också? 

 

På min blogg finns det aldrig för lite update! =)

 


/AmAnDa.

Av Amanda - 16 oktober 2012 22:19

Godnatt på er nu ;) ny dag imorgon. Då ska jag tyvärr inte rida :( men Katja o Fanny ska, o jag ska bara chilla hemma framför datorn (se fram emot mycket update) och göra läxorna (2 glosor, kanske skriva vidare på min berättelse och fortsätta skriva över min andra berättelse på datorn).

 

Men nu är det fett sent (typ halv 11) och då blir mamma o pappa inte glada om jag är vid datorn så länge ;) 

 

Men innan jag slutar visas ännu 3 nya bilder:

  Egobild :p

   Fanny & Florens.  Fanny & Florens.

 

Ha det! :)

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 16 oktober 2012 22:03

Hej! Har tänkt på en sak. Jag har bara haft Bea i typ 7-8 veckor och jag har redan upptäckt lite problem, men även löst vissa!

Som dessa:

 

Först höll hon på att rycka tyglarna ur händerna på folk - det har hon slutat med nu, och tror hon gjorde det för att hon hade så dålig kondition (det är sant), tränade enkelt bort det genom mycket träning. :)

 

Sen började hon att stanna, det är inte riktigt löst än, men ser en klar förbättring! Måste låta henne gå på hela tiden, så ger hon snart upp den iden :)

 

Hon började också vägra fatta galopp. Bara trava kvar i ökad. Vägrar sänka tempot när jag ska göra en halvhalt och göra galoppfattning sen, haha min häst den är smart :p 

men nu har jag lärt mig hur jag ska göra och det händer nästan aldrig att jag får göra om galoppfattningen, men vissa dagar har hon när hon absolut inte vill. ;)

 

Hon höll på ett tag med att stick iväg från volten i galopp. Bara sken rakt över ridbanan.

Kallar henne "en trafikfara" när man rider många och hon bara skenar rätt igenom ridhuset ;)

men Jessica har lärt mig att förhindra att det händer, och jodå det händer inte alls så mycket, men på A volten (om dörren är vid C) racar hon fortfarande iväg ;) byter galopp innan gör hon ockå.

Smart hest dehär! :p ;)

 

Men det blir en klar förbättring tycker jag. Och det tyckte Hanna också. Tummen upp alla! :D

 

Och som jag säger - det är bara början!

 


/AmAnDa.

Av Amanda - 16 oktober 2012 21:43

Hejsan hoppsan! Här kommer en liten lista på lite av det som beställdes idag! <3 :D

1: Svarta ridbyxor.

Är svart en trist färg? Nej det som är så bra med svart är att det passar till alla färger! :D man kan lugnt rida runt med ett grönt schabrak och svarta ridbyxor! :) dessa kommen användas till flera av mina outfitsar, skulle kunna användas till alla! :D <3



2. Grimma disco.

Ja nu är äntligen grimman Katja ska få i present beställd :D



3. Sadelskydd

ska få det i namnsdag, men vet redan vad det är :p har velat ha ett sadelskydd länge nu, det ser proffsligt ut - och det skyddar sadeln från damm m.m



Sen var det specialpris på ridstrumpor JH Collection (fiiint märkee) så vi köpte ett par till mig och ett par till mamma :) sen fick jag cerisa ridstrumpor till vintern. :)

 

Hade tänkt köpa det älskade schabraket som är turkost. Har ju råd nu! ;(

men gissa vad? Precis när jag bestämt mig för att köpa det i derssyrform (liksom skit i) så är den slutsåld i turkost där med!! :/ :( :( men mamma kollade och då stod det bara "tillfälligt slut" så hoppas att det kommer in! Ska spara pengarna till det, så jag kan slå till så fort det kommer tillbaka :) :D


Skulle ha önskat mig dessa tyglar:

Men de fanns bara i strl ponny och blir helt rädd att de ska va för små för en d-ponny.. Hon behöver ju Cob. :/ men sen läste jag att det var någon som haft det på sin stora häst och att det fungerade, så ska tjäna till de själv istället ;)

 

/AmAnDa.

 

PS! Väntar fortfarande på stalltäcket, pannborsten och putssvampen :/ det var försenat och kommer i november. Good! ;) haha men då är det ju kallt så stalltäcket kommer nog väl till pass.

Eller, Beauty? ;) <3

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 16 oktober 2012 20:30

Tjabba!  

Nu kommer lite mer text om tisdagsdressyren och allt som hänt efter skolan :)

 

Vi hade ju slöjd sist på dagen, men eftersom jag och Fanny hade cykel fick vi åka tbx (har slöjd på Lerbäck) för att cykla hem ;) på vägen hem hälsade vi på Musslan, F&F, Grim och alla de andra hästarna i Ponnyhagen :) Och Bea såklart. Det som är så bra är att Booty står så nära dörren till Ekelin, där man cyklar förbi så man hinner lätt se henne innan skolan börjar :) nice sätt att börja dagen på om du frågar mig! :D

 

Väl hemma (Fanny envisades med att följa med mig hem liite) kollade vi Facebook och hittade en fett bra hemsida som hette något med Pary ?. Ja Parykungen var det. :)

Länken: http://www.partykungen.se/

Lite kul saker vi hittade: (och jag själv)

http://www.partykungen.se/grudge-mask.html (The grudge mask)

http://www.partykungen.se/morphsuit-slender-man-maskeraddrakt.html (Slender dräkt)

http://www.partykungen.se/blodspray.html (blod spray man klart ska ha på Halloween)

http://www.partykungen.se/zombiehud.html (Zombiehud)

http://www.partykungen.se/harry-potter-voldemort-maskeraddrakt.html (Voldemort dräkt)

 

Denna hemsida har allt! :D

 


Efter det åt vi pizza och sen fick jag skynda mig fett mycket till Torns. Trots det kom jag ändå för sent :(

 

På Torns skyndade jag mig att ta in Bea, som inte alls ville :p ryktade, kratsade ur hovarna, satte på benskydden, bytte skor, tog på väst, sadlade, tränsade, red fram i stora.

 

I stora var: (säger hästarna nu) Casper, Musslan  , Grim, Flower , Alma och en häst jag inte känner igen, fux som är jättestirrig. Den stegrade flera gånger. Men ryttaren var duktig och red den bra. 

Efter va 10 min gick vi in i mellanridhuset.

 

Det gick faktiskt jättebra hela tiden. Alla hade koll på sina hästar och Beauty skötte sig mycket bra. En sån perfekt lektion man vill återuppleva.


Som jag sa gick lektionen superduper. Brukar aldrig gå så bra på tisdagsdressyren (vi är 8 och det blir lätt stökigt). Men alla skötte sig bra! Vi tränade på skänkelvikningar. Beauty bara sprang och hoppades det skulle vara över snart, precis som Hanna trodde. Hon sa att Bea antagligen inte hade någon aning om vad skänkelvikning var. Och så sa hon att det inte kunde bli bättre just nu. Med just nu menar hon att Bea fortfarande ung & olärd. Precis så som det är.

 

När vi kom till galoppen var vi uppdelade efter storleksordning på volterna. Rabblar upp hästarna som var på sama volt som jag (volt A): Alma, Grim men sen bytte han med Humle och så Cornetto. Det var nog bara vi :)

 

Skulle testa att fatta galopp från skritt, Hanna sa att jag kunde ta det från trav om jag ville, men jag har tränat på det med Jessica så Bea kan det + att hon har enklare från det.

Första gången i höger varv tog det ca 4-5 sek innan hon galopperade. Nöjd. Andra tog det lite längre, för hon var inte riktigt "på". Sen bytte vi varv (hennes svåra varv) och då fattade hon på direkten, alltså verkligen direkt.

Och rätt galopp blev det också! :D Så jag är supernöjd. Och andra gången i "det svåra varvet" gick det inte lika nöjd, men kan inte glömma de jobbiga tillfällen då hon vägrar fatta galopp överhuvudtaget, eller när hon vägrar ta ett steg - idag var hon pigg och började trava ibland när vi skulle skritta!

 

Jag är supernöjd alltså och hoppas det ska gå lika bra nästa gång, glömt att nämna att hon gick mycket på tygeln, väldigt mycket enligt mig! :D och lätt att ställa och böja. Måste vara några riktigt rutinerade ryttare igår, eller så är det för jag rider, för hon var jättelätt att ställa och så! :) <3

 

Love you Beauty (det passar riktigt bra att skriva ju :p)


Kommer kanske två inlägg innan det sista, ett om framgångar och motgångar under min Beauty-tid och ett när jag visar det jag och mamma beställde idag. Så vänta lite bara så fylls det på med mer! :D

 

/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards