Amanda ek

Alla inlägg under november 2012

Av Amanda - 10 november 2012 22:15

Hejsan! Kom på att det var ganska länge sen jag tipsade om bloggar. Så ska göra det nu. :)

Let's go!


http://fridasmile.blogg.se/

Skriver bla. om sina två hästar, Nanka och Ronaldo. Mycket bra, läser ofta :)


http://juliamusslan.bloggplatsen.se/

Musslans ena nya fodervärd Julia. Skriver om sitt liv och såklart om Musslan. <3


http://humlerebecka.bloggplatsen.se/

Humles ena nya fodervärd Rebecka. Julias bästis och klasskompis, tror jag ;) Skriver om Humle och en del annat!


http://fannyflorens.bloggplatsen.se/

Fannys nya blogg. Och ja det är jag på headern ;) hehe! ;D


http://jessicaahlgren.blogg.se/

Jessicas blogg. Den är bra! :D Ja det är hon som brukar träna mig :)


http://livetsomsandra.blogg.se/

Sandras fina blogg. Hon skriver mycket om Frodo och skolan, kompisar m.m :) 


http://ellenelfman.blogg.se/

http://ellenlive.devote.se/

Ellens blogg (eller bloggar kanske man borde säga ;) ) ,

Musslans andra nya fodervärd. Hon skiftar lite mellan dessa två; Ellenelfman och Ellenlive ;)


http://nellieberntsson.se/

Hehe vem läser inte Nellies blogg? ;) Läser den ibland. 


http://amandiislife.bloggplatsen.se/

HAHAHA men måste väl gilla sin EGEN blogg? Annars är man ju.. Äsch hittar inget passande ord men man gör väl en ny eller slutar helt om man inte gillar sin blogg ;)


Det var nog alla bloggtipsen jag har. Hehe det var inte så lite ;) Har ni något att läsa nu? JA antagligen!


Håller ni er upptagna med något nu då? För jag kommer inte blogga så mycket mer idag, ska fortsätta på min önskelista. Så bye!


/AmAnDa.



Av Amanda - 10 november 2012 21:27

Hehe jag är sjukt less på godis nu, ätit rättså mycket. ;) Håller på att sms:a nu. Har tråkigt.

Det blir ingen filmbomb del 2 idag för hela Internet skitet segar skitmycket. ;( Och det är störigt som in i! Så det blir ingen. Kanske imorgon istället.

Har sett att Amandiislife har dykt upp som nyligen uppdaterade ganska ofta. Jag har fått 37 unika idag, och jag har ganska dåligt med läsare just nu. Glad att det gått upp!

Men som mest var i augusti, när det var spännande med Beauty, liksom "hur blir det nu, måste fortsätta läsa tills jag vet". Och så när man vet bara slutar man. För då stämmer det ju ;) Men vill man inte veta hur det går med Beauty dåe? D:

Men hur som helst måste jag sluta nu, hejdå!

/AmAnDa.

Av Amanda - 10 november 2012 16:30

Hejhej det var SÅ länge sen jag hade en fillmbomb.. Jag har liksom inte precis brist på filmer, det är mest det att det tar aslång tid att ladda upp. Men jag brukar låta datorn stå och ladda och så gör jag något annat. :) 

Tur då att dessa redan är uppladdade ;) :p

Filmer som varit uppladdade ett tag:

Hoppning 90 cm med bästa Beauty <3 :D



 
 
 
   Rider BEauty <3


 
 
  Första gången jag rider Bea <3



 
 
  Hoppning med lilla Florens <3



  Hoppning med Pusslan (Musslan) <3



 
  Catfight :p



  Rider Lussan <3



  Hoppar Musslan



 
  Sötisen



  Tävling Musslan, sista gången, 0 fel <3



  Provridning av Pluto år 2009, oktober. <3 Mini-Amanda :o



  Älskade powershettis Flower. 



  Första tävlingen md Flower <3 Maj år 2010



  WOW så HIMLA länge sen detta var! År 2008, men känns längre tillbaka. Rider min första medryttarhäst Colette, en gammal SM-hoppare som tyvärr dog för nästan ett år tillbaka :( Jag såg asosäker ut.. Oj.. ;)



 
 
  Hehe naaw för över ett år sen, med Musslan på ridläger på Torns. Tack vare det ridlägret lärde jag känna hennes bra sida och blev fodervärd <3 Tack tack tack för det!



 
 
 
 
 
  ASMÅNGA filmer på Pluto. År 2012, innan sommaren. Fick passa honom :D Han var jättesnäll hela tiden. Och vad duktig han har blivit!



  Rider Lussan, igen



 
  Två söta filmer på Gizmo <3



  Och till sist: Dressyr med Musslan <33


/AmAnDa.


BTW det kommer en del 2 också, med nya filmer, missa missa INTE för allt i världen :p

Nä men håll utkik! Kommer inte lika många förståss, men ska leta mycket i datorn!





 

Av Amanda - 10 november 2012 16:00

Hejsan hoppsan! Skriver ett inlägg nu, som ni ju kan se :p Inlägget kommer att handla om dagen. Eller om dagen än så länge ;) för klockan är bara 4 (bara och bara).


Åkte till stallet typ kvart i 1 - 1. Tog inte Bea, hämtade grejer och så kom Fanny. Vi hade planerat detta långt i förväg. Att Fanny skulle komma och så skulle vi låtsas att Beauty är en nervös unghäst som ska ridas in. Hon är ju en unghäst men inte SÅ ung, lilla gumman fyller snart 6 år <3 Eller ja på julafton tycker man att alla hästar blir ett år äldre, men de har ju en födelsedag, jag har bestämt att Beautys födelsedag är 15:onde mars, det känns bra så :)

Ja men hur som helst skulle jag och Fanny göra den filmen. Jag skulle totalfejla med flit så det blir en kul film. Jag red och räckte ut tungan till exempel, och spelade dålig :p Det var kul! Det är då vår DEL 1: ATT RIDA IN EN HÄST.   Den blev bra, Fanny lägger upp den på Facebook idag så om du är vän med mig där: Se den! :D Först filmade vi lite i stora, sen red jag i mellan och filmade rätt mycket, jag hängde på Beauty exempelvis och hon var jätteduktig hela tiden. När Fanny inte filmade red jag henne på tygeln och mycket ställa inåt i volten. Fattade snällt galopp och galopperade på C volten. Allt flöt på.

Sen gick vi in i lilla (i filmen ska jag tycka mellan och stora ridhuset är för stort). Där var det (ju) inte mycket plats. Men i filmen skulle jag gilla det, och Fanny fick med lite när hon gick fint, som att förtydliga att jag rider bäst i små ridhus (fast det är tvärtom :P).


Sen skulle Jessica klippa Beauty. Så vi fick snabba oss lite att sadla av och så. Vi visste inte alls om hon var van vid det eller nått så Jessica bara provade att sätta på klippmaskinen, hon reagerade. Sen fick hon typ panik när Jessica skulle börja, hon vägrade stå still och höll nästan på att "putta" in Jessica i väggen. Så då hämtade de en broms. Det såg asgrymt ut, Beauty såg helt förvånad ut, liksom "vad är detta?". Och den fick jag hålla i, och jag kände mig taskig. När BEauty slet upp huvudet åkte den av, det gjorde den typ 2 gånger. Så vi gav upp. Det är inte bara det att hon vägrade stå still, det var också det att klippmasiken var jätteseg och klippte typ inte alls där det var som mest päls. :( Den behövdes slipas... Så jag fick leda henne tillbaka till boxen när hon bara var lite lite klippt på halsen och lite på ena sidan av bogen. Ja bara på ena sidan på halsen med. :/ Så det gick inte direkt bra... Men mamma ska säga till ridskolechefen så kanske hon kan klippa henne.


När jag ryktade och pysslade om henne kom jag och Fanny på vad nästa del ska handla om, DEL 2: HUR MAN SKÖTER EN HÄST.

Vi har också kommit på:

HUR MAN JULPYNTAR BOXEN

HUR MAN FLÄTAR (hehe den kom jag på nu :p)

FODER

MELLANMÅL I STALLET (L)

HUR MAN LEDER EN HÄST

HUR MAN RIDER EN HÄST (men den kom jag också på nu).

HUR MAN MOCKAR EN BOX


Tror inte det var någon mer, men vi kommer hela tiden på fler! :D Det är askul att göra såna filmer, jag gillar att vara med i den och Fanny gillar att filma in den, vi är ett asbra team! :D :D

Sen mockade vi och sopade upp all päls (men det var inte alls mycket). Sen åkte vi hem.

Nu sitter jag här på mitt rum, ensam, och ja kollar datorn. Ska snart fortsätta på min önskelista. Den är en knapp sida nu. Asså detta är det jag vill ha som jag inte tagit med i outfitsarna ;) :D


Men bye bye! :)

/AmAnDa.


Av Amanda - 9 november 2012 22:55

Discot idag efter skolan var kul och så, men det var FÖR hög musik, jag och Fanny kunde knappt tänka :/ dagen börjde hur son helst med att jag och Fanny cyklade till skolan, vi tog drn nya vägen för första gången. Drn var bra, inga uppförsbackar. Rolig och går snabbare. Men jag kan inte hälsa på hästarna:( :/ i skolan hade vi först musik. Jag lärde mig Love is all around me på bas också. Och sen visade Katja lite snabbt på piano, ocj jag nappade på det så kan nu på piano, gitarr och bas. Srn hade vi svenska i halvklass. Det var kul, vi hade vad det nu hette, min grupo var emot att bygga ett höghus på fotbollsplanen medans den andra gruppen var för. Tror våra anledningar var bättre, för att bygga ett höghus på skolplanen är en korkad idé (min åsikt). Srn var det matte, sen klassråd och sist på dagen: engelska. Efter skolan gick jag och Fanny direkt till Torns och mockadr, ryktade och så. Det gick snabbt, typ bara 1,5 timmar. Skyndade hem till mig och duschade m.m sen kom Fanny och då flätade och lockade hon mitt hår. Det blev skitbra! :-D sen åt vi lite o sen cyklade till discot. Vi kom inban det började, börja kl. 18:30. När alla kommit och det gått yyp en halvtimme skulle vi som skulle vara med i spökrundan ställa dig i. position. Men jag o fanny kom nt in i busken vi skulle gömna oss i så drt blev typ helt fel. Men vi hittade ett ställe vid en krök som vi hoppade upp vid. Det var tydligen inte så läskigt . Men iom nt på ngy annat förens i slutet då jag låg inuti en häck typ precis vid en krök där jag skrämmde många, killar också! :) när spökrundan var ilar gick v in och köpte lite. ;) sen vr det danstävlingar, pardans, tydligen :p 2 blev vinnare. De var duktiga! ;) ja men sen var det limbo. Jag och Fanny tyckte musiken var sjukt för hög. Så vi sa till, mem det ändrades inget. När discot väl slutade fick jag skjuts hem. Det var det jag skulle säga. Detta inlägg var påmobilen så det tog långvtid, tummen värker :s nu ska jag sova. Hejdå! <33 /,AmAnDa.

Av Amanda - 8 november 2012 22:45

Haha jag är sämst på engelska, men jag är nog sämt sämst på typ att se positiva saker, ser bara de negativa och det försöker jag lägga av med, men det är en svår vana, yes it is.. :/

Jag skriver positiva saker på min blogg, för det är säkert så mycket roligare att läsa då ;) och ja livet blir roligare om man ser allt positivt ;)

Vad jag tänkte säga, eller meningen med inlägget, är att det inte blir med bloggning för idag.

Snart är ju klockan för i ******* 11 och jag borde sova då ;) :p Ja, så här kommer lite godnatt videos och bilder!:

                      Klicka på dom för större bild! :)



/AmAnDa.

Av Amanda - 8 november 2012 21:59

Hejhej! Skriver ett "litet" snabbt inlägg om dagen.

Det har varit en kul dag idag, var först i skolan där vi hade svenska, där vi såg på Grammatikbolaget, tema, där vi planerade dicsot, matte där vi fick ny läxa och räknade, språk där vi först hade prov och sen fick ny läxa (fick föresten 7 fel idag. Varför? Jo för vi hade aldrig fått "veckodagarna" i läxa och så kom de upp i provet, det var en hel mening och därmed förlorade jag hela 5 fel, den hade jag 2 små fel också, men jag är ändå nöjd, förutom med veckodagarna, det kändes lite grymt att göra så, och att det TYP bara var jag och Katja som inte kunde det :/) och så skulle vi ha haft idrott men min lärare tyckte vi skulle spela fotboll istället för gympaläraren var sjuk, så vi gjorde det. :) Först körde vi med 1:a, 2:a och då kom jag med både Fanny och Katja :D Men det gick inte så bra för oss :p Sen körde vi tjejerna mot killarna och då fick jag vara målvakt för jag tydligen är duktig på det ;) "fångade" flera bollar, förvånandsvärt många faktiskt med tanke på att typ alla killar spelar fotboll, eller bara kan det, och ja vi tjejer fick inte in ett ända mål :p

Och jag släppte trots allt in typ 5.. Men jag går inte på fotboll, aldrig, så ingen klagar väl? ;) Dessutom tycker jag ändå de flesta tyckte jag utförde min uppgift bra, jag är i alla fall nöjd. :)

Sen var det slut och jag tog bussen hem. Jag, Fanny och Katja gick hem till mig och lämnade väskorna och sen gick vi tillbaka till klubben/Tornhallen/biblioteket där vi gick spökrundan som kommer hållas imorgon (panik? JA!) Men vi hade ingen koll vart den gick så vi fick gissa.. Jag ska då vara The Grudge och jag ska få låna ansiktsfärg och luciaklänning av Katja. Jag vet inte riktigt var jag ska hålla till men tror det var vid slutet, ska typ komma krypande eller något, jag kommer nog på något bra, mohahaha :p

 

Okej detta blir ingen snabbt inlägg, det blir ett långt inlägg. Därför är rubriken falsk :p


Vi har ju planerat discot mycket idag. Och aktivitetsgruppen har jobbat på bra, vi ska ha brinnande marchaller (stavning) på marken man ska följa. Man får gå 2 och 2, med undantag för 3. Först var det en stor diskution om det skulle vara 2 och 2 hela tiden eller om det kunde bli ett undantag. Det var faktiskt jag, Fanny och Katja mot alla killar. Det slutade med att vi frågade alla andra i klassen och då vann vårt förslag. För tänk om jag, Fanny och Katja skulle gå i 5:an och komma på discot, och gå spökrundan, och vi var tvungna att sära på oss för några regler om att man är tvungen att gå 2 och 2. Nej det skulle inte bli kul att gå då, att få gå med någon man inte känner. Det slutade bra, alla var nöjda.

Och så tror jag det kommer bli en grym spökrunda, för när jag och Katja satte upp en lapp om det kom det en hel hop med 5:or och 4:or som pratade om det och så. Jag tror det kommer bli bra, mycket bra :)

 


Efter skolan när jag och F&K gått hela den rundan vi tror kommer vara spökrundan gick vi tillbaka hem till mig och så åt vi och satt vid tv:n, slappade. :)

Men när jag och Katja skulle gå ner och hämta hennes mobil var hon i hallen och jag i köket när vi båda hörde en knackning. Vi trodde typ det var den andra som gjort det, för Katja var vid dörren då, men det visade sig att det inte var det, för när vi var i mitt rum hörde vi det igen. Och det som var så läskigt var att jag kollade ut genom fönstret (där man har god utsikt över ytterdörren och där man kommer in) och där var ingen! :/ Vi fick typ helt panik. Men sen såg jag två tjejer i typ 30-40-50 års åldern som gick från huset så då ropade jag "hallå?" som en idiot och då kom dem tillbaka. De var snälla och så, hehe trodde vi struntade i att öppna. Men ja sen la de en lapp vid dörren som vi tog när de gått. Det var någon crazy lapp om kristendom. Struntade i den.


Vid halv 5 cyklade gick jag och Katja, och Fanny (eller jag cyklade) till Torns. Det tog typ kanske 20 min? När vi kom dit gick vi och hämtade mina grejer och sen sadel och träns. Och sen gick vi till paddocken av någon konstig anledning. Typ för Katja och Fanny ville bevisa för sig själva att de vågade gå runt i paddocken, typ. Jag var inte ett dugg rädd, typ, eller ja det var nästan helt mörkt och det är inte läskigt då, men inte alls så "OMG det är en paddock och det är mörkt, och där kan någon stå bakom huset där, och där tycker jag jag ser The Grudge, och tänk om någon sitter där som knivhugger oss alla". HAHA nej så tänker jag inte. Typ aldrig, TYP!

Vi gick genom hela paddocken, men sen fick de två panik och sprang iväg. Fast jag inte var ett dugg rädd följde jag efter, betydligt långsammare :p ;) 


Ryktade henne och så red fram i mellan. Men de dumma stiglädrena ville inte bli lika långa så det tog typ halva min ridafram-tid att fixa det :/

Beauty var ganska seg först, men blev betydligt bättre när jag fick tillbaka mitt långspö som Fanny beslagtog :p ;) Tränade volter, ställa och böja, serpentiner 3 bågar, avsaktning från trav till skitt och öka traven till mellantrav på långsidorna. Tränade min sits, jag måste sluta dra upp hälen när jag fattar galopp och försöker hålla galoppen när hon inte vill något heldre än att bryta av. Det är riktigt jobbigt, kan jag säga...

Ja men hon lyssnade inte riktigt på min röst har jag märkt, eller ja när jag red fram tränade jag, Fanny och Katja på att hon ska börja lyssna mer på min röst, ptroo, **smack smack** och "staaaannaa" och sånt.. För då är det lite lättare i dressyren, tror jag, för då behöver man ju inte driva lika mycket med skänklarna, 

Men det bara som jag gissar! ;)


Allt gick perfekt tills galoppen, då det kom så plötsligt att jag först glömde bort att jag sitter på en häst som kräver oändligt mycket för att komma i bra och RÄTT galopp, så jag bara gjorde en vanlig galoppfattning - ingen reaktion. Så jag gjorde om och om igen - ingen reaktion. Sen efter några gånger smällde jag till henne med spöt, och då kom hon i galopp, men det blev fel. Därefter blev det korsgalopp och sen fel igen. Men sen lyckades jag en gång, och då skulle jag galoppera ett varv på volten, MEN då råkade volten bli lite för liten så hon bröt av till trav :(

Andra varvet gick liite bättre, men hon lyssnade fortfarande inte på mig när jag gjorde galoppskänkeln, extra tydlig till och med. Men det blev bättre efter hand.


Jobbade henne länge och väl i traven och hon gick superfint på tygeln väldigt mycket, hon har byggt mycket muskler nu, men det är travmuskler, och inte galoppmuskler, så hon är lika... Tja vad ska man säga... Hon har lika svårt för galoppen som innan... Eller det har blivit bättre, det tycker jag verkligen det har, men inte alls lika bra som i traven! 

Och så sa Jessica i slutet att jag skulle kunna ha fått 70% i LC:2 i traven, och det blev jag jätteglad av. 70% kan ju räcka till placering, faktiskt! :D Nu går hon klockrent i travdelen i LC:2, men i galoppen sticker hon fortfarande från den andra volten, A volten :/ det och sen att hon när jag stannat för att hälsa till domaren går hon inte fram igen, det var så i söndags typ. Hon bara tvärstannade.. Och det gick asdåligt :/

Men idag gick det asbra, och jag är jättenöjd med min och Beautys insats, båda var svettiga efteråt! :)


Efter lektionen mockade jag, Bea fick ny strö i boxen som hon tyvärr käkade av :/ och sen fick jag Fannys provsmakepåsar. :D Beauty åt glatt av KAT-1 och KAT-4 ;) ;D

Hon älskar det verkligen, godast tror jag hon tycker det är KAT-4. :) Men hon säger ju det inte. Men jag tror det. Hon blir typ galen när hon fått lite, hon bara stirrar på mig och tycks säga "jag vill ha mer!!"


Sen cyklade jag och Fanny hem, i mörkret. För vi ska cykla till skolan imorgon. KUL! :D

Vi ska testa den nya vägen de byggt på ditvägen och sen ska vi cykla tornsvägen på vägen till Torns, ska direkt så vi cyklar hem till först Fanny sen mig (tror jag) och fixar oss to the disco! ;D Vi vill helst komma före, så vi hinner bestämma var vi ska vara någonstans på spökrundan. 
Men jag är ju asrädd för att The Grudge ska komma när det är mörkt, tänk då att själv få vara The Grudge och folk blir rädda för en (får vi hoppas ;) ) Hehe.. Men de som ska vara med blir antaligen asrädda för de måste vara någonstans helt ensamma. Ojojoj.. Ojojoj... 

Jag ska i alla fall ligga och lura i en buske med Katja första omgången, för 4:klassare, då ska inte The Grudge vara med, hon sägs vara för läskig. Men för 5:e klassare The Grudge comes! ;D :P :D

Mohaha vad ni ska skrämmas, barn! ;) Nej bara skoja, men hoppas det blir en lyckad runda!


/AmAnDa.



 

Av Amanda - 7 november 2012 22:00

Haha wow ingen kan (och får) klaga på min uppdatering. Jag skrev hela 13 inlägg, 14 med detta, BARA idag. Kan ni fatta det ? Det är mer än en sida.. Hahaha nog blir det aldrig, jag skriver ibland meningslösa inlägg bara för det är så kul att blogga! 


För det är det, det är så himla kul att blogga!

 

Jag vill aldrig sluta, aldrig! Innan jag fick blogg skrev jag jättelånga saker på Facebook, berättade hur det gått att rida, tävlingar, händelser och saker jag ville ha, ALLT bombaderades på Facebook. ALLT. Är det vad Facebook ska användas till? 

Nej Facebook är egentligen en sida för vuxna som vill hålla kontakten, minns ni åldersgränsen på 13, som typ alla bröt mot, inklusive jag, ? 

Facebook är alltså till för korta "vad man gör-statusar" som "sitter på bussen" eller "Har tråkigt, nån som vill chatta?". Såna inlägg ;) inte såna aslånga som jag körde med :p

Haha men det är ju det Facebook är gjort för, eller Katja sa det till mig. Men sen kom tonåringarna med en hel den bilder, som "like in 3 seconds if you are older than 9", "Like if you want to try this!" och "Like for One Direction, share för Justin Bieber". 

Såna bilder läggs upp jätteofta, verkligen jätteofta. Tonåringsgrejer ;) :p


Ja men nu är det ganska sent, ska träna glosorna en sista gång, det är ett ord jag aldrig lär mig, men inte mer än så, och sen läsa för att sedan gå och läsa, sova :)


/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards