Amanda ek

Alla inlägg under maj 2013

Av Amanda - 16 maj 2013 18:33

Tänkte blogga på datorn men nu installerar den uppdateringar och den är segare än tuggummi.
Jag har inre varit i stallet än, Jessica kunde inte så jag lät Acora vila. När mamma kommit hem ska vi ta hand om henne däremot.
I skolan var det som vanligt förutom på gympan för först avslutade vi Fångarna på fortet och jag var ju inte med förra lektionen så jag fick hoppa in i den grupp som låg sist. Vi kom sist i finalen med. Fast Katjas lag hade typ ett poäng mer Xp.
Sen fick vi gå ut och springa genom vattenspridarna på Tornhallen. Sååå skönt var det! Jag och Katja hoppade över dem! Det fanns 3. Och så ska vi ha vattenkrig på idrotten typ en sista gång.
Nu är datorn klar! Hejdå!

Av Amanda - 16 maj 2013 07:52

T-shirt från Danmark, beige med texten "LOVE".
Jeans från typ KappAhl, vanliga antar jag :p nejden det är faktiskt inte riktiga jeans det är i annat material, mycket skönare! Typ mörkblåa är dem.
Som jacka idag har jag en svart och rosa adidaskofta och kläderna matchar absolut Inte. Men jag brydde mig inte.

Krämer och smink:
Solkräm från Nivea (30) eftersom Katja sa att det skulle bli varmt idag;)
Mascara från något märke :p Men min är rosa o så finns det gula o röda också. Den är rättså vanlig.
Läppglans från Lindex, typ vanlig rosa..
Hade tid över som ni nog förstår?!! ;)

Av Amanda - 16 maj 2013 07:32

Hejdå! :P det är Tråkig spanska.

Av Amanda - 15 maj 2013 22:26

Hej! Hah, när Katja red skulle de ha dressyrprogram som ingen kunde och eftersom jag kunde det skulle jag ropa vart dem skulle rida. Och jag är ju förkyld så Jay kunde inte prata så högt så hon som red typ "va??!" Och sen fick ridläraren ta över. Det var jättepinsamt, vet nt om jag hade klarat att va det själv. Kanske i ett mindre ridhus, typ nybörjarlektioner.
Katja red Esther igen och jag fick hämta ett annat bett eftersom hon var så stark och pigg, men det gjorde ingen verkan alls.
Sen när jag kom hem hade mamma varit i sthl och sprungit på Hööks så hon köpte en turkos och en grön T-shirt åt mig :D tack mamma!!!!

Nu lite bilder:

Av Amanda - 15 maj 2013 16:35

Klar med spanska nu, så jag är ganska stolt ;) :P. Nu ska jag o Katja göra något annat, typ äta. Jag är jäättehungrig, hejdå!


/AmAnDaDaDaDaDa (stammarjävel)


Av Amanda - 15 maj 2013 16:15

Hejj! Jag trodde inte spanskan skulle va så lätt som den var, jag kan allt fast glömmer 2 ord ganska mycket ;). Som ni nog fattar är skolan slut och jag är hemma. Och som alla andra onsdagar sitter Katja bredvid mig med en Min Häst. Jag har typ jättemånga ;). 

Imorse var det typ kallt så jag tog mig vinterjacka, vantar och mössa. Och kofta och långbyxor. Det ångrade jag VERKLIGEN när det var sjukt varmt i skolan. Första lektionen missade jag och Katja för hon skulle ta en spruta jag redan tagit och då fick vi vänta i en timme på det.. Katja överlevde som tur var och enligt henne gjorde det inte SÅÅÅÅÅ ont. 

Senare idag ska Katja rida, hon ska förmodligen ha Esther igen. Och vi hoppas hon inte får ont i armen när hon rider! Jag har ridit som vanligt efter att jag tagit sprutor så det är nog ingen fara för henne heller. 

Jag har ju ganska fullt schema idag så det är inte alls säkert att jag hinner skicka bilder hit och dit, kanske hinner med en eller två. Inte heller säkert att tidsinställda hinns med. Imorgon är det ju spanska för mig och då måste jag plugga ganska mycket idag. 

 

NÄR jag är klar med spanskan kommer mer update, lovar kanske! 
/AmAnDa.

Av Amanda - 14 maj 2013 22:34

Alla bilder och sånt skickas imorgon, om jag hinner då annars i helgen. Nu har jag suttit och rensat och beskärt i typ en timme och jag har precis ätit upp min middag.. Blir ju så när man är i stallet till 9. Så nu måste jag verkligen sova, vill inget heldre. Så hejdå Bloggplatsen! ;)


/AmAnDa.


Ett smakprov från kameran:

 

Foto: Katja

När: Första helgen med kameran. Andra dagen i grön outfit xp.




Av Amanda - 14 maj 2013 21:22

Hejhej! Pappa köpte en sladd till min systemkamera idag och jag provade den precis, och den funkar! Hur lätt som helst att överföra bilder och sånt. Sjukt skönt! Trodde det skulle va jättekomplicerat. Och jag har tagit upp typ en sjundedel av mitt minne, och jag har 600 bilder typ xd. Också skönt. Ni som väntar på bilder: Ska jag skicka bilderna via Facebook eller mail? Ni kan ju gärna berätta det i en kommentar!


Så ska jag också passa på att berätta om lektionen. Kom precis hem från stallet nämligen ;). Jo lektionen gick helt lagom bra faktiskt. Vi förlorade en kvart på att lyssna på skillnaden mellan en ridlärare och en dressyrlärare och jag fick klart för mig att jag inte ska använda halsförlängare på lektioner, men går det jättedåligt när jag är själv kan jag ta den, men det är en engångs sak. Jahapp.

Acora var duktig men shit va hård hon är i munnen! Det känns verkligen som att jag bär omkring på Acoras huvud och världens tyngsta man med. SKA det verkligen vara så? För mina armar värker, min rygg börjar värka när hon drar fram händerna på mig, och då blir jag automatisk frmåtlutad vilket ger mig ont i ryggen och jag sitter och tänker "detta KAN inte vara rätt". Det är ju en idrott, men att ha ont så ofta som jag har?! Kommentera om du är en smart person som vet vad jag gör fel! ;)

Vi tränade på serpentiner och det gick hyfsat bra. Acora gick på tygeln typ 20% av lektionen. I galoppen gick hon ner mycket en eller två gånger, men mina armar och ben och rygg värkte och jag kämpade för glatta livet att inte dra fram händerna eller bli framåtlutad men jag kan inte ge henne eftergivt utan att ta fram händerna och då blir jag ju framåtlutad xo. Nej här är en som behöver hjälp! 

Sen i galoppen tränade vi på 15 diameters volter. Sen var lektionen slut och jag skrittade av runt galoppspåret med resten av gruppen. Ska säga än en gång att alla i min grupp är så snälla och hästarna är ungefär lika stora och alla är jättesnälla och söta. Tummen upp! ;) (Y)

 

Nu är bilderna uppladdade, gissa vilken blogg som blir spammad härnäst? ;) :)

Och ni som väntar bilder får inte glömma att säga via vad jag ska skicka dem!

 

/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards