Amanda ek

Alla inlägg den 3 maj 2013

Av Amanda - 3 maj 2013 22:10

Tjabba! Idag i skolan hade vi det sista NP! :D geografi, det var kartkunskaper, vissa var verkligen jätteenkla, andra lite kluriga och det var något med rullande stenar jag aldrig hört talas om så där gissade jag ganska rejält, men jag har fått veta att det är bättre att gissa än att lämna tomt ;). Nu har vi iaf gjort alla nationella prov och det är jätteskönt!! J*vla jobbigt med 4 i svenska + 2 muntliga, 4 i matte + 1 muntligt, 3 i engelska + 1 muntligt, 2 i NO och 2 i SO.. Gillar inte att hela terminen typ går åt alla prov.. och gillar inte att det är så viktigt heller (L).

Men skoldagen gick bra men sista lektionen var aningen kaos eftersom vi skulle ha lektion tsm med 5:orna och det var jättehögljutt och så. Efter skolan åkte jag o Kajta hem till henne, detta börjar verkligen bli en vana.. Sen åkte vi hem till mig, det har nog alla gissat sig till.. Och så åt vi (inget nytt heller). Men vi hittade inget att äta så vi stoppade in ett vitlöksbröd i ugnen (haha). Det var gott med lite crazy att äta det till mellis. 

Vi åkte till stallet och jag hade med min kamera, utan väska :/. Det gick iaf bra och på sön ska jag få en väska till den (Y). 

I stallet gjorde vi i ording Acora (inget nytt) och sen skrittade jag runt galoppspåret (inget nytt det heller). Jag red lite i paddocken, tränade på formen och hade lite press på mig eftersom Katja stod med värsta timern och ropade hur lång tid det var kvar tills hon skulle rida. Jag lyckades inte samla ihop henne riktigt på en 15 min, hon vägrade slappna av i höger sida öven efter flera öppnor och jättemycket ställa inåt. Hon ville inte gå i form i galoppen heller, inte ens i det "lätta varvet". Men 15 min är inte precis mycket. Jag avslutade med att rida igenom vattengraven och det uppskattade nog Acora. Kände mig lite pro när jag galopperade igenom och vattnet skvätte och jag såg att jävligt många stå och tittade inkl en ridskolegrupp. De typ gjorde stora ögon :P. Katjas bilder blev toppen! Dem genom vattnet var jättebra! (Y) (tummen upp).

Sen red Katja lite genom vattnet, lite i paddocken och lite på galoppspåret. Jag red inte på galoppspåret mycket alls eftersom jag ville träna i form den tid jag hade. Mina bilder blev också bra, de läggs upp här allihop när de är i datorn, tror jag ska lägga över i helgen, på sön!

 

När Acora var ute i hagen fotade vi hästar i hagen, jag fick bra på Katja och Katinka och Katja fick bra på mig och Pluto, och Acora med.

 

Sen mockade vi och åkte hem. Jupp sen städade jag mitt rum som ni vet! ;)

Hejdå! Imorgon är det helg, ska sova uuuut!

 

/AmAnDa.

 

 

 


Titta på min urgulliga ponny <3 :D

 

 


Av Amanda - 3 maj 2013 21:27

Hej! Idag när jag väntade på att kameran skulle ladda (batteriet) kom jag på att jag faktiskt är 13 nu och mitt rum ja det är som en 6-årings rum.. 

Jättelänge har jag tänkt "när jag är 13 ändrar jag mitt rum". Och nu är jag 13 o.O Jag började med ena sidan av rummet, tog ner ALLA plansher i hela rummet. Sen valde jag ut de 3 största och finaste som är uppe nu. Det var hela ena snedtaket. Andra är helt tomt medvetet för jag har ju loftsäng men i sommar ska jag köpa en "vanlig säng", en låg ;p. Och då vet jag inte hur det kommer se ut så jag vågar inte sätta upp saker på den sidan. Det ända som står där är en spegel som är för lång för väggen.. Men den står ganska säkert utan att vara upphängt/fastspänd.

 

Jag har också snyggat till vid garderoben, staplat några hyllor på varandra, fixat dörren, lastat en hel kasse med riktigt onödiga saker/saker som inte används/saker som hängare som ska sättas upp och lagt den i klädkammaren med en till full av planscher. Jag har riktigt många plansher, samlat på mig från Min Häst tidningar, Julia tidningar (då och då kommer det ett djur) och Pennygirl. Det har blivit ett överflöde av plansher som jag inte tänker ge bort eller sälja. De är min lilla samling ^^

 

Mitt rum nu:

Loftsäng som inte går ända ut i väggen pga snedtak så jag har ett litet irriterande utrymme mellan sängen och väggen där jag precis kan gå och där har jag mitt sängbord. För att Gizmo ska kunna hoppa upp i sängen har jag ställt en kattställning på andra sidan. Den är inte så fin, det är bara för Gizmos skull. Sen är det 2 fönster och inget mellan dem. Sen är det ett ganska stor yta där jag har mitt skrivbord, men det är väldigt gammalt (7 år) och har satt på hästklistermärken och allt möjligt, klotter m.m så det är inte i bra skick. Vill ha ett nytt :P.

Sen är det en liten myshörna under sängen, där är en sackosäck, filtar, stora hästgosedjur och en madrass. 

Mitt emot skrivbordet och bredvid dörren är min garderob och bredvid garderoben är lite lådor med schleichhästar, papper, en jättestor med papper och gosedjur i. Och på andra sidan dörren är en bokhylla nästan upp till taket som är nästan full med böcker. Hästböcker är nästan vartenda en. De står i bokstavsordning, något jag gjort när jag hade tråkigt. Ja sen är det nästan en "rad" i bokhyllan med datorspel. Längst upp står min radio. Bredvid den bokhyllan står en till bokhylla, fast den är typ inte till för böcker utan för saker. Det är en IVAR bokhylla.. ;) Jag har serietidningar, schleichsaker, pärlor och sånt, fotoalbum, lådor, papperslåda och min förra skrivbordslampa där. Mycket som inte används där! Sen bredvid, på golvet, är en låda med spel (inte datorspel) som jag aldrig använder. Så står det en påse med något och en whiteboardtavla (ganska liten) där också. Och så är spegeln bredvid. 

Nu har vi gått igenom hela mitt rum för tillfället! 

 

Mitt rum efter sommaren: (om mina planer blir verklighet)

Vi börjar vid sängen igen, som är låg (alltså inte loftsäng). Sängbordet på andra sidan sängen och kattställningen ska ut eftersom den inte behövs längre. Ingen förändring vid fönstren men skrivbordet är utbytt och förhoppningsvis passar det in. Garderoben är nog samma men ena dörren går inte att stänga för dörren sitter lite snett. Det är fixat då (Y). Bokhylla 1 är detsamma. Helst ska bokhylla 2 vara borta. För jag vill ha ett glasskåp där som ska vara som "hall of fame" typ :). Där ska vara tavlor med finaste fotona jag har. Kanske bara 2-3 foton från varje häst jag haft. Så kan det fyllas på. Och rosetterna ska jag lyckas klämma in i en hörna, kanske där spegeln står nu, där jag under rosetten ska klistra upp en bild från just den tävlingen/dagen/tillfället. Har jag ingen får det va. Tycker det är en liten kul sak. :) 

Outfitsväggen vid sängen kanske ska flyttas till bredvid rosetterna. Men jag ska ha kvar den tror jag, den är så viktig och jobbigt att ha det som lösblad för då kommer de bara ligga i en ful hög. Myshörnan får typ tas bort med filtarna och så ska såklart finnas kvar. Sackosäcken med. 

Det var nog allt jag har att säga om ämnet. Förutom att jag såklart ska rensa bort saker som jag inte använder och som anser för yngre barn, tänker inte slänga allt utan sätta det i klädkammare eller skjul, var som helst bara inte i mitt rum haha o:) 

 

/AmAnDa.

 

ABC

Av Amanda - 3 maj 2013 08:00

För att ha ngt att göra. Kat: hästutrustning

 

Allroundschabrak

Bett

Chambon

Damasker

Eggbett

Förbygel

Grimma

Hackmore

Islandsträns

Jodopax

Kompress

Lädergrimma

Martingal

Nosgrimma

hOvkrats

Pannband

eQui-comf (märke, hittade INGET annat)

Remontnosgrimma

Sadel

Träns

Utetäcke

Vävribbtygel

Westernsadel

eXlusive ryktborste (hittade INGET annat)

rYktborste

Z ?

tÅng

hÄsttäcke

sÖmtång

 

Skulle typ skämmas ihjäl om det är fel ;) :P

 

Förlåt om det är ett frågeteckan på Z och vissa är på andra bokstaven, och 2 är märkten. Lite trött blir man efter ett tag! jag tänkte typ "LÄTT".. ;)


Kat: RYTTARENS UTRUSTNING


Allroundspö
Byxor (ridbyxor)

Chaps
Dressyrhandskar
E
Funktionströja 
G
Hjälm

I
Jodphurridbyxor
Kavaj
Läderhandskar
Mössa
Nummerlapp (till tävling)
O
Piké
Q
Ridstövlar
Skärp
Tävlingskläder
Unisex
Väst (ridväst)
W
X
Y
Z
Å
Ä
Överdrags
byxa

 

Orkar inte mer på den..

 

Kat: SAKER JAG HAR

 

Acora :P
Benskydd
C ?
Dator
Elektricitet :P
Facebook
Golv :P
Handkräm
Iphone 5
Jättemycket böcker
Kamera (men den är trasig)
Lila ryggsäck
Mascaror (5 elr 6 st)
N ?
Outfitvägg ;) (Y)
Pengar (asså inte alls mkt)
Q ?
Ryktsaker
Sims 3 husdjur + årstider
Tuggummi
Underbar bästis ;)
Väst (ridväst)
W ?
eXtra allt :P
Yxa (HAHA skoja)
Z ?
Å  ?
Ä ?
Över 70 schleichhästar

 

Sorry, orkar inte mer! ;) Hejdå <3

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards