Amanda ek

Alla inlägg under maj 2013

Av Amanda - 19 maj 2013 15:18

Nova nudå! Hörs senare!

Av Amanda - 19 maj 2013 13:38

Min dator brukar faktiskt aldrig vara så seg så man vill döda den, men idag!
Försöker skicka bilder vis mejl till Katja, men vad händer? Första delen kunde jag bara skicka två bilder. Så gjorde jag det och i nästa mejl laddade jag upp 3 bilder (segt gick det) och sen klistrade jag in dem och så kom det bara en bild och då hade jag redan klickat på skicka.. Ilska.. Skickar ett tredje nu, och jag har inte ens kommit till de bilder då hon rider! Det tar jag nog via FB. Om en timme ska jag, Alexander o pappa till Nova. Ska köpa sommarkläder.

/AmAnDa.

Av Amanda - 19 maj 2013 12:07

Hejhej! Jag har ju inte berättat om igår, och ha respekt för det eftersom det var Eurovision och jag var fullt upptagen!

Men först vid halv 11 åkte jag till stallet och kollade på tävlingen. Det var utomhus och det var jättevarmt och skönt och jag och Julia typ dog i ridbyxor xd Jag, Julia och Rebecka var typ funktionärer i ett hörn på banan. Fast jag stod utanför det mest av tiden. Sen 12 slutade Julia, som var på riktigt, men innan det hjälpte jag dem med att bygga om banan. 

Sen gick vi till klubban. Jag och Julia smörjde och Rebecka städade sitt skåp. Ångrar liite att jag smörjde sadeln eftersom när vi red sen blev mina ridbyxor typ nerkladdade XD. Mitt fel, antar jag.

Vi red som sagt när tävlingen var slut. Först red vi ett varv runt galoppspåret och sen red vi till Stångbyskogen. Har aldrig ridit där förut, bara gått o cyklat. Men det var supermysigt! På vägen dit var Acora lite arg för hon fick inte vara först. I traven höll hon på att törna in i Humle hela tiden.. Men det gick väl någorlunda bra. Hon reagerade inte konstigt på bron eller något. När vi travade i skogen styrde jag ut henne lite i kanten eftersom hon inte skulle trava in i Humle och då var det dåligt underlag där så hon snubblade till och nästan gick ner på knä. Hon hade inte slagit sig så vi red vidare. Efter det föreslog jag att jag skulle vara först och då gick det typ för fort så jag fick hålla in lilla Acora. Hon älskade verkligen att vara först! Hon hade öronen fullt spetsade jag var jätteglad och pigg. Så gullig! Vi mötte Katja också, hon hade sett oss från vägen och sprungit hit typ XD. 

När vi var på bron på tillbakavägen kom en bil under bron och då stirrade Acora ner i marken och kunde inte förstå vart bilen tog vägen. När den dök upp på andra sidan hoppade hon till, SÅ gullig var hon! <33

När vi kommit till torns igen skrittade vi ett varv till runt galoppspåret. Det blev ingen galopp, men Acora var lite svettig ändå. Inte så konstigt, så snabbt hon sprang haha!

Mamma märkte att hon hade fått ett litet sår på mulen, efter att hon snubblat, så jag la på idominsalva och svampade av henne samtidigt som hon fick beta. Lucernen är slut, så vi betar henne varje dag.

 

Och när jag kom hem duschade jag, bytte om och gjorde mig fin och så. Sen åkte vi till min moster eftersom min kusin fyllde år. Grattis i efterskott! ;) Vi åt tacos och sen kladdkaka, gotti gotti. Dem har två jättesöta hundar och den ena är mamma till den andra. Jag klappade dem och så, haha äälskar hundar;).

Tränade lite trick med dem med, jag är jäätteglad över att ha lärt dem båda att rulla, asså de rullar inte om jag säger det, jag måste hjälpa dem lite, men det går snabbare och så. Mamman är ganska gammal, hon kan mycket och så. Haha försökte lära henne att ge vacker tass med både höger och sen vänster men hon ville bara med ena;). Och Piraya, den andra hon ville inte ge mig vacker tass överhuvudtaget, men hon rullade jättefort. Och båda är jätteduktiga på att stanna kvar om man säger åt dem det. Jag följde med min kusin när hon badade i en pool också, och dem hade 5 hundar, två jättesöta papillon och 3 Labradorer.

Jag och Alexander ville se Eurovision där, men mamma och pappa sa nej så vi åkte hem, stannade på Hemmakväll och köpte godis i rekordfart. Missade 3 min av ESC. Jaja det var ändå inte så spännande.

De flesta låtarna var dåliga, jag tyckte Sverige, Danmark och Finland var bäst. De andra var typ tråkiga, och Greece, var det en låt? Ta inte illa upp.

När Danmark vunnit och allt var slut var bara jag och Alexander uppe :/.

 

När jag vaknade idag var det riktigt bajsväder. Men på riktigt, regn, åska och blixtar? Igår red jag i T-shirt och svettades, idag är det helt blött, asså det har varit helt åskvarmt de senaste dagarna så jag förstår varför. Men ändå! Nu har det iaf slutat regna. 

Idag ska jag ju rida, och jag hörde att tävlingen var tvungen att flytta in. Stackars dem som är funktionärer! Antar att det inte blir något Nova idag, både jag och Alexander önskade att vi skulle dit denna helg eftersom vi båda behöver shorts, trode det skulle bli sommar. Oj va fel man kan ha! Men asså det är säkert sommar imorgon igen, don't worry.

 

 

Nä nu ska jag verkligen se om det är kallt ute, svettades när jag såg på Eurovision, kunde knappt sova så varmt det var och nu är det också sjukt varmt, för att inte tala om dagen igår.

Ni anar inte så skönt det var att duscha kallt igår.. Kanske blir lika blöt när jag går ut om ngn min?

Ja, hejdå på er, update kommer.

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 19 maj 2013 11:53

Hej! Jag ska nu göra veckans för första gången på länge :).

 

Veckans....

 

Bok: Häst upphittad, författare: Jenny Hughes.

Betyg: 5/5

 

Bästa lektion: Igår, såå mysigt var det!

 

Händelse: Klassbytardagen ;)

 

Hiss/tips: Skärmskydd på mobilen, min mobils skärmskydd är JÄTTEREPIGT men tack vare skyddet blir det inte repor på själva mobilen utan på skyddet! Tummen upp, like!

 

Foto: Den tog Katja på mig och Acora innan lektionen för Jessica började (tror jag).

 

Ignorera min håliga ridhandske.. xd Kärlek till hesten <3

 

Låt: Klart vinnaren av ESC, Only Teardrops. Jag och Katja hejade båda på Sverige, Danmark och Finland. 



Produkt: T-shirt från Hööks, eftersom mamma gav mig två såna ;) :D


Det var alla Veckans! :) Gillade ni dem? Ska jag ha fler eller färre?

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 17 maj 2013 21:22

Hej! Jag typ Saknar Veckans/dagens...  ;)

Jag har ju haft dagens i somras när jag hade all tid i världen. Sen när skolan började försökte jag så gott jag kunde, men det är lite svårt att hinna när jag fick Beauty och läxorna blev mer och jag hade typ över 10 dagens så det blev ju väldigt mycket att göra! 

Sen hade Katja Veckans och då tänkte jag att jag inte orkar dagens så jag började också med veckans varje söndag. Och det tycker jag var bra! Men sen orkade jag inte det heller och i julas slutade jag med det..              Nu har jag faktiskt börjat längta tillbaka till det.

Jag hade då tänkt ha: Veckans...

*Bok

*Bästa ridlektion

*händelse (något ovanligt, kul, speciellt)

*hiss/tips (typ ett tips om en hiss aa ni fattar) 

*foto 

*låt

*produkt (något från en affär jag vill ha;))

 

7 veckans/vecka klarar jag! Eftersom det är helt olikt om jag har mest tid över på lör eller sön ska jag säga att det kommer i helgen, men ska försöka att klämma in det varje söndag:).

 

Kul ju! Ska börja redan nu på sön! :D

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 17 maj 2013 21:07

Idag var Acora helt galet pigg! Men ska inte hoppa i händelsen.. Först när jag kom dit så mockade jag. Sen hämtade jag grejer med Rebecka som sällskap, och sen när jag kom tillbaka till stallet hade Acora kommit in. Sen stod jag utanför Acoras box och pratade med Julia, Rebecka och en tjej till jag inte är säker på att jag får nämna namnet på. Men ja vi hade trevligt och så, samtidigt ryktade jag och sen gick dem och endast Julia var kvar när jag satt upp. Men vi hade jättekul, pratade om typ allt möjligt och så.

Jag red först på galoppspåret och sen i dressyrpaddocken. Det var första gången jag red därinne och Acora var helt spidad och ville undersöka stället. Det fick hon också. Lite skygg var hon och väldigt glad och framåt. PIGG.

När jag travade började hon galoppera av sig själv. Eftersom hon inte ville gå ut i hörnorna tränade jag på det och det gick sådär, hon ville verkligen inte. Men en dressyrhäst kan man då inte kalla henne.. ;) Och eftersom hon var såå pigg tränade jag på tempoväxlingar och för mig förvåning blev det bara ännu värre. Jag gjorde halt (hon vägrade egentligen stå still) och fattade galopp och hon tog inget trav eller skrittsteg utan fattade galopp direkt! Galopperade lite och sen skulle jag göra halt igen men det ville hon då inte! Det tog nästan en långsida att få henne att sakta av till skritt.. ;)

Jag provade också att galoppera på en ganska liten volt men hon blev bara mer spidad och tog det som omhoppningssvängar. HAha.. Provade en sista sak; att låta henne galoppera längre sträckor och hmm hon blev bara ännu värre, i skritten trodde hon att hon skulle rivstarta som jag hade gjort innan.. Haha söteponny! <3 Då gav jag upp och skrittade av. Det var ju tävlingsförberedelser och mamma byggde banor, så jag kunde inte rida i paddocken eller i ridhusen. Jag hade väntat mig något sånt så det gjorde inget. 

När Acoris var avskrittad och ryktad gick jag till klubban med Julia och lämnade grejer, bytte schabraket och stigbyglarna m.m (det ska va turkost på allt nu :D). Sen åkte Julia hem och jag hade glömt att ta tränset så jag fick gå tbx. Mitt fel, mamma betade Acora då och hon var typ trött o ville hem så jag fick snabba mig jättemycket. Bytte träns och sen åkte vi hem.

 

Det ända jag hunnit göra sen jag kom innanför dörren är: Ta av skorna, gå uppför trappan, sätta på datorn, gå till myshörnan där mobilen laddar, kolla facebook, kolla instagram, gå tillbaka till datorn, skriva in lösenord, gå in på bloggen och skriva detta. Det var nog lite för exakt beskrivning egentligen.. ;) :P Juste jag lyssnar på Spotify också ! XD XP

Jag lyssnar på toplistan och "Just Give Me A Reason" har precis slutat. Fan.. Det är Justin Bieber nu ;o :3 Typ thatpower typ... Den är faktiskt jättedålig :P. Så jag ska byta nu, byebye!

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 17 maj 2013 17:15

Tjabba! Idag i skolan var det ju klassbytardag. Jag och Katja höll på att döö när vi gick in i matsalen och det satt typ 40 pers som stirrade. Sen delade dem in oss i 4 grupper. Såklart gick dem efter "ett, två, tre, fyra" så vi hamnade såklart inte tillsammans, jag blev 1, och Katja 2.. Om dem bara tagit efter klasslistan hade vi hamnat!! ;( Jaja i min grupp var iaf min bästa kompis efter Katja. Så det blev ganska bra ändå. Första stationen (fanns 4) som vi gick till var då 1 och där skulle man ta sig över till andra sidan med plankor utan att nudda marken så fort som möjligt. Vi delade gruppen i 2 och då hamnade jag, såklart, inte med min kompis. Men alla var snälla som tur var! Mitt lag förlorade däremot den tävlingen.. Men vi var faktiskt fler;9 Efter det skulle vi, på samma station, köra kingout men det var 4 planer i ett så det var sjukt mysko och jag typ förstod inte. Mitt lag förlorade med 1 poäng, vi ledde jättelänge.. Den sista tävlingen på den stationen var att man i lagen skulle bilda siffrorna 1-9 så snabbt som möjligt. Där vann mitt lag däremot ;). Jag fick vara med och bilda siffrorna 6,7,8 och 9. Skills asså ;).

Andra stationen handlade om ansvar och läraren försökte lura oss genom att ge oss ett prov med helt omöjliga frågor, "hur långt är Johannas hår?". Men så stod det "LÄS IGENOM PROVET NOGGRANT" och sen stod det VÄND längst ner och på andra sidan stod det "om du skrivit något mer än ditt namn är du underkänd". HAHA jag gick inte på det, men flera andra gjorde. Vi pratade om ansvar, hur man beter sig i korridoren m.m och räknade ut hur mycket man förstör om man kommer 2 min försent till varje engelsklektion (exempel) hela terminen. Det blev en hel vecka som de andra missar.. :3

Tredje stationen handlade om sig själv, man skulle svara på frågor om sig själv. Chill och kul!

Fjärde var kubb. Då slog jag ner kungen 2 gånger och va kvar ganska länge. Efter det körde vi som sten, sax, påse fast med trollkarl, dvärj och jätte, det är svårt att förklara så jag gör inte det. Men mitt lag vann, fast i näst sista ronden blev jag tagen och då vägrade jag hjälpa de så kallade motståndarna ;). Men mitt ursprungliga lag vann, dem var 2 och resten jättemånga, men ändå klarade dem det! Braa! ;) 

Sen åt vi och man fick ta mycket mer natchos än vi skulle ha fått på Vallkärra. Sen satt jag och Katja i korridoren och höll på med mobilen innan återsamlingen som var ute. Vi tog typ gruppfoton och sånt innan vi fick åka hem. MEN min klass fick inte släppas iväg förrän skolan var slut egentligen så vi satt i lusthuset med mobilen och chillade i 45 min innan vi åkte buss hem. 

Jag och Katja gjorde pannkakor, gjorde vi igår med. Det var kul! Sen när vi ätit upp dem gick vi ut och filmade när vi gjorde popcorn och failade xd. Sen tog Katja mitt hårband och sprang iväg längs hela gatan och ända bort till stationen xp sen råkade vi kliva i astfalt som inte riktigt stelnat och det gick typ inte bort hur mycket vi än försökte, men sen såg pappa på Internet att man kunde ta diskmedel och egentligen funkade det inte så bra men men. Mitt är nästan borta nu. 

 

Nu måste jag äta för jag och mamma ska till Torns, hon ska förbereda inför tävlingen imorgon för storhäst, hoppning, och jag ska rida.

Jupp, så ligger det till. :)

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 16 maj 2013 22:17

Hej! Skulle säga vad jag gjort och vad som händer imorgon, så då gör jag väl det;).

Det första jag inte sagt är att jag skickade iväg några bilder från Pay And Jumpen. Ska fortsätta med det när jag har tid. Men jag hanna skicka typ 5 mejl så det var bra. Sen kom mamma och så åkte vi till stallet. Det blåste så förfärligt att jag inte ville stå ute i blåsten och rykta så jag och mamma bytte så jag mockade. Det var chill faktiskt, har inget större emot mockning egentligen. Det är ju för Acoras skull. Det kom ett litet barn och en vuxen som iaktog mig ganska länge. Haha den lilla tjejen vägrade typ gå därifrån xd. Syntes att hon gillade hästar. 

Men sen när mockningen och allt var klart åkte vi hem igen och då åt jag middag, eftersom jag och Katja åt pannkakor till mellis och det tog jättelång tid för dem var jag knappt hungrig, sen åt jag och Alexander glass och sen lite frukt. Asså jag älskar frukt, speciellt vindruvor och melon!

Och clementin... Och såna ljusa päron... Typ allt utan mosiga äpplen, mörka mosiga päron (ingen mosig frukt över huvudtaget!!) och banan, men det är typ mosigt... Och slemmigt... Och äcklig... Nä nu får jag faktiskt sluta! ;x

 

Imorgon ska min klass till Lerbäck och va där hela dagen, det är klassbytardag och Vallkärra går bara upp till 6:an. Men det är coolt att va äldst på skolan ;). 

Vi skulle vara i grupper där och jag är säker på att jag och Katja kommer hamna i olika, så jag får vara helt forever alone hela dagen. Jaja, antar att det finns värre saker. Typ jordens undergång. Eller när solen slocknar, då dör allt så direkt. Men det är om evigheter det kommmer hända. Mm och så ska vi ha engelska på Vallkärra som sista lektion. Sen slutar vi. På måndag har vi studiedag, yeeey, fast jag ska inte rida =(.

 

Nu måste jag sova!!

BTW är glad för idag på spanskan hade jag alla rätt på provet :))

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards