Amanda ek

Alla inlägg den 9 maj 2013

Av Amanda - 9 maj 2013 20:07

Heej! Idag i stallet frågade en tjej i stallet om jag ville ha en grimma och då sa jag ja såklart (Y).

Anledningen till att jag fick den är att hon har en vallack och grimman är rosa. Det är en Disco grimma, finns på Hööks :D. Den är så gott som oanvänd.

Snygg eller hur?     

Och sen har jag en blå och en rosa nu, och det är ju najs :D


/AmAnDa.

Av Amanda - 9 maj 2013 19:49

JAg hade som sagt tråkigt så jag gjorde en Movie Maker film om Acora. Har gjort en åt alla hästar jag haft. Eller inte Colette, henne har jag knappt några bilder på. Men alla andra. Måste skaffa musik till dem annars blir de så sjuuukt tråkiga, men nu använder jag Spotify samtidigt :P. Filmen blev bra, aktade mig noga för gränsen Bloggplatsen har på filmer, inte längre än 20 min, eller?, och den blev 13 ;). För när jag har musik kanske jag kan lägga upp den. Men jag ska nog vänta med det tills hon åkt så jag har alla bilder jag kan få. Alltså de från systemkameran är inte lite. Men får försöka tränga ihop det antar jag.. ;)


/AmAnDa.


Av Amanda - 9 maj 2013 14:52

Hejhej! Shit vad mycket jag hunnit med idag, klockan är fan bara 3. Jag morgonfodrade, släppte ut och lunchfodrade ju. Fast mamma lunchfodrade när jag betade Acora ;). Efter att vi lämnat Alexander hemma och åkt tillbaka till Torns Tog jag in Acora och ställde upp henne i spolspiltan. Hovslagaren sa att hon hade något på benen som gick bort efter några dagars rengöring av benen. Så jag tog en svamp och schampo och satte igång. Acora verkade tycka om det och det är ju bra. Jag tänker duscha henne innan hon åker tillbaka. Det var väldigt kul att tvätta benen haha, jag har inte tvättat hästar speciellt mycket, om man bortser från svampa av då. När benen var klara hämtade jag en hink om fyllde den med vatten och sen tog jag svansen med, tyckte det var lika bra när jag väl var igång ;). Svansen var inte lika kul att rengöra eftersom det skvätte fruktansvärt mycket på mina skor och ridbyxor. När svansen också var klar blev hon ledd till boxen där hon fick äta och sen gjorde jag i ordning henne för ridning. Jag hoppade lite i paddocken och var ensam där typ hela tiden. Det stod 4 hinder i paddocken; en två-kombination och 2 sockerbitskryss. Alla hinder var under 60 cm. Men det gjorde inte så mycket för jag tränade på bra vägar och fin sits, och bra fart. Provade många olika sätt att rida an mot ett hinder, och det var nästan uppenbart att hon stördes av att jag försökte bromsa in henne och gör halvhalter m.m Hoppet blir inget runt språng utan mer rakt upp i luften, helikopterhopp kallas det. Hon hoppade som bäst när jag bara satt lugnt och höll om med benen så hon inte vinglade, men det gjorde hon lite ändå. Acora är en ponny som får upp farten väldigt mycket vid anridningen. Det värsta man kan göra är att såga i tyglarna då det bara gör allt värre. Acora får hoppa i den hastighet, hon är gammal och klok, hon vet hur man hoppar. Jag åker såklart inte bara med, men att störa hästen i munnen.. ;)

Jag gjorde egna banor med de 3 + A&B hinder det fanns framme. Det var kul och Acora fick verkligen upp tempot i svängarna, hon skulle nog gilla omhoppning. Önskar jag hade grönt kort nu, men det hade ändå varit försent. Hon åker om snart 2 veckor. Panik och brottom att hitta ny hyrponny... :/ :I Har du en allround D-ponny (går bra med stor C också, beror på hur mycket jag växer) som du hyr ut? :)


Nu är jag iaf hemma igen och vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske städa rummet eller rensa bilder i datorn. Men det är så galet tråkigt.. Känner inte för att läsa, känns som att läsa på dagen slösar bort mycket tid man kan göra annat på, så jag läser bara på kvällen och morgonen, och ibland i skolan. Att göra något kreativt orkar jag inte, har tagit slut på min energi. Hade nog velat sitta med choklad framför datorn och gotta mig med något program men jag har faktiskt ingen choklad ;). Tidsinställt har jag till mån, och orkar inte göra till resten av veckan..Hmmm.. Kanske borde gå till mamma och prata med henne, försöker få henne att ge mig mitt barnbidrag. Jag har faktiskt gjort en plan om hur jag ska göra; 100 kr till Ullared ev Falsterbo/mån, 200 kr som sparpengar/mån och resten till nödvändigheter som kläder, både vardagskläder och ridkläder. Men antar att jag blir tvingad att köra mest "skolkläder" ;). Blir det över blir det sparpengar det med. Eller hälften sparpengar och hälften Ullared/Falsterbo Horse Show pengar. JAG tycker gott jag kan få det, haha ;p


Jo men nu ska jag sluta, byee byee!

/AmAnDa.


Av Amanda - 9 maj 2013 10:31

Hej! Nu har jag och mamma morgonfodrat och släppt ut alla hästar helt själva (stolta). Alla var snälla att ta ut, fast Lukas försökte sticka en gång, inte för att han lyckades :p.

Hahahahaha grannkatten Emil kom precis förbi bilen (jag sitter i bilen) och kikade upp och när jag skulle klappa honom sprang han iväg sjukt fort!

Men nu har vi hämtat Alexander som sov över i sin skola och nu ska vi åka tillbaka till Torns för att lunchfodra och rida.
Yeepp så är det! Ska hoppa i paddocken, det står 2 hinder framme så det är Chill.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards