Amanda ek

Alla inlägg under januari 2013

Av Amanda - 15 januari 2013 22:41

Hejhej! Har sett 3 avsnitt av Djurakyten nu på TV3. Det är precis som djursjukhuset fast bättre! ??jag gillar att följa djuren från o med att de är sjuka och döende tills att de är friska och glada. :D
Eftersom klockan är halv 11 typ ska jag sova bums ;) hejdå! Sea imorgon? Då blir det bara massor av läxor för min del.. Ska genrepa spanskan och skriva ett engelskt brev. :p låter konstigt haha:p
/AmAnDa.
BTW snacka om mycket snö det kommit! Det snöade verkligen jättemycket när vi hade lektion, så mycket att vi fick ha mobil för att fota det :D inget annat, hehe ;) :p

Av Amanda - 15 januari 2013 20:27

Det gick idag. En JÄTTESTOR tummen ner!
Vi hade vikarie. Redan i stora hade Bea börjat dumma sig. Hon sparkade bakut så fort jag tryckte till med skänklarna, jag hade inga sporrar utan bara ett alloundspö. När jag höll på att gå in i mellan försökte hon sticka åt andra hållet. Som tur var lyckades hon inte.
Det första vi gjorde var att ta upp stigbyglarna. Tyckte först det var bra för Jessica har sagt att det är jättenyttigt för mig och Beauty. Men så travade vi på C volten alla 5. Vi tränade på: skritt, trav, skritt, trav. Sen helt pang på det bara "höger galopp" och ofc stannade Bea o ville INTE fram, fatta paniken när hon inte rör sig från spåret och Alma kommer bakom?! Det gick iaf bra..
Jag var med o galoppera. Beauty kändes helt vild. Första galoppen gjorde hon ett jättebocksprång och då tänkte jag "nej jag gör inte detta". Men jag fick ändå fortsätta och 3:e gången blev det faktiskt rätt galopp utan dumheter. :)


När de andra fortsatte att galoppera på fyrkantsspåret och göra volter skrittade jag runt i cirklar och kände mig misslyckad. Det var jag ju också..


De tränade också på ökad och minskad galopp, vilket jag inte ska hålla på med än tills Bea blivit mer säker på ens galoppen i sig ;)


Till slut, det hade bara gått sämre, när jag försökte haka på de andra och galoppera (fick ha stigbyglar) stannade Bea o sparkade.. Inget bra alls..


Jag la av när det var typ 10 min kvar, klarade inte av att vara så misslyckad.
Avbröt lektionen som sagt. det gick för dåligt ;) Vi får hoppas det går bättre på tors o tis nästa vecka.
Äter nu, hejdå!
BTW idag red jag i min röda outfit, tycker Bea blev jättesöt ??

Av Amanda - 15 januari 2013 17:05

Mina ridbyxor blev rosa i blixt :o ;)

Av Amanda - 15 januari 2013 16:50

Av Amanda - 15 januari 2013 16:29

Är med Fanny, vi äter pizza. Har varit en rättså bra dag. Ska till stallet typ 6 för att göra i ordning Bea till dressyren:) men det finns en chans att det är hoppning. En liten! ;)
Kommer mer update.

Av Amanda - 15 januari 2013 07:17

Godmorgon alla :* ska till skolan kvart i 8. Efter skolan är det stallet :D ska komma dit tidigt så jag hinner byta schabrak och allt ??

Av Amanda - 14 januari 2013 22:34

Kommer inte mer inlägg för idag. :)
Smsar med Fanny, vi vill få med hela klassen till Torns o testa på att rida Bea och Lukas! ;) :D

Av Amanda - 14 januari 2013 17:53

Ser på tv nu, Fanny har åkt hem.
Idag kanske jag hinner med att göra någon läxa, typ titta igenom veckans klurig och räkna några tal i Matteboken. :)
Imorgon efter skolan (i skolan ska jag ha syslöjd för första gången på terminen) ska jag till stallet o rida dressyrlektion, andra gången i den nya gruppen. Trivs bra i den nya gruppen, i min förra var vi jättemånga men nu är det maxgräns på 5 per grupp. :) det tycker jag är bra!
Ska lämna de nya grejerna också. Och har inte den blankaste aning om ifall jag ska rida i grönt, rött eller turkost lite till.. Vill ju testa mina nya ridbyxor men tycker inte turkost o röd är nån bra kombination.. ;) vill ju klart rida med benskydden och ridbyxorna.. ;) aja det tillhör I-landsproblem ;)
/AnAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards