Amanda ek

Alla inlägg den 11 januari 2013

Av Amanda - 11 januari 2013 23:29

Tävling imorgon, i dressyr, LC:2, startar nr 8, kl 11:30. Fanny kommer till Torns 11:15 så då är jag o rider fram. :) jag hoppas få över 50% denna gång (förra gången fick jag 48:p). Hoppas inte domarbordet o dressyrstaketet inte attackerar som det gjorde i Beautys ögon förra gången. Aja hoppas på det bästa! Fick ändå en 7 i skritten förra gången och ganska många 6, asså tänk ändå att det gick dåligt, hon bara sprang igenom programmet och fattade fel galopp och genade och skyggade och stannade och allt möjligt. Att trots alla farliga ställen och så få 48% är trots allt bra. Det var liksom hennes första dressyrtävling ever! Det är sjukt bra när man tänker efter! ???
Nu ska jag sova, eller åtminstone läsa. Ska till stallet kl 10 imorgon. :) ska upp typ 9 kanske. :) vi hörs! /AmAnDa.

Av Amanda - 11 januari 2013 18:59

Här är svaren! De med tjock text är frågorna, på "this or that" är det alternativ med tjock text det jag föredrar mest. :)

 

1. Vad är din favoritaffär för hästsaker? Det är Hööks, men Horze är också toppen!!

2. Tycker du det är roligare att rida unghäst eller vuxen häst? Varför? Det är klart det är skönt att rida en fullärd häst som är vuxen, men att själv lära och uppfostra en häst från grunden är underbart! Jag föredrar en ung häst, då kan jag lära den vad jag vill och det är kul att ha den sortens utmaning. :) Är så glad att jag har Beauty.

3. Vem tycker du rider bäst på Torns? På Axelgård är det Jessica. På Torns i hoppning tycker jag det är Frida (Lothar) och i dressyr tycker jag Fanny (Darwin).

4. Vilken häst tycker du är finast på Torns utan Beauty? Alla är jättefina, men jag älskar Welshponnys alltså Humle och Findus, men annars tycker jag också Frodo och Lilla Liv, hon är cool! ;)

5. Om du fick testa att rida en häst på Torns du aldrig ridit, vilken skulle det då vara? Jättesvår fråga, har ridit de flesta, men Katinka vill jag jättegärna testa, och Lilla Liv och Dino verkar roliga.

6. 3 sötaste hästar på Torns. Tänker inte säga någon jag haft på foder eller Beauty o Pluto, utan de tycker jag det är:  1. Findus 2. Frodo 3. Andy.

7. Favoritsiffra? Varför? Jag gillar 7, vet inte varför, känns som att man kan svara "7" på allt, hur gammal är din häst? svar: 7 (om ett år menmen) hur många skal har du? Svar: 7 (det är sant).

8. Vilken färg har ditt rum? Menar du färg på rummet är det ljuslila, det var så när vi flyttade hit. :)

9. Favorithästfilm? Varför? Jag gillar Black Beauty, inte för att han heter Beauty utan för det är som i verkligheten, så bra gjord. Verkligheten är grym..

10. Favoritfärger på Beauty? Jag tycker hon är jättesöt i turkos, och rött passar hon säkert jättebra i, ska se på sön ;) Det är sjukt bra att ha en skäck för de passar i typ alla färger ;) <3

11. Favoritserie i böcker? Enkelt svar: Fullblod böckerna! Gillar egentligen inte galopp så mycket men de äger verkligen! Har precis alla, det är över 50 böcker :P Förutom Fullblod är också "Gåvan" bra. Gillar också Harry potter böckerna och Hunger spelen böckerna. :)

12. Tvprogram du gärna ser på? På Disney Channel är det: Par i kungar, det ljuva havslivet, Austin och Ally, Jessie, Zeke och Luther m.m :) 

13. Mål med Beauty? I hoppningen är det att få en rosett/bli placerad i LD, hoppa över en meter och att hon ska bli bättre på att bedöma avstånden. I dressyren är det att få en 8 i ett dressyrprotokoll och att få över 60% i en dressyrtävling, med hopp om att domarbordet slutar vara läskigt ;) Såklart också att galoppen går att både minska och öka. 

14. Favoritaffär att handla kläder i? Det är nog Kappahl. :) Men H&M o Lindex är också bra.

15. Höjdrekord med häst? Med Pluto: Typ 50cm :P Med Flower: Kanske 60-65cm? Med Florens: 60cm kanske? Med Musslan: 80cm Med Beauty: 90 cm 

16. Vad är det högsta du tävlat med häst? Med Pluto: Ingen tävling Med Flower: 40 cm

17. Saknar du Musslan? Klart jag saknar henne, men inte så att jag gråter eller så, jag har ju Beauty, och Musslan har nya fodervärdar. Vi klarar oss utan varann helt enkelt, trodde man inte..

18. Saknar du Pluto? Nej, taskig mot Pluto man känner sig ;) Men Sandra har ju jättebra hand om honom, eller hans hyresvärd menar jag, och han står mitt emot Beauty, kan hälsa på honom när jag vill och vet att han trivs med livet, och det gör jag med. :)

19. Samlar du på något? Yepp jag samlar på Schleichhästar, har ungefär runt 80 st. Bildbevis kan komma om någon inte tror mig. Sen samlar jag på Iphoneskal, schabrak, grimmor och ridspön. :)

20. Favoritgodis? Helt klart surt godis, Hockeypulver är så sjukt gott! Gillar också choklad, kan säga allt godis utan lakrits. ;)

21. Hur många iphoneskal har du? Har 7 st nu, men har beställt 4 som är på väg så snart 11.

22. Hur många bilder har du i din iphone? Det är ungefär 1200 :p

23. Hur mycket gb har du och hur mycket har du kvar av minnet? Har 32 från början, men det blev 28 på ngt sätt, har kvar typ 20gb :)

24. Har du betalat för någon app? Ja jag har betalat 7 kr för Slender :p och 7 kr till för nån ringtonsapp som jag inte fattar hur man kan få dem som ringsignal :p hahaha..

25. Vem är din bästa vän? Fanny!

26. Favoritämne i skolan? Svenska!! :D

27. Hatämne i skolan? Spanska suger!! :/ :( ;( 

28. Nöjd med dina betyg? Ja, säger inte mer än att det inte är några F. :)

29. Roligast att kolla i en hästaffär? En sak till hästen och en till ryttaren! Till hästen är det schabrak och till ryttaren är det ridbyxor.

30. Om du fick välja ett schabrak från Hööks och ett från Horze vilket skulle det vara?  På Horze är det detta snygga vita schabraket som jag kan ha på dressyrtävling:

 

Och från Hööks är det detta rosa jag kan ha till min Rosa outfit:



31. Om du fick välja ett par benskydd från Hööks och ett par från Horze vilka skulle det då vara? Från Horze är det dessa ljusgröna till min gröna outfit:

Hade tänkt välja de röda Lami-cell benskydden men de finns inte längre på Hööks! NEEEEJ DE SOM VAR SÅ SNYGGA!!! Så nu tar jag dessa istället: 

 

32. Om du fick välja en grimma och ett grimskaft från Hööks och ett från Hööks vilka skulle det då vara? Grimman från Hööks är:


Grimskaftet från Hööks är:

Grimman från Horze är:

Horze Diamond grimma

Grimskaftet från Horze är:

Horze Kite grimskaft

FATTA ändå hur MYCKET grimman och grimskaftet MATCHAR!!!


33. Om du skulle välja ett par ridbyxor från Hööks och ett par från Horze vilka skulle det då vara? Från Hööks gillar jag dessa bäst:

Älskar dem!! :*

Från Horze är det dessa: (Termoridbyxor verkar så sköna!)

 


34.I vilken färg skulle du helst vilja ha ett till äkta swarovskipannband i? Vill ha ett lila, eller hade varit döcoolt om det fanns i regnbågsfärg! ;) ;p

35. Vilka outfitsar har du? Turkos, grön, dressyrtävling, dressyrträning (typ brun o vit), röd, brun, rosa, lila, blå, marin (och lite rosa). Tror det var alla ;) Men vill också ha en reflexoutfit och JH Collection ;) 

36. Beskriv Beauty med 3 ord! Beautiful, hoppglad och bäst! 

37. Beskriv dig med 3 ord! Asså svårt som in i.. Säger man söt och sånt är man ett ego, säger man negativ m.m är man ett emo.. Iaf från vad jag hört ;) Men det är typ omtänksam, snäll och rolig. Och lite trög haha ;)

38. Beskriv din och Beautys stil! Då säger jag: Vilken av dem? XD Men den är väl snygg antar jag haha :p

39. Vilken outfit ska du ha efter grön och turkos? Då ska det va dressyrtävling (i behov av ett vitt tävlingsschabrak) och röd (tål inte att mer än benskydden försvinner). :)

40. Vad är din och Beautys drömoutfit? Oj svår fråga ;) Det är nog en John Whitaker outfit 

41. Hur många outfit har du och Beauty? Tror det är typ 10. ;)

42. Varför rider du aldrig ut? De du ;) Nej men dels är det vinter nu, hårt underlag, kallt väder, mycket blåst och dels för att jag inte gillar det så mycket. Till våren kommer jag antagligen rida ut som smått, men jag är oäker på hur Beauty tar det, tycker allt är läskigt och rycker till för grenar som rör sig? Vägrar slappna av? Då har jag ingen lust att rida ut till typ tjurarna eller st: Hans backar! Men rida på galoppspåret är jättekul, det har jag gjort mycket, har till och med galopperat Bea där, men då blev hon så stark att jag fick såga med tyglarna för att få stopp på henne.. Rida ut är något jag ser som lite skrämmande eftersom om hästen aldrig skulle kunna bli trött kan den springa till Japan eller nått sånt med mig! Och om den rusar ut i bilvägen eller liknande kan ju båda dö.. Och jag vill varken att jag eller Beauty ska dö! ;) Rida ner till Axelgård och Stångby skogen är liksom visst, men inte så mycket längre! ;)


Här är This or that:


c-ponny/d-ponny

Beauty/Musslan

Iphone/samsung galaxy

SO/NO

Hööks/Horze

Torns/Lunds civila

Häst/ponny

Hund/katt

Turkos/grön

Hoppning/dressyr (men älskar hoppning också!!!)

Mellanridhuset/stora ridhuset

Pluto/Musslan

 


Gud vilken tid detta tog, men nu är allt klart! Hoppas ni blev nöjda med svaren nudå! ;) <3

Ska gå och äta glass nu, mamma kommer snart hem från Stockholm, hon åkte igår morse.

Imorgon rider jag typ 11. Så det är chill, men ska ändå vara där vid typ 9 för att fixa! <3


Beauty kanske inte vinner, men för mig är hon alltid en vinnare <3

 


Hejsvejs! /AmAnDa.

 

Lite bilder för er som tycks ha missat något ;)

                                   

 

 



Av Amanda - 11 januari 2013 18:49

Ska äta och sen svara på frågorna, de är rättså många haha ;)
Idag har jag varit hos Beauty. Eftersom jag ska tävla imorgon stod flätning på schemat (knoppar flätorna imorgon). Ställde henne i skallgången och ryktade snabbt, hon hade ju inget täcke och hon kanske frös <3 så satte på stalltäcket och flätade. Det blev slumpvis 12 knoppar (eller flätor kanske man ska säga) precis som på knoppningskursen! Haha nu vet jag hur många som är bäst för Bea. Gjorde de tjocka, rycker det är snyggast och dessutom orkar jag inte stå i typ 3 timmar och knoppa bara för en tävling som kan gå ut skogen, typ uteslutning. Det är inte lathet, bara att jag har annat och göra också, som mocka. ;)
När jag flätat klart kom tussvagnen och då ska det helst inte stå några hästar i stallgången, så flyttade tbx henne till boxen. Sen fick jag hjälpa till att sätta på Musslan sitt täcke och sen mockade jag. Det var inte alls speciellt skitigt som tur var ;) Beauty mumsade nöjt på tussen (tussen är typ som eftermiddagshö).

Förutom flätat, ryktat och mockat har jag gjort många små saker som kanske inte är lika viktiga men som ändå behövs!
Har jag har också:
*bytt schabrak, lila, och tagit ner det röda nya schabraket och ridtäcket och lagt i skåpet så det finns där till hoppningen då det blir röd !
*satt en EJ UT lapp på boxen och lämnat henne med stalltäcket (BTW hon bet ännu ett HÅL i stalltäcket!!) och vintertäcket. Så hon inte ska frysa nu när det är kallare <3
*bytt träns, hon ska ha det bruna båda dagarna, och nya svarta tyglar (har inga bruna så får va omatchande) och tagit av bettskivorna för det får man nt ha på dressyrbanan.
*smörjt: alla mina 3 tyglar, de 2 tränsen, sadeln och ridstövlarna.
*sopat, strött med halm och fyllt på vatten.
*testat den nya toaletten (den är bra! :p)

Ska sätta mig vid pappas dator nu o svara på alla frågor, glad att det är många! TACK!! ???det betyder!

Här är lite bilder i reperis från knoppningskursen:

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards