Amanda ek

Alla inlägg den 25 januari 2013

Av Amanda - 25 januari 2013 19:41

Känner mig bättre nu, inte lika nere. Beauty åker kl 12 imorgon, vi ska va där 10. Tänker positivt: tänk att snart kommer Acora! Men samtidigt är det: tänk att snart åker Beauty! Åh det är inte lätt att va positiv. Jag har iaf beslutat mig för att detta ingår i vardagen när man jobbar med djur, de försvinner lika många som det kommer. Jag har "förlorat" många hästar. Kanske kan jag ha lite mer tur r jag blir vuxen??!
Jag kan ju ha alla mina grejer på Acora också. Såklart kommer jag påminnas om Bea när jag ser en annan häst med hennes saker på. Men Acora är en gullig gammal häst. Vi blir nog sams. Var liksom det jag ville hela sommaren. Önskan gick ju i uppfyllelse.. Men det blev ändå fel med Beauty. Mamma sa att vi kanske kan ha henne igen till hösten. Kanske det?? Men då måste hon ha blivit bättre.. Vänja sig vid att olika ryttare rider henne. Men det har hon inte gjort. Än.
Har fått mycket beröm för att rida henne bra, det gör mig stolt och om jag klarade Beauty kan jag nog klara Acoea :p ganska säker på att kunna få henne att gå i form till sommaren. Kanske kan bygga om musklerna på henne? Då hade formen inte varit ngt problem! Aja, inga lätta utmaningar jag ger mig in på:p äsch man ska gilla utmaningar! ;) gilla läget bara.

Hejdå! /AmAnDa.

Av Amanda - 25 januari 2013 17:24

Var på Hööks med Fanny o hennes pappa. De skulle köpa ridskor och sen fick jag följa med. Försökte att inte tänka på Beauty, men när jag såg saker jag köpt från Horze och Hööks var jag nära att bara lägga mig på golvet och gråta tills jag dör.
Det finns ingen häst som kan ersätta Beauty eller göra så jag kommer över henne. Hon är den som kom som räddare i nöden. När ridskolan börjat och allt sånt var "vanligt". Förutom att Amanda inte hade någon häst att rida. Ingen alls. Så bara kom Beauty. Jises vad mycket jag lärt mig och hur bra det gått ändå! Känns som att det är bara jag som vill ha kvar henne på Torbs. 1 mot världen är inte mycket. Så den personen "förlorar". Imorgon skulle jag ha tävlat, i dressyr. Hoppningen blev ändå inställd men jag skulle ha tävlat hela helgen. Nu blir det inget. Så jävla, och jag bryr mig nt om att jag svär, synd att det blev såhär. Acora är en C-ponny som är 24 år gammal och har muskler vid bogen istället för vid manken o halsen, vilket gör att det är näst intill omöjligt att få henne på tygeln. Och jag satsar på dressyr. I hoppningen är hon jättepigg och ibland stannar hon och då flyger man 10000000 meter. Jag är inte ens med i hoppningen så kommer inte få hoppa mer än 40-50 cm för mamma, det tkr hon typ är lagom. Men inte jag.
En 24 årig häst är nästan en pensionerad häst dessutom. Hon kanske inte får tävla!? Kanske inte hoppa över typ 70 cm? Kanske mamma skulle gilla. Men inte jag. Jag skulle döö, skämmas på hopplektioner och skämmas på dressyren när alla anda hästar går på tygeln utan just min. Känner mig verkligen inte bra, långt ifrån. Har inte ätit på länge, sovit för lite och bryr mig inte. Mitt liv är sabbat. Totalsabbat.
Jag kommer aldrig över det, det vet jag. När jag hör "Beauty and a beat" och "Beautiful" kommer jag påminnas om fina Beauty. Ska hälsa på henne ngn gång på AW. Vem vet, när hon är äldre kanske jag hyr henne en gång till? Hoppas jag verkligen!


När jag var på Hööks fick jag 500 kr av mamma, 200 för min månadspeng och 300 för att köpa skor. Stallskor. Hittade inga så ringde mamma o eftersom det faktiskt är synd om mig fick jag köpa vad jag ville för alla :D nej inga glada smileys, jag menar förståss :|. Jag köpte detta: lila allroundspö, rosa dressyrspö, röd piggborste, putsduk, lila bettskivor och ett rosa schabrak, i samma färg som dressyrspöt. Nöjd med mina inköp. Fattas bara en sak. De är inte till Beauty. :'( efter Hööks åkte vi snabbt till Willy:s innan jag fick skjuts hem. Borde packa upp mina saker, men jag har ingen lust för någonting nu. Fanny skulle sova hos mig imorgon till sön men sa nej för jag inte alls har lust. Ingen lust att leva, det bästa i mitt liv ska försvinna imorgon. Visst Acora är okej och det var henne jag skulle ha hyrt men nu är hon äldre och hur länge till orkar hon hålla på att tävla och hoppa? Just när jag fäst mig vid Beauty försvinner hon. Även fast det är HENNES bästa, är det mitt SÄMSTA. :'( ska gå och gräva ner mig själv nu. Och leva vidare när Beauty är typ 7 så hon är tillräckligt gammal att stå på Torns, det var ett undantag med Bea.
~Beauty i miss you now and for ever
~remember me
~never forget you


/AmAnDa.
PS! Kanske borde säga välkommen Acora. Men är alldeles för förkrossad nu för att kunna det.

Av Amanda - 25 januari 2013 16:50

När jag kom hem från skolan med Fanny var mamma hemma. Hon sa att hon hade något att berätta. Jag frågade om det var bra eller dåligt och då sa hon ganska bra. Hon berättade att hon hade pratat med ridskolechefen och Beauty verkar inte trivas i ridskolan, eller trivas och trivas, hon förstår inte vad ryttarna menar och nu när hon sparkas så "kan" hon inte gå kvar i ridskolan. Mamma pratade med AW och de ville komma och hämta henne typ med direkten, såklart skulle de ge mig en annan häst i utbyte. Detta var när jag gick i skolan fortfarande. AW hade 3 hästar inne, eller 2, snart 3. Det var en ny pigg häst, jättepigga Dekkina och de skulle hämta Acora i Osby på lör o när mamma tyckte Acora så bestämde dem att IMORGON hämtar de Beauty och lämnar Acora. De är verkligen pang på det.
Så detta är sista dagen med Beauty. Och hon ska bli riden av en större dessutom.
Men skriver mer sen! Hejdå :( och jag känner mig inte levande.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards