Amanda ek

Alla inlägg under mars 2013

Av Amanda - 22 mars 2013 18:22

I'm here now and i know att ni har saknat mig :p haha hihi hoho mohaha huhu
Okej dags för lite Allvar.
DET ÄR PÅSKLOV :D :D :D Yeeeeyy!
:D :D okej jag kan nt bruka allvar :p
Jo: i skolan var musiken inställt, mihihi, så vi lyssnade på musik och det var kuul! Jag och Katja gick också iväg och gjorde Nationella prov i svenska, muntligt. Man skulle typ redovisa en sak med säger jag inte o:) när Katja gjorde började min hals klia sååå mycket att jag var tvungen att hosta till och det var aspinsamt för det kommer säkert höras på videon (lärarna spelar in en så de kmr ihåg allt man säger, scary). Min hals kliade iaf inte när jag redovisade ;). Tuur! :p och förlåt Katja hehe.. ;)
Annars har skolan varit bra. Matten var såå långtråkig bara och på engelskan gjorde vi en slags tävling med ord på engelska. Om bokstaven är E ska man i grupp komma på tex land, djur, klädesplagg eller frukt/grönsak. Det är jättekul! Mitt lag Kom 2:a bara 3 poäng efter den som vann :). Men vi var lite dåliga förlorare hehe ;) :p.
Sen efter skolan stack jag och Katja till stallet och ryktade Flower och Acora. Men sen skulle Flower gå i ridskola och då höll båda på med Acoris. Vi testade lite flätor m.m till rykttävlingen och kom på en superbra idé men såklart är den hemlig ;). Vår plan är iaf grym och vi kommer vinna. Hehehe iaf hoppas vi det ;). Sen har vi mockat och hoppat lite i lilla ridhuset. Sen började min rygg göra ont :o tror det är träningsvärk från igår, ganska tuff ridlektion igår. BTW när jag nästan var hemma kom det en hund som var ganska stor som jagade mig när jag cyklade :o och den skällde och försökte typ stoppa cykeln, jättesöt var den och jag var helt orolig att jag skulle köra på den. När jag var hemma vände den och sprang tillbaka. Söt men läskig ;p.
Nu ska jag chilla med en bok, försöka få min dumma rygg att sluta dampa hehe och sen ska jag försöka övertala mamma o pappa om att vi ska ha pannkakor Till middag :). Haha såå sugen! + jag har gjort alla muntliga nationella prov! Yey! ;) *happy*
/AmAnDa.
PS! Det är 126 dagar kvar till AW och jag läääängtar!! :D

Av Amanda - 22 mars 2013 14:14

Slutade precis skolan, eller jag gick precis av bussen ;) väntar på Katja som byter om till stallkläder. Vi ska till stallet o sköta om våra horses. Acora och Flower.

Av Amanda - 21 mars 2013 22:20

Buu vad kalla mina fingrar är :( det är så jobbigt när dem inte funkar haha :p

Idag tränade jag för Jessica. Det gick Bra! Vi hade inspänningstygeln och hon gick såklart fint med den ;). Så vi tränade på att få henne att använda bakbenen typ och det funkade halvt bra. Eftersom vi var typ 6-7 i ridhuset kunde jag inte göra så mycket så vi tränade tempoväxlingar. Det är både kul och hjälper Acora med bakbenen. Nöjd med ridpasset. Efter att jag mockat och fixat allt gick jag för att kolla på hoppträningen i stora ridhuset. Hann se 2 grupper :). Tycker det är kul att titta på när andra hoppar, brukar sitta och räkna galoppsprång och försöka se vad ryttaren gör och när så jag kan ta nytta av det själv. Lite har jag faktiskt lärt mig (Y). Vill verkligen ha en systemkamera! Saknar att använda en kamera och har aldrig ens fotat med en systemkamera, vill SÅ gärna kunna fota fina bilder på träningar och åt mina kompisar, vill även dela med mig av den, Tex låta dem fota mig hehe ;) :p. Det skulle va mycket glädje och skoj, mamma och pappa läser ni nu? ;) haha..

Engelska läxan: check!
Så nu väntar sängen och en Horze katalog på mig :). Imorgon är sista dagen innan påsklovet, yeeeeyy!! Har varit så mkt nationella prov på siståne, så jag tycker jag behöver lov hehehe ;).
/AmAnDa.

Av Amanda - 21 mars 2013 16:09

Min hjärna strömmar av rubriker, eller inte -.- aja ska berätta om skoldagen så börjar nu. På morgonen åkte jag skolbussen, första lektionen var spanska. Blä blä blää ;) Katja kom inte idag heller så jag var lite forever alone på spanskan. Skryter lite med alla rätt på provet. Alltid när jag tror att det kommer gå skitdåligt så går det bra!;o
Jaja det är väl bra med alla rätt :p. Vi fick 15 glosor -.- 15 djur, häst = caballo ;D hund = perro, katt = gorra. Det är nog fel men men :p
Sen var det svenska och då skrev jag på min berättelse. Sen var det egen arbete och då fortsatte jag på berättelsen. Efter lunchen var det matte och då räknade jag bara i boken :p och sen efter det var det nog tema och då hade vi att man skulle ställa sig var man tyckte stämde och sen argumentera med varandra. Dåligt förklarat, check. Sista lektionen var iaf idrott och då gjorde vi övningar med rockringar, hopprep och bollar och sist var det fritt och då hittade jag aldrig ngt att göra :p jag och Fanny, som nt va med på idrotten, hoppade på ngn matta eller ngt sånt ;).
Now I'm home and I går to the stable snart :p omg min engelska är så vacker ;p lektion för Jessica :D
Yeppo måste gå så jag måste gå om typ 10 min :( och så är det snö typ överallt *paradiset* eller vadå? O.o Suck...

Av Amanda - 20 mars 2013 20:52

Från och med imorgon till det att vi börjar skolan. Och det kan dyka upp saker ;) Så ett schema för det jag vet:

 

Torsdag: Skola, sen ska jag hem och byta om till ridkläder och antingen åka bil eller gå till Torns. Ska rida lektion för Jessica. Nice.

 

Fredag: Skola och sen ska jag och Katja till stallet och sköta om våra sköthästar. 

 

Lördag: Ha tråkigt. Ska rida Acoris någon gång på dagen. Ska visa mamma hur bra hon går med inspänningstygeln under magen (Y) :)

 

Söndag: Först ska jag hoppträna. Sen ska jag till min kusin som fyller år och sist ska jag kvällsfodra, igen.

 

Måndag: PÅSKLOV! Yeeey! Får se om jag är med Katja eller med Fanny eller med min mobil. Kanske jag kan rida Acora med någon kompis i stallet? ;) :)

 

Tisdag: Chilla hemma och sen på eftermiddagen blir det tisdagsdressyr för den i tisdags var inställd. 

 

Onsdag: Då händer det saker! Jag och Katja ska vara med i en rykttävling på Torns med Acora. Vi har planer som är hemliga. Bilder kommer på RESULTATET och vi satsar på 1.a plats eller iaf 2.a. 

 

Torsdag: Jag vet inte vad jag ska göra då, kanske rida lektion för Jessica eller något sånt. Ska iaf rida. :)

 

Fredag: Jag är inte säker men Acora ska nog få vila. kommer och sköter om henne förståss. Kanske Katja kan följa med eller om jag är med henne på dagen. Om hon vill alltså :p :)

 

Lördag: då blir det trim inför tävlingen på söndag. Dressyrträning, förmodligen tempoväxlingar så hon lyssnar på mig sen på sön. Om mamma är med på det kanske lite cavaletti för det var en bra övning för Acora. :) Inte så jättehårt pass, måste ju ha energi kvar ;).

 

Söndag: Då är det påskhoppning och man kan vinna finast utstyrsel. Kommer nog ta det som blir över från rykttävlingen. Säger inget om mina "planer som inte finns än".  Jag hoppar 70 cm, kan hända att mamma anmält mig till typ 50 och 70, för jag brukar ta en lägre höjd så hon får titta på alla hinder och så jag vet om jag ska driva extra mkt på ngt hinder. Sånt som är bra o veta;).

TAGGA 70 NU, ACORA VI KLARAR DET! 

På hoppträningen tänker jag fråga om jag kan få hoppa en bana på 70, så jag vet hur det känns. Tror det blir bra, hon har inte vägrat på länge men man ska inte va alltför säker, rätt vad det är stannar hon ;).

 

ska också se om jag kan hoppträna henne i vekcna med kanske bara ett hinder på diagonalen bara för att hoppa henne nån gång innan det liksom är Pay And Jump. Inget högt hinder liksom, inte högre än 50 eller 60. Bara för att hon ska få hoppa lite som hon tycker är såå kul!

 

På ett ridpass när det är soligt och fint tänker jag också rida i paddocken och på galoppspåret. Är det extra varmt kanske jag tar en tur till Stångbyskogen för jag känner mig efter, som om bara jag inte varit där med häst ;p.

 

Yepp mitt påsklov är färdigt! Va medvetna om att jag improviserar liite för jag har bara pyttelite klart för mig. ;) Har liksom inte riktigt bestämt så mkt om lovet. sånt fyller jag på efter hand och skriver det här.

 

Måste plugga liite mer spanska innan jag hoppas på att inte få hjärnsläpp över natten, det har hänt! :/ 

/AmAnDa.

 



Av Amanda - 20 mars 2013 20:46

Och att spanska kunde få en spansk sjukdom och dö. Haha.. Men spanska är såå tråkigt och helt onödigt för mig som hatar att resa och inte vill längre än till Danmark. Alla kan ju lika bra lära sig bättre svenska o engelska än att lära sig ett helt nytt språk. Vet inte vad ni tycker, men jag hatar spanska! 
Vi har 11 ord. Och jag kan ungefär en tredjedel av de orden. Och det är inte bra om ni frågar mig. Asså 11, vi brukar ha 20! Och en gång hade vi 7 ASSVÅRA!  Jaja bara vi inte får läxa över påsklovet är det ok. Det sista jag vill är att plugga spanska på påsklovet -.- vill inte plugga NÅGOT! På påsklovet ska jag bara chilla med vänner och mycket, mycket annat!


Schema i nästa inlägg! :)

Av Amanda - 20 mars 2013 19:26

2 bilder per mån jag haft bloggen, tar bilder från arkivet och ingen annan stans! Kommer även en sån "vacker" bildtext till :p. Let's go! ;) 
OCH! Utmanar mig själv: Bilden måste vara TAGEN i rätt MÅNAD! :D

 

Juni 2012:

   Fina Musslan som jag var fodervärd på.  

Ett stort bevis på att Gizmo <3 min garderob = sant ! ;D

 

Juli 2012:

Finaste pose finns inte! ;D Hundarna tillhör min moster. Jättesöta, i know o:)   

Pluto solar sig och roar sig med att gå efter mig i en stooor grööön vallhage ;D

 

Augusti 2012: Och ja jag är olaglig som tar 3 bilder ist för 2.

    

Min jakt på häst till hösten var typ oändlig, tog åtminstone upp hela sommarlovet. Kunde inte njuta av sommaren, hade typ panik! Kommer ihåg när jag fick veta att jag inte kunde få Acora.

Oj, Då-Amanda du skulle ha sett in i framtiden! Vad heter hästen jag har nu va va? Fast Acora kom väl lite senare än väntat om man säger så... Och det var ofrivilligt, Beauty skulle ha gått före alla och allt... Men sånt kan jag inte styra över. Tyävrr.

Fina Hokos-pokos som jag red på en turridning. Det är en islandshäst, c-ponny som gillar att galoppera snabbt! ;D

     

Vem är detta? BEAUTY!! Första fotot som togs av den fina pållen <3 Var världens lyckligaste när hon kom. Asså på riktigt!!

 

Sepember 2012:

   Remember detta ögonblick väldigt bra. Jag, Katja och Fanny, nyligen lärt känna varandra, hade en kul dag i stallet :).

Första gången jag ens satt på Beauty, jag blev helt förtjust, hon hade sån spänst i stegen första dagarna, sen med tiden blev hon mer slö och ja till slut sparkade hon bakut när man försökte driva på henne. Sånt funkar inte, hon åkte tillbaka. Jag har iaf fått höra att hon mår jättebra, så det är väl bra?

 

Oktober 2012: Månaden som var full av träning och lära känna Beauty!

      Foto by: Fanny

Hopplektionen då jag slog mitt rekord - 90 cm! :D Fina fina Beauty <3 Foto by: Fanny

 

november: Då min och Beautys första tävling ägde rum

 

Halloweenhoppning 2012, min och Beas första tävling. Jag anmälde för lågt, hon rev av ren slarvighet. 4 fel, men jag var jättejättenöjd! Tyckte verkligen om henne! Gör jag frt :*

   

Jag rider Exo. Beauty var lite jobbig på ett ridpass och Jessica erbjöd sig hjälpa mig, så jag fick rida hennes fina, men stora, häst Exo. Hans galopp var såå härlig :D Han var jätteduktig :D

Vill ha en sån stor häst när jag blir stor :D ;)

 

December 2012: Bombar med mycket bilder, det är ju sista mån på året?

 

Min sammanfattning om året. Livet, hästar,foto,vänner och djur. :D   Amanda och Beauty och Katja och Lukas. Saknar den tiden!! Vi hade JÄTTEROLIGT! <3 

Jag och min fina lilla häst.    

Jag och Beauty på vår första tävling i 60 cm. FELFRITT och jag grät typ glädjetårar! 

Stolt o glad tjej med nöjd häst som har rosett i tränset :* :D <3 Kunde inte komma över glädjen över rosetten.. Inte ens flera timmar efter..  

Sista fotot för året. Oj.

 

 

Januari 2013: Och JA jag har ett överlöde bilder även här. Men denna månad har det hänt MASSOR både bra och dåligt. (Y)

   

Gott nytt år! ;) <3 Voltige med Exo :D  

Jag tränar min fina tjej <33      

En jättesöt Gizmo tigger grädde ;D

Felfri i 60 ännu en gång, jätteglad :D    

Var bara tvungen , jag storshoppade på Hööks + Horze och kom stolt hem med för mycket saker      

Min fina och jag efter en dressyrtävling vi var med i <3 Dressyrträning <33   Gizmo är en katt som är envis :p    Gjorde denna efter att Beauty åkt. OCH JA JAG KAN LEVA MED ATT HON ÄR BORTA MEN DET ÄR TUNGT OCH JOBBIGT IBLAND, SÄRSKILT NÄR ACORA GÖR NÅGOT FEL, hon har en stor press på sig, haha. Min första och failade bild på Acora. Hon ser rädd ut.. Lol.. -.-    Andra gången jag red henne från att hon kom, vi hade handlat täcke + sadelgjord åt henne och så hade hon fått en padd :). 

 

Februari 2013: Träna träna och lära känna Acora!

   Första hoppträningen... Hon stannade bara.. 4 ggr ;p Första dressyrtävligen med henne som gick ganska dåligt men bra för att ha haft hesten i typ.. 1 vecka. Det blev 51 % typ delad sista plats.. Hehe.. Jaja Acora är hopphäst.     Efter att mamma trimmat Acora lite gick hon fint på tygeln i alla gångarter :DD            Första hopptävling med hesten, mobba mig inte bara för att det var 40 cm. Hon stannade en gång och jag kände mig asdålig XP X/ VISST HADE VI EN FIN OUTFIT? FÖRSTA GÅNGEN JAG HADE HELA! :D

 

Mars 2013: Full av tävlingar och rosetter! Inte slut än. 

 Efter vår senaste tävling med hela 3 rosetter med hem! Felfri 50 och 60 och sen en för deltagande. Kunde inte bli bättre!!! :D <3 :*        Från tävlingen, 50   från tävlingen, 50 

Innan jag hoppat.     Acoras självförtroende var verkligen på topp! :D Härligt! ;)

Nu blir det nog snart vår!      Efter Hööks med Katja och pappa.  Robin Stjernberg vann mello, röstade 3 ggr :D :D <3  Acora i solen förra fredagen.       

 Mina nuvarande rosetter. 

 

NICE! 

/AmAnDa.



Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards