Amanda ek

Alla inlägg den 24 mars 2013

Av Amanda - 24 mars 2013 22:21

E klar med kvällsfodringen och nu ska jag sitta med mobilen framför tvn och blogga, smsa och kolla på tv.
Kommer ett inlägg om systemkameror senare. Ska fråga er en sak.
Yeppsi peppsi. Hejdå.

Av Amanda - 24 mars 2013 19:20

Även lite failbilder. YOLO.

80

Av Amanda - 24 mars 2013 19:16

Hejhej! Ska säga att Acora skötte sig bra på hoppningen. Men i slutet stannade hon VÄLDIGT mycket. Men det var för hon inte är van vid att trava in på ett lågt hinder och sen landa i galopp och galoppera ett språng/steg och sen hoppa ett högre hinder.
Det var hon inte så van vid. Hon brakade igenom det höga hindret.. 1..2 gånger hahaha... Jag ramlade inte av även om hon gjorde alla möjliga sorters hopp och vägringar men ändå hoppade.
Först var det höga hindret på 60, sen 70, sen 80 och då stannade hon mycket men om jag inte minns fel hoppade hon det någon gång fast inte så "smidigt". Sen hoppade dem andra 90 och just då önskade jag att Acora också kunde va som dem. Men hon hoppas över 70 helt galant och det är vad jag ska tävla på söndag, om en vecka. Hon stannade även en gång på en oxer på typ 65 men det var första gången efter att det höjts. Jag tycker banan vi hoppade var bra och kul, mindre kul att jag hela tiden klantade mig i den travkombinationen. Förmodligen gjorde jag något fel. Hon Ville så gärna galoppera in och när jag höll in henne förlorade hon så mycket fart att hon stannade. Det var jättesvårt att hitta ett mellanting och jag vet inte hur många gånger jag gjorde om. De två sista gångerna kändes det iaf riktigt bra.

Mamma filmade, förhoppningsvis på rätt håll, och filmerna kommer hit, men jag vet inte när.

Efter hoppningen skrittade/travade jag och Dinos ägare av på galoppspåret i jockeyläder. Haha Acora var Superpigg och kämpade för att ta bettet och galoppera :p. Nämnde inte det igår men när jag travade av Acora fattade hon galopp av sig själv :p. Pigg häst oja!

Idag har jag också firat min kusin som fyller 1 idag och dem har 2 söta Golden Retriever hundar som är jätteduktiga. Jag och Piraya lekte ute i trädgården. Hon var jättebusig. Sprang om mig hela tiden, hoppade på mig men även väldigt lydig, sa jag stanna stannade hon Tills jag sa åt henne att komma. Och bättre med sitt och ligg än sist :). Hon liksom var koncentrerad på mig när vi var de ända ute. Jag lekte gurragömma med Piraya men hon hittade mig hela tiden haha ;).

Efter middagen ska jag och mamma till Torns igen, vi ska Kvällsfodra. Igen ;). Japp nu ska jag göra något annat ;).
Byeee!!

Av Amanda - 24 mars 2013 19:00

Laddat ner imovie :). Mamma sa att hon bjöd på det för jag kan ju inte göra MovieMaker filmer på datorn så då kan jag göra det i iphonen istället :).
Har redan gjort 2 filmer, en om Acora och en om Beauty. Fast den om Bea blev inte så bra för jag har bara 2 filmer om henne på denna mobilen, har mycket mer i datorn :(.
Undrar detta:
1. Kan man spara ner filmen i kamerarullen? Hur då?
2. Hur gör man såna upplösningar från en bild till en annan? Finns det bara ingen, upplösning (normal) och tema?

Hade gärna velat lägga upp dem här om jag vetat hur. Och köpt några låtar på iTunes så det kan bli musik till videos;). Blir en aning trist annars.

Av Amanda - 24 mars 2013 08:50

Superchill! :D det börjar 10 och håller på en timme. Sjukt nice! Och om en vecka ska jag hoppa en Pay and jump på 70 cm för första gången ever! Tagga tagga! ;)
Men vi jag och mamma ska nog åka nu snart så bye!

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards