Amanda ek

Alla inlägg under mars 2013

Av Amanda - 15 mars 2013 21:58

Yes nu är jag klar ;). Tog ganska kort tid faktiskt. Det är inte lite som ska göras.. Alla hästar ska få mat, först delar man ut höpåsarna och sedan kör man runt med havrevagnen och ger havre, kornkross och om hästen ska ha extratillskott. Sedan ska man också väga upp nytt ensilage/hö till på morgonen.

Så ingår det just nu när det är kallt att man ska kolla så vissa hästar med dåliga vattenkoppar har vatten i sin hink och sen ska man blanda betfor till morgonen + tömma soporna. Tror inte det var något mer. 

Jag och mamma tog in Casper och Gunnar också. De går på lösdrift typ för Gunnar tål inte damm eller ngt sånt alltså att stå i stall, han typ börjar hosta. Casper håller hnm sällskap. De står i lilla ridhuset när det är väldigt kallt ute. 

 

Sparade mitt inlägg om saker jag hissar från Hööks som utkast, så nu ska jag fortsätta på det. :)

Av Amanda - 15 mars 2013 19:43

Hade varit kul o ha fler ridtröjor, jag har typ samma som i skolan fast såklart har jag dem inte i skolan om de inte är tvättade ;).

En sånhär blå hade passat super till tex mina röda ridbyxor:

Fast den röda tröjan är snyggare och hade passat perfekt till mina blå ridbyxor! :p

 

Bara jag som tycker funktionströjor verkar vara sååå sköna? Denna är både snygg och verkar bra



Vill fräscha upp mig själv med t-shirtar i olika glada sommarfärger inför ridlägret. Dessa färger är mina favoriter:



Ridbyxor är jag inte i behov av alls men får jag välja en färg hade det varit denna:

Snygga att rida dressyr i

 

Dessa ridstövlar är jättefina och verkar sköna och bra. Bra pris och utan snören som kan gå sönder. :-)



Alla Känner ibland för neutrala ridkläder och då är såna här bra:



Men finns även några i riktigt snygga färger:



Tycker dessa är snygga och de rosa är till och med reflex över hela;




 

 Något jag behöver för att kunna rida i mitt hårnät är detta slags hårnätet under mitt:

Mycket bra om man inte vill att hårnätet ska ramla av i traven..

 

En sak till till tävling jag skulle behöva är en ny tävlingstopp då min är jättekort i armarna ;p

En ganska neutral tycker jag är bäst, det är ju kavajen som kommer att synas ändå :P ;)

 

Detta hoppspö är superduperfint när man vill ha en röd stil/outfit eller älskar rött ;).



SMART är det att ha reflex på SPÖT 


Har ni ridbyxor som åker ner hela tiden eller ibland? Detta skärpet är snyggt och bling-bling - och får ridbyxorna att skärpa sig! Hahhahahaha jag vet jag är rolig XD XD XD




Detta var ryttare! :)

Kommer även häst! ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Amanda - 15 mars 2013 19:37

Så när man kommit hem och tänker "nu ska jag ta det lugnt" säger mamma "vi ska kvällsfodra idag." Asså det är klart det är kul men ändå, när man trott man kunde sitta o blogga, läsa, slappa, blogga, spela, läsa, chilla och spela så måste man ut i kylan till Torns en gång till, jag har ju redan varit där idag. Men det är bra för då kan jag visa mamma hur lucern ser ut för det är några som har det, om hon inte redan vet :P.

 

Känner mig kreativ så nu ska jag göra en önskelista, en inte överdrivet lång utan med begränsningar. Från antingen Hööks, Horze eller My One, eller någon annan som visar sina produkter på hemsidan. :=)

 

Hejdå så länge! 

 

Och här är lite bilder från September 2012, kmr ihåg att jag inte hade ngn dator då heller, den var på lagning för den slutade funka :/. ALLA dessa bilder är från pappas dator:

 

   Foto: Fanny          

Av Amanda - 15 mars 2013 19:30

Av Amanda - 15 mars 2013 19:27

Hej! Berättar om idag nu:
I bussen idag fick vi munkar! Gott! :D och sen hade vi nationella prov :( men det var ganska lätt sön tur var ;) sen var det rast o lunch och rast igen, innan lunchen spelade vi spel, jag spelade Monopol med Katja o Fanny o vi failade såå mycket! Hade aldrig spelat det förut. Råkade bjuda 150 på ngt som kostade 60 från början typ och då förlorade vi sjukt mycket pengar ;) vi skulle ha vunnit men när jag o Fanny tramsade oss med att om man blinkar 20 gånger o sen stirra utan att blinka i 20 SEK utan att gråta efteråt så sålde Katja massa saker så vi fick mer pengar :p ;) aja vi hade kul ;).
Efter ännu ett nationellt prov var dagen slut så då gick jag och Katja direkt till stallet men sen upptäckte vi att Katjas oanvända, nya ryktsaker var kvar på skolan så vi gick gå tbx.
På Torns gjorde vi detta:
*hämtade grejer
*ställde upp Acora och Flower ute och ryktade, fotade, myste och flätade dem länge och väl.
*betade dem liite
*lämnade grejer
*mockade + fyllde på nytt underlag i Acoris.
*tvättade och fyllde Acoras vattenhink.
*gjorde om lite i mitt skåp, Katja ska få ha sin ryktlåda i mitt skåp så hon slipper släpa med den hela tiden.
*smörjde sadeln, tränsen, tyglarna och ridstövlarna.
*rengjorde röda + rosa benskydd
*gick hem.

Det var allt. Måste erkänna att vi varit flitiga och duktiga Idag. Ryktade Acora med alla mina borstar, tog lite pälsglans i svansen o manen för det skulle glänsa och rengjorde hovarna med vatten. Katja tyckte jag var jätteseg på att rykta hahaha kan stämma ;).
Katja missade sitt tåg så jag som sagt väntade på henne. Hemma har jag ätit, Spelat på mobilen medan jag ätit och nu ska jag hålla på med datorn. Dröjer ett tag tills min kommer tillbaka :'( ;( sjukt irriterande!!!!!

Jag ska till Flädie i helgen. Största anledning: Idag sa Hanna att Acora skulle behöva få lucern, ett slags tillskott typ som innehåller mycket nyttigt eller jag pratar ngt jag nt vet mycket alls om :p det är ett slags tillskott typ.. Man blöter ner typ pellets så blir det som en "vacker" grön gegga haha ;). Acora höll typ på o bli lite mager, eller hon behöver mer mat, men hon äter inte upp hösilaget om man ökar på så hon behöver lucern.

Ska passa på att köpa en gummisnodd, frågade Jessica om hon tycker det behövs och då sa hon absolut och det är fler än hon som också tycker det. Ska kolla efter en hovkrats med hästhuvud längst ut för jag har haft en sån men den är borta :'(.

Långt inlägg detta blev! Haha !
Ska kolla datorn nu bye bye! :) <3

Av Amanda - 15 mars 2013 18:04

Just nu sitter jag på tågstationen och håller Katja sällskap. Hon ska med tåget :p.
När tåget åkt ska jag hem och äta och sen göra en lista på saker jag vill ha ;) bara för att det är så kul! Och förresten har jag typ slutat med outfitsar. Nej inte på det sättet, ofc ska jag frt matcha men blev en aning tjatigt till slut, har bestämt mig för att köpa det jag mest vill ha och sen matcha efter det jag har. Ska leta fler färger på mina schabrak ist och matcha 2-färgat ist för ALLT i samma färg.

Nu går typ Katjas tåg och jag bloggar mer senare så hejdå! ;) ;)

Av Amanda - 14 mars 2013 22:03

Hejhej! Idag i skolan var det väl okej. Vi slutade med idrott och då hade vi "flaggan". Det var kul, båda lagen vann varsen match. Efter skolan var jag o Katja, vi gjorde sockerkaka, men vi hällde i mer vaniljsocker och så hällde vi i kakao så det blev som en sockerchokladvaniljkaka haha :p sen hällde vi över blå och grön glasyr. Den blev jättegod och fin! Hiss! ;) eget recept, hemligt recept ;). Eller ni vet nt hur mycket av varje ;).
Sen i stallet hade vi Brottom eftersom Katja skulle få skritta o trava fram Acora åt mig, eftersom Hon är min typ hästakötare ;). Och sen lovade jag henne det för att få gå på toa ;) :p.
När Katja ridit fram och jag suttit upp och allt det kom Jessica så vi började lektionen. Fick lite själv bestämma vad jag Skulle öva med på och då valde jag serpentiner för det gick så dåligt i tisdags. Mina ben dog i galoppen, jag red utan stigbyglar hela tiden, och mina händer dog mot slutet, juste jag nästan exploderade av värme också! XD men Acora gick enligt mig finfint och jag kämpade riktigt mycket för det kan jag Säga :p. Helt slut.. Mina blå gummityglar gjorde så mina händer tog mer skada än vanligt, de blev helt röda dels för att jag råkar nudda sadeln med händerna hela tiden när jag försöker få henne inåtställd och i form. Sen också för det blir kallt men när jag har vantar svettas händerna bara, + materialet på tyglarna är jobbiga att hålla i.. Såå synd för de är såå snygga! :'( ska börja rida i vanliga ridhandskar igen och inte tjockisvinterridhandskar. Långt ord där!

Jag ska berätta lite om imorgon nu när jag är i farten: ;)
Först är det skola, nationella prov i matte :'( man får inte ha miniräknare. Blä! :( sen går jag och Katja direkt till stallet, Katja är skörare på Flower nu! :D så det kommer bli jätteskoj när båda har en häst att ta hand om! Vi kan beta dem på sommaren och stå utomhus och rykta så mycket vi orkar, plocka massa äpplen till dem, mocka till dem, inte så kul men måste göras, och på vintern kan vi ställa upp dem i boxarna och rykta o så och ändå kunna prata med varandra eftersom Acoras och Flowers boxar ligger jättenära varandra, i Ekelinstallet, det minsta på Torns. Såå kul! Och juste vi kan fota varandra med hästen också. Nice nice!
Vi ska då gå direkt och pyssla lite med hästarna, mocka, chilla typ så ;). Kommer kanske update från stallet.. Men till nästa inlägg: byee! :)

Av Amanda - 14 mars 2013 08:03

Bye! ;)

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards