Amanda ek

Alla inlägg den 2 mars 2013

Av Amanda - 2 mars 2013 22:37

Hej! :)

Idag har jag gjort något jag inte gjort på länge - ridit ut. Det var mysigt men det blåste något förfärligt, speciellt på hemvägen. Och sen frös jag jättemycket om mina fötter. Annars var allt bra!

Vi red till något jag helt glömt namnet på...Eller det hette typ Haralds fält, det låter iaf bakant.

Vi var på väg mot tjurarna men vände för vi var rädda att det skulle bli mörkt innan vi hann hem, vi hade inga som helst reflexer på oss nämligen ;)

Acora var väldigt framåt, pratar mest om hemvägen ;). Då smygtravade hon faktiskt. När vi red genom lite av en skog fanns där ganska djupt vatten, alltså typ 1 dm inte ens det ;) och då på ditvägen skyggade hon men ändå inte mot ett träd men hon klämde mig inte ;). På hemvägen ville hon bara hem så då travade hon typ rakt igenom "träsket". Duktig och modig Acoris! :D.

Men modigast var nog Frodo, han fick gå först för om inte han gick före så vågade inte Acora. Så en applåd till Frodo alltså! ;)

Jag och Sandra är överens om att göra om detta när det är bättre väder, rida hela vägen + trava och galoppera. Det gick ju inte för marken var så dålig. :/

 

Innan jag åkte till stallet följde jag ju med min kusin till hennes knatteridning/ridlekis. Shettisarna var såå gulliga, den min kusin red på heter Majsan. Den var mindre än min förrförrförrförra foderhäst Flower. Majsan var lite "rädd" om sitt huvud för någon hade råkat peta henne i ögat någon gång. Liknade Acora i reaktion när jag spände sadelgjorden. Högg typ i luften, inget som skrämmer mig haha jag är van ;). 

Först red dem ut och då fick jag gå först med Majsan. Ja min kusin satt förståss på ;). Efter rundan gick vi in i ett ridhus och travade. Det gick superbra, dem tränade också på att svänga. Sen red alla själva, jätteduktigt! för min kusin var det första gången hon red utan att någon höll i.

Det är verkligen duktigt för en 3-åring!! (Y)

Vi stannade på MC Donald´s och köpte lite mat innan jag fick skjuts hem. 


Sen åkte jag ju till stallet och det vet ni ;). Men efter uteritten mockade och fixade jag med utrustning  och hästen inför imorgon, Seriehoppning 3 ni vet ;).

Pappa hämtade mig och sen åkte vi för att handla godis på Hemmakväll. Vi hann precis innan Melodifestivalen började! 

Riktigt nöjd över Svenska folket nu, I första deltävlingen åkte de 3 jag tycker var "sämst" ut. I andra deltävlingen åkte den jag tycker var också ganska dålig ut. Och i sista fick de 2 jag tyckte var duktigast och hade bäst låtar till final. Asså allt gick som jag ville idag ;D Riktigt good! I finalen tycker jag dessa låtar är bra: Skyline, Tell The World I'm Here, de 2 som gick till final idag och Sean Banan för han är kuuul ;). 

En annan hiss var att Jedwards kom. Trodde först det var några utklädda bara för att men när de började snacka engelska med dem förstod jag att det var på riktigt ;). 

 

Imorgon är det ju hoppträningstävling för mig. Fått reda på att jag startar som nr 2 och 5. 50cm och 60 cm. Jag är taggad, mitt schabrak, huva och benskydd lyser rött, mina stövlar är nyputsade och jag hoppas Acora också är taggad! Hoppas komma hem med 3 rosetter (1 för deltagande som alla som varit med minst 2 ggr får). Hoppas bara inte hon brallar ur av energi, hon fick ju bara skritta idag... Äsch en gammal dam som hon mår nog bra av mer lätta träningspass ibland! 

 

/AmAnDa.

 

 

:)

Av Amanda - 2 mars 2013 11:24

Snart åker jag med min moster och kusin till hennes knatteridning. Det är på ett ställe med bara shettisar. Gulligt! Och jag ska hämtas ca 11:30
Vi ses! :)

Av Amanda - 2 mars 2013 09:12

Fattar inte att jag är uppe så tidigt.. Det är inte likt mig. Men man kan inte säga att jag är uppe, för jag är kvar i sängen:p. Har spelat Subway surfers, ändrat om i ordningen i iphonen (på ikonerna) men det blev inte bra för jag hade 6 rader så jag försökte ändra tillbaka.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards