Amanda ek

Alla inlägg den 26 mars 2013

Av Amanda - 26 mars 2013 23:15

Tjena!

Ikväll innan vi fodrade red jag Frodo. Han var pigg och glad, och sammarbetsvillig. Mamma filmade + fotade och dem finns i mobilen. Hans trav var ganska skumpig eller är det bara jag som överreagerar. Red lite av LC:2 och försökte sitta ner men det gick sådär bra ;). Hans galopp var jättemjuk däremot! Han rör sig verkligen elegant. I alla gångarter, i skritten är det liksom som att gunga fram, eller okej det var en konstig förklaring ;P. 

Bilderna kommer antingen idag eller imorgon!

Efter att ha ridit i sisådär en tim satt jag av och ryktade av + lämnade grejer och sen kvällsfodrade jag. Allt korn var helt slut och maskinen som krossar korn var helt dum så vi kunde inte ge något korn :(. Sorry hästarna som hade ensilage o kanske havre redan ;). Allt det tog bara en tim faktiskt. Nice det är att sitta framför ens dator o BLOGGA och kolla FACEBOOK och bara CHILLA igen.

Imorgon blir det sådär mycket sovmorgon, Katja kommer hem till mig typ 10 tror jag :O. Jag får hoppas jag inte ligger o sover, hehe :I Sen halv 2 är det rykttävling och det ska bli nice eftersom jag och Katja tänker vinna ;D nejmen vi har världens bästa idé! Och jag tänker se till att vi står någonstans undangömda så ingen ser och tar efter.. hehehe (Y). Acora vilar. Sen ska min farmor coh farfar komma och så ska vi äta pizza. Gott! ;)

 

Ja men nu ska jag fixa ny header, försöka få en mer "seriös" som man kallar det :p. nä men minde färger typ. Tror jag kör på rött, grönt, blått och gult istället. :) Nej skoja. ;)

Ni får se hur det blev. Hejdå så länge! ;) OCH DET KOMMER BARA VARA TILLFÄLLIG EFTERSOM JAG INTE HAR EN ENDA BILD PÅ MIG OCH ACORA PÅ DENNA ÄN! Ska ladda över från mobilen imorgon.

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 26 mars 2013 22:52

kommentera här vilken häst jag passar bäst med av alla jag haft! HELT okej att säga exempelvis Florens, ni behöver inte tänka "men hon har Acora nu så jag tar henne". Tycker ni 1 skriv 1 då ;). Inte svårare än så.


1. Colette. B-ponny, gammal SM hoppare, blev över 30 år. 

 


2. Pluto, C-ponny.. Söt som bara den ;).     


3. Flower, A-ponny, min lilla racershettis :P     


4. Florens, A-ponny, Flowers dotter.

 


5. Musslan, B-ponny, sööt heest ;)

 


6. Beauty, D-ponny, bäbisen<3

 


7. Acora, C-ponny, den söta tanten :P ;) <3

 


Kommentera siffran. Kör på! ;) Vill ha MYCKET "röster" !!!!


/AmAnDa.




Av Amanda - 26 mars 2013 22:49

När jag har tillgång till en dator så blir jag såå lat :P. "Amanda ska vi hoppa studsmatta?" NÄ "Ska vi klappa Gizmo?" NÄ. Eller okej inte riktigt så men typ :P. FB konto = skapat och alla som varit vän med mig på mitt förra vet nu att jag heter SAMMA NAMN så det är bara o söka :). 


Av Amanda - 26 mars 2013 22:28

Bara för att Facebook köpte Instagram och Fb har ju 13-års gräns och så upptäckte dem att jag inte fyllt 13 så då stänges mitt facebook konto + instagram konto ner. Jag har väntat och sett om mitt fb konto ska öppnas igen när jag väl fyller 13, vilket är om typ 40 dagar, men jag orkar typ inte vänta längre. Mitt konto är typ borttaget så varför skulle det komma tillbaks? 

Instagram däremot skapade jag nytt dagen efter, och det har gått MYCKET bättre för det än för mitt gamla. På 2 veckor hade jag lika många som den och nu, efter typ en och en halv månad har jag nästan 200 :) (Y). Där ser man ;). Men facebook det ska jag skapa nytt konto på nu. Säger inte mitt fb konto här, men på insta heter jag: Amandiis_pandiis . Så följ mig! ;) :P

 

Och detta är mitt första inlägg från MIN dator på  väldigt lång tid. :) *Känner mig väldigt nöjd*.

Av Amanda - 26 mars 2013 17:34

Jag och pappa ska hämta den i affären nu. Woho! Och sen på kvällen/eftermiddagen åker jag o mamma ut till Torns och kvällsfodrar. Men innan det ska jag rida Frodo. Och jag ska tvinga mamma att filma :p.

BTW det blev bara Acora, Dino och Pluto på lektionen Idag. Vi red ute i paddocken och jag red utan halsförlängaren. Min rygg värkte, och axlarna skakade och resten av kroppen svettades av ansträngning. Men jag kämpade på och Acora med. Jag har helt tappat allt när jag ridit med hjälptygel. Liksom helt tappat hur man gör. Acora var liksom helt.. Över tygel hela tiden. Men i galoppen slappnade hon av väldigt mycket tycler jag. Vi red utan stigbyglar.
Efter ett svettigt dressyrpass var vi glada över att galoppera på galoppspåret med Pluto. Acora var jättepigg men hon galopperade på i ett jämt och inte hetsigt tempo. Lille Pluto var lite trött däremot, Acora passerade honom. Acora skuggade lite för ett terränghinder men annars var det helt lugnt. Härligt att kunna rida ute asså.

Nu är jag och pappa på väg till en affär där min dator är. Nu jävlar Acer dator nu får du med mig att göra ;D ska lolla på alla bilder först och främst. Saknar dem haha! Sen alla videos och sen ska jag väl blogga lite och bara njuta över att ha fått tbx mim dator. Så får pappa ha sin ifred, samt Alexander och mamma :p. Och mim surf i mobilen håller mer än 15 dagar. Skönt. Allt blir bättre med en dator hahaha. Juste för första gången ska jag ladda över alla bilder från iphonen i Datorn så får jag med minne i mobilen. Som sagt allt blir lättare med en dator. ;)

Av Amanda - 26 mars 2013 09:59

Ja nu råkade jag vara vaken redan. Tittar på tv nu. Jag ska till stallet typ 1. Men det har jag redan sagt. ;)

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards