Amanda ek

Alla inlägg den 18 augusti 2013

Av Amanda - 18 augusti 2013 17:59

Heej! Jag och Katja åkte till stallet typ halv 1 och sen strödde vi boxen med typ träpellets och spred ut pysselhalm. Mer hann vi inte förrens lastbilen kom, 1 och en halv timme för tidigt. Det var bara jag som skulle ha en av hästarna som var där, så några andra fick rycka in. Mamma kom precis efter att jag lastat ut Marcoolio. Han gick jättesnällt nerför rampen! Skyggade inte för något.
Han och Bello fick gå ut i hagen direkt, han betedde sig som den kung han är! Jag fick samma sadel och träns som jag hade ridit honom med när han var på AW. Men han fick ett lila täcke.. Och det var stl 95!? Så det kommer verkligen inte passa! Det var ett regntäcke ist för ett vinter också. Tur att jag har vintertäcke då! Även fast det är lila och han kommer att drunkna i stl 135. Vi mätte hans sadelgjord och kom fram till att en är ngt med 100 cm, så magplattan som är 105 cm kommer passa tror jag!

Jag och Katja hängde också upp "skickstenen" och satte dit en saltsten. Boxen glänser, men han kommer gå ute dygnet runt i några dagar.

Sen tog jag hem lite saker igen från skåpet pga för mycket, behöver inte ha över 10 grimmor samtidigt liksom ;). Så nu är det perfekt med plats! Städade också och la allt snyggt.
Och när vi var i klubban passade jag på att inviga min nya lädertvål med spray och den funkar jättebra! Satte på schabrak, bytte stigbyglar, bytte till mitt nya träns med tyglar och lite sånt ;). Smörjde också tränset han kom med och mitt egna blå träns. Och mina tyglar.

Vi tog också loss Esthers gamla "på lektion vill jag ha"-lista och häftade upp en ny. Fyllde i den också.

Hälsade på Marcoolio i hagen och gav han lite morötter. Bello var snäll, fast han nt fick så mkt som Marcoolio.
Sen när vi skulle gå ut ur hagen gick han efter och sen började jag småspringa och då travade han efter <3 mästare på hoppning, dressyr, fälttävlan och frihetsdressyr! ;)
Jag och mamma kanske skulle åka o kolla om han drack från vattenkoppen.

Men hejdå! Imorgon blir det ridning! :D

Av Amanda - 18 augusti 2013 11:41

Äntligen är dagen här!
Katja ska komma snart, vi ska baka ngt vi kan ta med till stallet och sen göra något till Marcoolio.
Stavar helst Marcolio med ett O, men på Torns stavar de med 2, så jag får nog också göra så :p.
Men vi ses!

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards