Amanda ek

Alla inlägg den 11 augusti 2013

Av Amanda - 11 augusti 2013 22:14

Hej! Idag blir det inga bildbombar. Eftersom internet är kasst kommer också bilduppladdningen va det. Och jag har inget tålamod när det gäller sånt. Så imorgon kommer det massor bildbombar! (men inte om internet inte är bättre). 

Skulle bara säga det! :)

Imorgon: Som sagt bildbomb-dag. Mycket update med andra ord. Eftersom jag inte kommer göra nååååågot :/. Men jag väljer det. Typ. Kanske kan åka till Torns och lämna lite saker igen ;). Om mamma har tid och går med på det. Eller om pappa har tid o går med på det. Ja ni fattar.

Underhåll på Kik eller nåt. Ger inte ut min offentligt, men om du känner mig kan du ju skicka något ;).

 

/AmAnDa.

 

Av Amanda - 11 augusti 2013 20:56

Har laddat över AW bilder från både kameran och mobilen! Ska redigera bilderna, och rensa! Sen kanske några dyker upp här ;). Alltså de kommer det.

 

Ska också göra fler bildbombar, på min omröstning leder just nu bilder! Är det bilder ni vill ha - är det bilder ni ska få! ;) Min blogg är också rätt mycket fotoblogg. Men jag vill inte kalla det det för då känns det bara som en fotoblogg, hah min blogg handlar om: Foto, hästar, min tråkiga vardag, H

Har massor med bilder från systemkameran som är ovisade, från Gotland och Danmark och från trädgården och såklart från AW.. 

Ni kan få ett smakprov:


 

Jag och Marcolio under provridningen. Tror Katja är fotograf, men är inte säker. Kan va en tjej som också var med.

 

Slänger upp en bild på Katja och Space Cow också. Haha dålig jag är som inte kommer ihåg om jag fotat, men jag tror jag o Katja red i samma grupp så det är den tjejen som också var med som fotat ;).

 

Nu är dessa totalt oredigerade ;). Så de blir finare när de är redigerade och beskärda eller vad de nu behöver! =)

 

/AmAnDa.

 

 

Av Amanda - 11 augusti 2013 17:56

Det blev lite konstigt eftersom jag gömde att ta med galgar. Så grimskaften ligger lite yolo och så står en forever alone påse med konstig form längst ner.
Men jag hade inte tid att bry mig så mycket.

Med ett egotryck också. Såg jag nu.

Av Amanda - 11 augusti 2013 15:18

Äntligen är datorn här liksom, nu är det "filmredigeringdags". En grej jag gillar att göra är MovieMaker filmer. Kanske inte är världens bästa, men det är kul! :) Kommer på mer o mer inställningar som livar upp filmerna.

Här är några MovieMakerfilmer jag gjort:


 

Hoppas ni gillar de ;). Som jag nog sagt lagt ner myyyycket tid på de. Men denna underst tog bara en dag ;). Men den är ju också bara om en pay and jump så den är inte så "viktig". 

 

Jag gör en MovieMakerfilm om varje häst jag haft. Det är kul, att återuppleva tiden genom en film. Ska göra en video om AW ridlägret också, men har inte så mycket bilder. Så det blir mer AW pay and jump och lite bilder från ridlägret ;). 

 

Men ska fortsätta! Kollar alla så de är klara 100% sen sparar jag ner de på datorn som en fil typ sen kan man ladda upp de på bloggplatsen :). 


Vi ses! 
/AmAnDa.

 

Av Amanda - 11 augusti 2013 11:29

Känns inte alls länge sen jag gjorde veckans sist.. :o Men haha, det var i förrgår för jag hade inte tid i söndags ;).

Men nu var det dags igen ;).

 

Veckans..

Bok: Vet inte :o

Betyg: -

 

Bästa lektion:

 

Händelse: Grejen är att det inte har hänt ett skit :/

 

Hiss/tips: En sån här hängare finns o köpa i de flesta affärer, de äger! Har en själv och där har jag spön och sporrar. När spöna sitter så kan man trycka in pannband som sitter på skåpdörren. Fan va konstigt det lät. En bild:

 

Hoppas ni kan se ;).

Här är en bild på bara hängaren från hööks hemsida:



Foto: Ett på Lilla Livs öga. Tycker ljuset blev coolt och gillar bilden. Den är tagen med min systemkamera och jag har visat den förut.

 

 

En redigering och den hade blivit suuuperfin! 

 

Låt: Pompeii med Bastille


Älskar låten, ihopkopplad med både AW, då vi lyssnade mkt på den, och Falsterbo då de spelade denna låten då det var prisutdelning i dressyren, finalen tror jag.

Älskar ärevarv, bara o titta på dem. Men tänk att rida i ett! Tänker hela tiden på om det någonsinn kommer hända mig.. 

 

Produkt: Detta schabraket som jag ska köpa:


Köp: Ny tornsjacka.


Film: Star Wars Family Guy (såg ett avsnitt igår med Alexander XP)

 

Youtube klipp: POKA MIG



/AmAnDa.

 



Av Amanda - 11 augusti 2013 11:09

Hej!

Såhär ser nästa vecka ut:

 

Måndag: Inte göra något :/

Tisdag: Inte heller göra något :/

Onsdag: Göra ingenting (lönt att göra en veckoplanering?)

Torsdag: HÖÖKS preimär i Lund! Jag kommer va där tors kl 10 då de öppnar ;).

Fredag: Åker till stallet och fotar Julia och Gunnar. 

Lördag: Antar att jag flyttar över de sista grejerna till skåpet och förbereder på lite olika sätt.

Söndag: MARCOLIO KOMMER! Kommer typ hänga i stallet heeela dagen. Förbereda på mitt sätt, kolla så allt ser bra ut. Kommer säkert städa bort osynligt smuts i skåpet och typ patrullera runt på gårdsplanen med de andra och vääääntaaaa... Han kommer nog få en hage som han får gå i. Ska ha med kameran så jag kan dampfota. Och filma och bla bla bla ni fattar.

 

En tjej på ridlägret fotade mig tex när jag hoppade kombination på 90 cm och när jag hoppade banhoppning. Såg jag inte fel fotade Anna W (som äger AW) Någon bild på Pay and jumpen. Men är inte säker ;). Iaf kommer jag få bilderna av den tjejen så fort hon sitter vid datorn :D. Katja fotade mig och jag fotade henne lite när vi red första gången, provridningen. Och sen fick en tjej låna min kamera och fota när jag och Katja red i samma grupp dagen efter. Då det var dressyr tror jag.

Ja ni kommer få se lite olika bilder tror jag ;). Längtar tills jag får de! :D Fast de på min kamera har jag ju redan ;).

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 11 augusti 2013 11:06

Av Amanda - 11 augusti 2013 10:55

Pappa kom hem från Japan igår, med min dator!

Men orkade inte sätta på den då.... Fanns ingen anledning. Men idag är en ny, tråkig, dag! :)

Idag är det även exakt en vecka till Marcolio kommer :D. Och det är 4 dagar till Hööks premiär. 

Och det är 8 dagar till skolan :'(.

 

 

Tror förresten jag kommer köpa detta pannbandet. Det är snyggt med 2 "vad det nu heter". Och finns i mörkbrunt läder. Som jag tänkte :)..


Passar det till denna huvan dåe?

Får väl hoppas på det ;). Först var jag orolig för att pannbandet skulle skymma JH Collection märket. Men jag ska se när jag är där ;). Annars får det väl bli ett annat.

 

Idag ska jag typ inte göra något.. Måste skriva svaren på frågestunden, men det finns inga bra tillfällen att göra en video idag. Alexander sitter med Skype och då låter det in i mitt rum, vilket inte uppskattas. Ni får helt enkelt vänta. Eftersom jag svarar på frågor här i samma takt som på VideoFyMe ;).

 

Sen ska jag åka till Torns en gång och lämna lite saker i skåpet, gjorde ju inte det igår. Så det ligger kvar i bilen. Det var bla alla grimmor, svampar, lädertvål, mina lindor och grimskaft. 

 

Ska göra en veckoplanering nu :).

/AmAnDa.

  TÄNK att det BARA är en vecka tills jag får träffa honom igen! o.O Saknar den lilla gosseplutten :(.

På AW fick han stå i box medan de andra fick stå i spiltor, han tyckte visst inte om det. Eller hatar det är ett bättre ord. Han hade slitit sig xd. Tur att det inte finns en enda spilta på Torns!!

Men då var boxarna typ för storhästar så de var jättehöga, haha han stod hela tiden och hängde med huvudet så han kunde se ut.

Såhär:

   

Och se arg ut, fast bakom masken var han alltid jättekelig <3.


Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards