Amanda ek

Alla inlägg den 4 augusti 2013

Av Amanda - 4 augusti 2013 16:45

Av Amanda - 4 augusti 2013 15:17

Hej! Kollat runt på Google, Equipe och Youtube efter något om Marcolio, men han verkar total okänd. MEN jag hittade honom på Equipe! Han hade 2012 hoppat en LB och blivit utesluten och sen en LC samma dag och kommit 9:a. Vad hände med "Goda meriter från tävlingsbanan i hoppning (LA), dressyr och fälttävlan" ??. Såg igår att 2013 är han tävlad 0 ggr, 2012 2 och 2011 0, 2010 också 0. Är det LA på klubbtävlingar då eller??

Såg iaf att han är 135 cm hög och att han är en Svensk Ridponny, allt annat verkar okänt, och inget på Google eller Youtube. Snacka om svår att hitta. Och tävlad sparsamt. Hoppas iaf att han kommer bruka allvar på Torns och inte skygga för läktaren eller flaggorna på hindren m.m. 

 

Idag har jag gjort: Inget! Så fett tråkigt hemma, Marcolio kommer om ungefär prick 2 veckor. Asså skit liksom. Samma vecka som skolhelvetet börjar. 

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 4 augusti 2013 12:53

Hej! Ska skriva mer om varje dag på AW. Nästan varje dag hade jag grönt kort kurs.

Börjar med såklart dag 1, söndag:
Jag fick en säng i en sovsal o när vi lastat in allt där och sånt var det möte med föräldrarna. Vi fick igenom regler och sånt. Sen när föräldrarna åkt gick vi igenom mer saker och sen Vilka grupper vi skulle rida i på provridningen. Hamnade ej med Katja. Sen gick vi igenom hästar och jag fick (som jag ville) Marcolio. Katja fick en inlånad D-ponny som heter Space Cow men kallas för Kossan. Hon ser ut som en ko. Därmed namnet. Sedan gick vi igenom brandplan och var vi skulle samlas då samt mer regler. På provridningen gick det bra, Makaronen skötte sig, mitt failade smeknamn XD. Det var ingen "riktig" lektion utan bara känna på hästarna. Katja och några till kunde fota mig då. Vi provhoppade även 3 ggr. Det gick ganska bra men var nt van vid hans stora hopp.
Vi gick igenom våra mål med ridläraren och lite sånt. Sen hände där nt mkt mer den dagen.

Måndag, dag 2: Efter frukost hämtade vi hästarna. På första passet var det tempoväxlingar, övergångar och kavalettiövningar. Jag hamnade i Katjas grupp och var med henne lägret ut. Marcolio skötte sig fint, han var ganska stark i övergångarna och jag fick kämpa lite för att få honom att gå ut i hörnorna. Han genar. Sen efter lunchen var det banhoppning på stora banan. Vi travhoppade en bana med skrittövergångar, sen galopperade den med travövergångar och sist galopperade hela, och då filmades det. Marcolio kändes fin och jag tycker allt flöt på ganska bra, ridläraren sa bara att jag skulle rätta galoppen på honom. Tyvärr var det en tjej som ramlade av och bröt armen så vi var tvungna att vänta på ambulans så passet tog 2 h istället för 1. Men Marcolio blev inte stressad efter all uppståndelse. Han är som en kung, en feg kung.
Vi hoppade över ett teoripass. Sen som kvällsaktivitet var det 5 kamp. Mitt lag blev sist tror jag, men vi vann sista grenen.

Tisdag: första passet var dressyr. Lösgörande arbete med hörnpasseribgar, volter, serpentiner och avslutning med galoppombyten (ett travsteg och ny galopp direkt). Makaronen skötte sig super, nät jag travade av var han riktigt lösgjord. Gick så jäkla fint hela passet, alla gångarter... Fina ponny.
Efter lunch var andra passet och då var det typ voltige. Jag och en annan tjej delade på Marcolio. Först red jag och hon longerade mig. Det gick bra, var sååå nära att ramla av när man skulle sitta i damsadel, snurra runt så man hänger på sidan och sen slänga upp benet igen. Men failade lite haha. Fast jag kom upp ;). Sen longerade jag och det gick också bra. Han skötte sig även då.
Sen hade vi teori "mål och motivation" vid tävling och träning och om mål m.m
Pizza till middag.
Gymkhana som kvällsaktivitet. Hästarna var Lilla Liv o Beauty i ena laget och Armina och Kossan i andra. Efter varje gren bytte vi hästar. Bea och Kossan (de ungs skäckarna) tyckte inte det var riktigt lika kul som storhästarna. De ville inte galoppera. För båda hade galopproblem. Första omgången vann mitt lag, jag o Beauty var jättesnabba o vann mot Armina <3. Fina häst. Sen blev allt bara rörigt, red alla hästar utan Armina. "Lilla" Liv vägrade galoppera med mig så jag fick fett ont sv traven. Mitt lag förlorade. Men det var skitrörigt och kossan ville inte alls, bea galopperade när de fick ett spö.

Onsdag: klockan 10 var det joggning. Jag, Katja och en till tjej hamnade lite efter och tog fel väg, fick gå genom ett fält och i jättehögt gräs. Kom ut på något läskigt skjutfält och hittade rätt väg in i skogen, men ville inte fortsätta då jag var rädd att vi skulle gå fel igen, inne i skogen utan mobil o allt så vi gick tillbaka. Missade lite av lastningen, men jag kan lasta sen innan så det gjorde inte så mkt. Det var Acora vi lastade med. Alla som skulle ta grönt kort var tvungna att lasta och för resten var det frivilligt. När alla lastade skulle alla som skulle ta grönt kort "visa hästen för hand". Men då började det spöregna som in i helvete så vi var tvungna att gå in i spiltstallet. Har gjort det förut med.
Lunchen var pastasallad, men det var inte gott (gillar ingen pastasallad).
Sen red vi långritt i 2 grupper. Jag hamnade med Katja och mina andra "närmaste kompisar".
Marcolio uppförde sig jättebra, det var bara en foderlastbil som lät som var läskig. Han skulle passa perfekt som fälttävlanshäst!! Han har tävlat det också. Men dom sagt han skötte sig och det var jättekul. Det tog ca 2,5 h tror jag.
Denna dag red vi bara ett pass. Ett långt.
Taco till middag.
Som kvällsaktivitet tittade vi på filmerna från i måndags. Alla skrattade åt min sväng, till hinder 6. Men hahah gjorde jag med. Den blev som en serpentin för jag tyckte hindret var längre bort än det var.

På onsdag fick jag och Katja en stuga ihop med 2 andra tjejer som var jääättesnälla! Vi har haft superkul ihop.

Torsdag: då var det ju terränghoppning! Vi var andra gruppen. Alla hästar utan Bello tyckte det var läskigt att gå först. Jag har ju berättat om terränghoppningen, men det gick super, tror jag är mest nöjd med det. Jag o Makaronen hoppade ett "hus" som var kanske 85 mc högt och ganska brett. Han hoppade som om det var ett riktigt hus haha. Men Gud va fin Han va. På insta finns en film med alla hindren med (inte när jag hoppar) som ni kan se om ni vill se hindren ;).
Andra passet: hopp och kavalettiövningar. Han sket typ på sig när han såg studsen första gången, men sen hoppade han fint över. Sen hoppade vi kombination med och så var han så fin så. Sista oxen låg på 90 cm, som ni vet. Och det var en tjej som fotade på det passet :D.
På kvällen åt vi middag på stranden, hamburgare eller korv. Så åkte vi tub efter motorbåt, men jag var inte med Och åkte Xp.

Fredag: fick börja dagen med att åka med traktorn ner i hagarna för att hjälpa till med grinden. Slog huvudet i traktorn 147563828 ggr. Sen erbjöd jag mig att gå upp till till stallet, och det var jobbigt!!
Första passet: banhoppning. Hoppade samma övningar och bana som i måndags. Det gick bra, men det stod en grind lurad Mot staketet som var som in i helvete läskigt. Så han stannade där en eller stå gånger. Samma sak med sista hindret Där hon bröt armen i måndags. Inget läskigt med hindret, fattar inte. Kanske för det var en ihoprullad vattenmatta bredvid. För han var så tramsig hoppade jag det om och om igen på en volt. Till slut hoppade han 90 cm, han hoppade jättehögt över, haha. Men nöjd med det passet med. Har ju redan berättat om detta med.
Falukorv och potatis till lunch.
Andra passet var bad med hästar. Samma grupper som i uteritten. Vi skrittade, travade o galopperade lite på ditvägen, tog ca en timme. Badade med hästarna, som ni vet stegrade han i vattnet så jag gled bak på rumpan på honom, sen travade han iväg så jag gled av på fötter, skills!
Simmade med honom, fin duktig häst. Sen badade resten (vi som delade på stugan fick bada ihop och sen de andra 4 fick bada ihop då de tog efter kompisar). När vi red hem galopperade fort uppför en backe och det tog på Marcolios krafter. Han skrittade seegt hem.
Broccoli och skinkpaj, hatar broccoli haha.
Sen var det "artistleken" och då skulle en i laget få en artist och så skulle de andra i laget gissa vem. Så skulle man hinna med så många som möjligt på en min. Mitt lag kom sist. Mins närmaste kompisar var i mitt lag, så det var super! Sög på att stå och försöka få de andra att gissa rätt, men kunde gissa artisten själv rätt bra haha.

Lördag: sista dagen. Skrev grönt kort prov på morgonen. Alla klarade det. Jag hade 27/30 rätt (2 obesvarade hehe). Sen skrittade alla (som ni vet) ut barbacka en runda i kanske 40 min. Mysigt.
Sen kom mamma och det blev typ möte med föräldrar igen, fick diplom och sånt, har redan sagt detta. Men sen gjorde jag i ordning Marcolio och red fram honom samtidigt som Katja och Cow.
Har nog sagt detta. Men Marcolio var snäll och ganska seg faktiskt. Hoppade fram och red in på banan. 50 cm: Han vägrade 2 grr på hinder 6. Med den där grinden vid staketet. Sen rev han sista hindret för han tänkte vägra där med. Så han kom lite nära. Sista hindret har han ju också tramsat på. Det var 9 hinder.
På 70 cm: stannade han typ men fick över honom, hoppade stillastående. Vet inte om det var fel väg eller nåt, men hav rev ändå hinder 1. Utan anledning, slarvighet typ.
Men köpte deltagarrosett och en glass, och åkte hem.

Snart är det Marcolios tur att komma till mig! <33 längtar !!

Och shit vilket långt inlägg!

/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards