Amanda ek

Alla inlägg under december 2012

Av Amanda - 10 december 2012 17:31

Hej! Kom att tänka på detta: Är det någon som har en RIKTIGT känd blogg på bloggplatsen? Eller är det bara på blogg.se man får en känd blogg? :/ Hade ju det först, men det var ganska dåligt för visste inte hur man ändrade färg på texten eller något sånt, bra va? :p

Min gamla blogg var faktiskt helt sjukt dålig, hade inte mer än 2-4 läsare per dag och så.. :/

Här är iaf länk till den: http://brunettahorselovers.blogg.se/

Men ha inga höga krav på den! :p Gick in en gång för att skriva lite "senaste nytt" inlägg.


Och jag vet fan inte om jag vill byta till Blogg.se igen. Ingen aning! Vad tycker ni? Hoppas ju såklart ni fortsätter att följa mig där i så fall! Men ändå... Kommer ju få börja om med allt.. Och sen brukar de som har kända bloggar heta sitt riktiga namn, inklusive efternamn. Vill jag avslöja mitt efternamn? Då kan man ju söka upp mig och så -.- Nej det vill jag nog inte..

Men heta något annat än Amandiislife kanske, Attlevasomamanda, ska jag byta tbx?
Eller heta något helt nytt?

Typ som Amandasbeautylife ? Är det fint? :)

Eller Amandaochbeautysliv ?


KOMMENTERA!!



Av Amanda - 10 december 2012 16:43

Hej! Idag i skolan var idrotten inställd så vi fick gå och åka pulka! :D Det var JÄTTEKUL!!

Jag fick det ända tefatet som jag och Katja delade på. Det var kul som in i! :D Det som var dåligt med idag var att Fanny inte kunde komma.. Men hon ska kanske komma imorgon! 


Förutom "idrotten" som var sist på dagen har jag haft eng, sv, ma och tema. Eftersom min klass ska vara med i en reklamfilm imorgon (glömt att berätta om, i know!) 


Lite mer om reklamfilmen: Det är en reklamfilm på typ 10 min som ska användas för att uppmuntra andra till att bli lärare. Det är några som ska filma klassen en hel dag, på rasten och maten också. Och sen ska de ju klippa ihop den. Den ska bli BÄST, kommer hamna på Youtube och i typ hela Sverige som kommer att se den, tänk om den kommer att komma i början av nån Youtube video, ibland kommer det ju nån reklamsnutt! :D

Så det kommer att bli väldigt kul. Vet inte vilka kläder jag ska ha imorgon bara... :p Något antar jag ;)


När vi åkte pulka, eller inte pulka stjärtlappar, förutom jag som hade en tekopp. Var gererös som delade den med Katja. Men i slutet fick jag den själv. 

Det var jättekul för det fanns ett gupp och sen byggde några på det så det blev jättehögt! Enligt mig då :P Det gjorde ont när man landade bara :P


När vi kom tillbaks höll jag på att dö om jag inte fick vatten :P Och det fick jag :D

(nödvändig sak va?) XDD


Föresten har jag fått en läxa, kunna denna utantill till på måndag:

För den ska min klass sjunga på julavslutningen. :) Och den har jag typ aldrig hört, bra va?

Jag jag har varit frånvarande på alla möjliga sätt 2 gånger i rad på musiklektionen, första gången simmade jag, Fanny o Katja ju och andra gången skulle jag ju till tandläkaren.. (TÄNK INTE PÅ DET; AMANDA!)


Nu har jag ganska trist, Katja var här innan, innan hennes utvecklingsamtal. Vi drack varm choklad och sen satt vid datorn lite. :) Det var allt vi hann med.


/AmAnDa.



Av Amanda - 9 december 2012 15:43

Hejsan! Nu är jag hemma från andra heldagen på Torns, klockan är "bara" 10 i 4. Det var en tidig morgon idag, fick gå upp typ 8. :/ För att GÅ till Torns. Det var jättejobbigt, och kom typ 5 min försent också.. Jobbade i cafeterian från 9 till 1. Det var kul, och rätt chill. För att inte räkna fel hade jag miniräknare, men struntade i den. Den var bara störig :p 


Plågades av att Horze sålde lite saker utanför cafeterian och jag var fast därinne.. :/ När jag slutade gick jag såklart direkt dit och kollade. Det fanns schabrak från 70 kr! :D de var ganska snygga. Sen fanns det ursnygga schabrak utan rea, och ett fleecetäcke som var i Beautys stl men mamma gick inte med på att köpa det :( Och pallade inte köpa det själv.


Köpte detta: Lila schabrak, mössa, hårnät och en hästjulkalender till hästen med hästgodis i. Det var rea på den, kostade bara 50 kr :D


Eftersom ridhusen var så gott som avstängda (lilla var FULLT) så gick det inte att rida idag heller, alltså Beautys andra vilodag, vilade igår också.. Tog in en blöt och deprimerad Beauty och satte på henne sitt varma fleecetäcke med hals. Det var skönt, tyckte hon.

Mamma ryktade henne pyttelite, det är ju lite svårt med täcke ;) Hon hade redan mockat när jag var o kollade på Horzesakerna. 


Sen gick vi hem i stormen och jag höll på att döö av kyla. Eller min nya mössa var jättevarm så frös bara om kinderna. :) 


Och nu ska jag typ chilla resten av dagen, tänkte skicka iväg önskelistor (hinner aldrig med det...) och göra en kalender till mig själv.. För mamma o pappa har lovat mig en kalender jag gjort själv, med bilder på mig o Beauty! :D :D :D Och saker som berör mig ;) 


/AmAnDa.

Av Amanda - 8 december 2012 21:19

Har varit väldigt kreativ sen jag kom hem, har ätit hamburgare och sen städat mitt rum, rensat ut kläder för året, lagt kläder i tvätten, satt upp 4 plansher och lagt undan lite saker på fel plats. Efter det tog jag och pappa in jullådan med alla julsaker från ett av skjulen. Har suttit och rensat och plockat ur mina saker och så. Julpyntade hela huset, snyggt blev det! :D

Sen julpyntade jag mitt rum. Har varit och handlat, och då köpte jag glitter till Beas box :D


Idag har jag också varit på Torns, red inte idag igen, för alla ridhus behövdes till tävlingen. Så hon fick sin vilodag idag. Var istället på Torns och gjorde typ ingenting. Det var dressyrtävling.

Satt i cafeterian typ hela tiden och köpte godis och åt godis, köpte också 2 toast ;) och dricka.. Och så hjälpte jag till att mocka Pahaskas box. Så jag slutade frysa ;)


När klockan var typ halv 4 kom mamma, pappa o Alexander och hans kompis och hämtade mig. Sen körde vi och lämnade kompisen och sen körde vi hem till min mormor och morfar, för att lämna en sak. Och sen åkte vi till Biltema för att köpa en snöskyffel. Och fatta glädjen när det står en låtsashäst med täcke, grimma och en som stod och höll i den, och så stod det prislappar, alltså säljer de hästsaker!! Var typ 4 hyllor, men ändå!

Fanns grimmor, täcken, ett schabrak och grepar och hängare. Allt i BILLIGT PRIS. Det fanns ett brunt schabrak för 130 kr som var skitsnyggt, så jag köpte det! :D


Efter det åkte vi till ICA och handlade godis och mat. Och jag köpte en present till paketkalendern i skolan!

Nu har jag slagit in den och Fannys presenter. :)


Är ganska nöjd med mig själv, har verkligen hunnit med mycket! Nu chattar jag med Fanny och äter lite chips. Vi diskuterar iphones. Om jag borde önska mig en iphone 4s elr 5. Hon tycker 4s och jag tycker 5.. Hur ska detta gå? ;)


/AmAnDa.

Av Amanda - 8 december 2012 12:40

Ska till Torns nu för att titta på tävlingarna, blev en sovmorgon idag. Mamma är redan där och jobbar i cafeterian. :) Ska dit o göra henne sällskap snart! :)


/AmAnDa.

Av Amanda - 8 december 2012 00:20

Nya bilder som Fanny tagit:

Amanda & Beauty och Katja & Lukas:

                   

  Ganska gammal, den första!

Bilder på sötaste:

                     

Sötizz <33


 



   

   


Jag älskar dig Beauty <3

 


/AmAnDa.


Av Amanda - 7 december 2012 23:25

Jag har inte kunnat berätta mycket alls om idag, inte på de sista dagarna faktiskt, det är för att jag varit med Fanny och det känns liite taskigt att sitta o blogga ;) :P

Idag i skolan var dagen inte så normal. Jag missade 2 lektioner typ. För jag skulle till tandläkaren, jag hatar tandläkare!! De är onda... :/ Och läskiga! De tycker om att skrämma upp mig också, med ord som "kan behövas tandställning", som de sa förra gången och nu; "det behövs kanske inte någon tandställning nu, men vi måste dra ut tanden". 

NEJ tänker man ju, flera i klassen har fått dra ut tänder och jag frågade dem om det gjorde ont, hur det gick till m.m och de sa "det gör jätteont att få sprutan i kinden! och det gör jätteont efteråt, det känns som att tanden krossas!" och massor mer.. tandläkaren sa däremot bara "det knäcker bara till och sen är det över", HAHA som om det är "över" då? Tandläkare träffar en ju inte efter, bara under, så de har ju ingen aning om hur ont man har efter! Har frågat mina klasskompisar hur det går till m.m (Fanny har gjort det 4 gånger) och det verkar som en grym behandling. Asså i grym menar jag inte cool utan taskig! Men om jag inte drar ut den = mycket problem i framtiden och det sitter tills jag är typ 20, då lossnar den och då måste jag typ ha tandställning för att ändra det stora mellanrummet! Och enligt DEM kan tänderna rätta ut sig i min ålder, men inte när jag är 20. Och mamma och pappa verkar tycka det är en BRA idé!??? ;( :((

Men om jag gör det ska jag typ få pengar av dem. ;) Men tycker ändå inte det är värt det.. Fast Fanny kommer att följa med!


I skolan kom jag till andra lektionen där vi fick nästan fritt. :D På matten redovisade vi uppgifter och veckans kluring, som var väldigt enkel! :) Behövde inte alls jobba, aldrig på fredagar, i matte då ;) Vi hade bytt mattid med förskoleklassarna så vi fick äta 20 över 11 typ! :D så mattelektionen blev bara 20 min lång! :D

Sen, efter maten, var det lite tema och då drog vi paketkalender och polkagris. Skulle ha blivit Katja som skulle få paket, men tyvärr var hon sjuk så vi tog om! :p

Sista lektionen (det är en VÄLDIGT kort dag på fre) var det engelska med vikarie. Det var okej, hann göra väldigt mycket faktiskt :)


Efter skolan skulle jag ju ha åkt till stallet, men insåg att jag inte hade tid till det över huvudtaget så jag frågade hon som skulle ha hjälpt mig med galoppen idag, om hon kunde rida åt mig, och det gick jättebra så behövde inte alls åka dit! 


Jag och Fanny gick först hem till henne och sen till mig där vi bara lämnade våra saker och sen gick till en backe med min och Alexanders snowracer. Vi åkte lite, men det var inte så kul så vi gick tbx hem till mig. Satt lite vid datorn då, eller lite och lite vi hann se klart "I taket lyser stjärnorna" som var ganska dålig :p började se den igår. Har läst boken, den är så mycket bättre än filmen! Aja lite över 5 kom Katja och då satt vi först lite vid datorn och sen började vi fixa oss till klassdiscot som som sagt började 7 och slutade 11.

Blev nöjd med kläderna och allt sånt. :)


Mamma skjutsade oss dit, kom tyvärr typ 5 min försent :/ Först satt vi och åt lite godis o chips o sånt. Och när det var pardans satte vi oss för att glo. Men sen ville Katja och Fanny vara med, så då satt jag ensam. Med "pinnen', ett bordsben, Men bordet var upp och ner. ;) :P Han var... Tyst och blyg :P

Sen var det "snurra flaskan" och det pallade jag, Katja och Fanny inte heller vara med på. Eller pallade, jag ville i alla fall inte, det är ju grynt pinsamt! Alla ni som kört det vet vad jag menar! :p När de typ slutat med det kände jag o Katja för att springa barfota i snön så vi gjorde det, eller jag gjorde det, 3 varv runt fotbollsplanen. :) Varför? Det blev ju sjukt varmt därinne!


Efter det var jag, Fanny o Katja ute i kapprummet, Det var svalt därinne, och tillräckligt hög musik. Hände nån gång att vi tog på oss skor och jacka och sprang ut för att knacka på o skoja med dem därinne. Mohaha! Vi försökte också göra ett brev som skulle va läskigt, det stod typ "I natt den 7/12-12 ska kyrkans våldnader komma upp i mörkret, detta händer bara var tusende år. Förra gången dog 14 och denna gång ska dubbelt så många dö." Sen kastade vi in lappen genom fönstret o sprang iväg. Fett kul! ;) Men de trodde inte på det + de kände igen Katjas handstil..


Resten av festen satt vi i kapprummet och hade rättså kul faktiskt. I klassrummet hade de bara snurra flaskan och pardanstävling, inte min grej alltså ;) :P


Ja men nu ska jag inte sitta o nörda mig framför datorn mer, klockan är liksom 20 över 12! :/ Är trött ;) :P


Ett annat bus vi gjorde var att flytta fram drygt en timme på klockan (vi satt jättenära den) och det var faktiskt flera som bara "klockan är redan 10 i 11!!" Sen kollade de på sina egna mobilklockor och såg att den gick fel, gissa vilka som får skulden? XDD


Men det var ett kul disco, det är det enda som räknas, eller?


/AmAnDa.


PS! kommer ingen veckans från i söndags, nu är det ju snart söndag igen! ;)



Av Amanda - 7 december 2012 17:52

Måste dra ut en tand!! :( Men om mamma o pappa inte vill (vilket de säkert vill) behöver jag inte. Känns som att man skolkar när man är hos tandläkaren på skoltid. Missade sjukt mycket ändå..


Nu behöver jag lite hjälp, ska jag önska mig en iphone 4s elr 5? 

Billigaste 5:an: (32 gb)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1406678


Billigaste 4s:en: (32 gb)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=992860


KOMMENTERA svaret! :)



Vi ska ha klassdisco som börjar kl 7 och slutar 11. Det är faktiskt rätt sent!

Men har både Fanny o Katja här och vi ska äta, hejdå!'


/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards