Amanda ek

Alla inlägg under december 2012

Av Amanda - 13 december 2012 21:48

Hej! Idag var det ju lucia. Så det var en annorlunda dag i skolan. Först skulle vi ha haft språk men det var sista gången för terminen förra torsdagen så vi var kvar på skolan och typ gjorde något (har tyvärr glömt det :p). Sen gick vi till matsalen för att äta fika (pepparkaka och lussekatter + varm oboy). Det var gott! Sen ville inte Katja eller Fanny ha sina lussekatter för de smakade liiite konstigt, typ torrt, så jag fick dem! ;) :p För jag gillade dem! Sen gick vi direkt till kyrkan för att sitta där o lyssna på det vanliga, om lucia och allt det där ;) Det var helt pinsamt för den bänken jag satt på knakade JÄTTEMYCKET så om jag ville se (satt jättelångt bak och det var många långa framför mig) så knakade hela bänken till och alla kollade mot mitt, Katjas och Fannys håll!!! Det var sjukt pinigt.. Sen när prästen eller vem det var hade pratat klart kom förskoleklassen och lussade. De var jättesöta, och tänk att jag varit så liten! ;) De läste dikter och sjöng högt och fint. Lucian var jättegullig, hon var absolut kortast. :) 

När vi var klara i kyrkan gick vi tillbaka till skolan och hade en typ normal dag, förutom att vi hade vikarie på gympan. Vi spelade innebandy. Hade tur som hamnade med både Katja och Fanny! :) Det händer ofta nuförtiden. :D


Efter skolan gick jag och Fanny hem till henne och delade ut toapapper, men ingen av de var hemma så vi gick till mig istället. Hemma hos mig åt vi lite men det var typ slut på pizza och det fanns typ inget annat :p


på Torns fick jag jättebråttom för jag var tvungen att gå dit! Men fanny följde med så det blev roligare ;) På Torns hade jag jättestressigt för att hinna i tid. Hann precis skritta fram innan Jessica kom. 

Idag tränade vi mycket på volten och utan stigbyglar. Beauty var väldigt seg och lite okoncentrerad i början, men i slutet gick hon jättebra! Först ville hon inte galoppera men sen kom Jessica med långpisken och då fattade hon galopp! Och det blev rätt! :D

Sen fick jag ta upp stigbyglarna och jobba henne på volten. Det var ansträngande för mig för Beas trav är ganska skumpig och mitt ena ben gjorde typ jätteont :/ Men det kändes jättebra att galoppera henne på volten och känna att hon håller galoppen lite av sig själv. 

Och hon ställde sig jättefint flera varv i rad! :D


Så jag är nöjd med dagen. :)


Och så behöver pappa datorn, min sladd till min dator funkar frt inte, så hejdå!


/AmAnDa.

Av Amanda - 13 december 2012 21:40

Hej! Igår var jag ganska stressad när jag skrev inlägget (det är jag nu också..) Men det jag glömde att säga var att det var den 12/12 - 12 12:00 igår ju. Då många sa att jorden skulle gå under. Vi satt i matsalen när klockan slog 12:12 m.m (jobbigt att skriva). Alla bara "hejdå, jag kommer aldrig att glömma dig om vi dör" m.m Alla typ skrek när klockan slog 12:12 (12 sek över också). Men det hände inget, och då blev alla helt uttråkade typ. Haha ;D ;P Ja jag trodde egentligen inte att jorden skulle gå under med man faller för grupptrycket :P och sen är det kul att lådsas!

Sen har jag nog inte glömt att ta med något om igår... Bra! :)


Snart kommer ett inlägg om dagen idag! :)


/AmAnDa.

Av Amanda - 12 december 2012 21:45

För idag, inte för alltid! ;) Mer uppdatering imorgon än idag och igår! ;)


Imorgon händer detta: Jag ska rida för Jessica halv 6. 


kommer helt klart minst ett inlägg innan jag åker! Måste åka vid 4 typ.. Alltså har typ inte ens en timme här hemma. Vi får se hur det blir!


Sen måste jag mocka efter lektionen och sen gå hem, måste gå så kommer ta MYCKEt längre tid! När jag är hemma igen: Göra engelskaläxa, matteläxa och blogga. :)


Vi ses imorgon!

/AmAnDa.


Av Amanda - 12 december 2012 21:40

 

Snygg eller? :p Haha det var precis när snön kommit, jag och Fanny hade en plan att vinna snöbollskriget!! Tyvärr hände det aldrig eftersom skolan förbjöd snöbollskastning.. :/


/AmAnDa..

    Snygga jag o Fanny är va? :p

Av Amanda - 12 december 2012 21:14

Hej! :-)


Min dator är fortfarande inte fixad, så bloggar från pappas dator nu. :) Tagentbordet är helt konstigt så kanske kommer stavfel:P Eller det är liksom större än på min, som jag inte är van vid...

Det är ganska sent så skriver lite kortfattat. Igår kunde jag inte skriva något förutom det lilla inlägget från Fannys mobil. ;) Efter skolan (helt okej dag) åkte jag till Torns. Men lektonen var inställd så red självständigt. :) Det gick bra. Beauty fattade galopp rättså många gånger, eller ja mer än hon brukar ;) I ridhuset var också Gunnar, Snowflake och sen kom Pluto. Det stod 3 hinder i mitten som Gunnar höll på att hoppa över vilket gjorde att jag inte kunde rida snett igenom eller öva på program eller serpentiner m.m Sen kom Flower också förresten! ;) 

När jag ridit i typ en halvtimme så frågade Plutos hyresvärd om jag ville rida Pluto, alltså byta häst. Sa ja, såklart! Det var himla kul att rida Pluto, han var jättesnäll! Och hans galopp, oj vad underbar den är! Beautys är ganska skumpig och så, men Plutos den var.... Mjuk som om man sitter på en gunghäst! Jag trodde hela tiden att han skulle bryta av, för det gick ganksa långsamt (är van vid Beautys snabba galopp och att man måste sitta o driva på hela tiden) det var faktiskt en skön känsla när jag tänkte "jag behöver inte sitta och driva på hela tiden, kan fokusera mer på min sits istället". 

Det var bara ett problem vi båda hade på varandras hästar (och som jag har på Beauty också). Varken jag eller hon kunde få galopp i höger varv! Eller hon fick tillslut, men Pluto vägrade helt fatta galopp, och jag testade liksom halvhalt och från skritt och allt möjligt, men han ville inte. 

Men är iaf jätteglad över att få rida honom igen, och för er som inte redan visste det är han min första helt egna häst. Fick honom när jag var 9, i oktober. Tyvärr blev det inte så jättebra då han gick på lösdrift och blev jättetjock och drog hela tiden iväg med mig m.m Men nu är han jättesnäll och så!
           


Ja det var lite bilder ;)  Det är bara en från Torns! Det är den första längst ner. 


Idag: Vanlig dag i skolan, rätt kul. Vi hade bara tema då vi arbetade i grupper. I min grupp arbetar vi med fossila bränslen. Det är ganska kul. :) Idag fick vi gå ut för att leta efter jord som vi behövde till vår prototyp. Det var kul :P Och vi hittade en hel del jord!

Men förutom tema hade vi klassråd och TEA. Då jobbade jag med matten med Katja, vi hann göra en hel sida :) 

Efter skolan åkte jag hem och satt och kollade på tv. Det kom någon sjukt kul program på Disney channel, men fick inte se klart det för sen kom mamma och sa att vi skulle åka till skolan. Skulle ha mitt utvecklingsamtal. 

Det gick bra på utvecklingsamtalet, jag ligger bra till i alla ämnen :)

Efteråt åkte vi hem och sen tänkte jag göra läxor men då kom jag på att jag redan gjort veckans kluring (den är enklast ever!) och sen hade jag glömt matteboken och räktehäftet i skolan. Men gjorde lite engelska. :) Vi håller på med USA och då är det fritt arbete. Är lite stressad för jag har 4 (3 nu) texter kvar att skriva och det ska vara klart på fre (boken ska bindas ihop på mån så kan göra i helgen!). Har gjort en text precis och sen ska jag göra en imorgon, en på fre och en på lör. Och sen ska jag göra framsidan til boken på sön. Eller lör, jag vet inte. :p


Nu är klockan rättså mycket, föresten kika in på Fannys blogg, om mig! Hon lägger upp sina jättesnygga bilder på mig och Beauty, och på sig själv och Lukas.

Kolla in headern! :) :D I like it!

Länk: http://fannyflorens.bloggplatsen.se/


Kan passa på att länka till Katjas blogg med: 

http://katjasponylife.bloggplatsen.se/


/AmAnDa.

Av Amanda - 11 december 2012 17:13

Hej! Nu får jag blogga från Fannys mobil. Tack! :D min dator vill inte laddas längre, asså att sladden inte vill funka så kan datorn inte laddas. Och den har 2% kvar... Störigt!! Ikväll ska jag rida Beauty, men nu ska jag o Fanny bara chilla!


Lite bilder från hennes mobil:

Av Amanda - 10 december 2012 18:27

http://amandasbeautylife.blogg.se/?tmp=151492


Om någon vet hur man klistrar in en header på blogg.se KOMMENTERA NU!!

Jag är kvar på denna, uppdaterar båda helt enkelt innan jag väljer!


Men det blir Bloggplatsen om jag inte får veta hur man gör på Blogg.se! ;) 


/AmAnDa.

Av Amanda - 10 december 2012 17:39

Hejhej! Tänker testa med Blogg.se en gång till, men kan ju ändra mig så tänker ändå ha kvar denna, ofc! 


DETTA ÄR BARA EN PROVTID!!


Länk till min nya: http://amandasbeautylife.blogg.se/?tmp=360641


MEN det tog 24 tim för den att bli synlig så du kan nog inte se den än på ett tag! ;) Men nu vet du vad den heter!

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards