Amanda ek

Alla inlägg den 9 juli 2013

Av Amanda - 9 juli 2013 22:41

Hej alla! :) 

Idag har det varit sämst update, eftersom jag var på Fhs! Alltså Falsterbo Horse show. Det är en show som är som Göteborg Horse Show och Stockholm Horse Show, men Falsterbo är utomhus och det är inte de andra ;). Sen har jag bara varit på Fhs, typ sen jag var 8 år. Kommer inte riktigt ihåg. Det ordnas bara en vecka/år så det är såklart mycket folk där. Sista dagarna är dem största tävlingarna och då är det bajsmkt folk.

Jag o Katja valde en tis, eller vi hade inte mycket valmöjlighet eftersom båda bara kunde det datumet, hehe. Jag brukar vara där på fre eller på helgen, men det var skönt att det inte var så mycket folk idag.


Jag o mamma körde hemifrån typ halv 11 och hämtade Katja innan 11 så var vi framme på Fhs typ 12 kanske.

 

Vi gick runt o shoppade lite o sånt i typ 2 timmar kanske. Sen gick vi till någon grill och köpte hamburgare. Vi kollade på Ponnydressyr medan vi åt, och guuuud va fina ponnys det var! Helt galet va fint steg dem hade, de typ svävade fram! Den som vann travade så fint medan de andra, 2 o 3 var lite upphetsade o så, för att de inte vann? Haha vem vet ;). 

Vinnarhästen var iaf finast enligt mig, en annan som kom 4:a var också jättefin, helt svart o gnäggade rättså mycket ;).

Tänk bara att äga en så fin dressyrponny. Den drömmer kommer då verkligen inte bli sann, samma sak med att själv tävla på Fhs. 

 

När vi ätit klart gick vi typ o shoppade lite till, sen tror jag vi köpte glass och gick till hoppbanan o kollade lite på hoppningen. Det var 5 eller 6:åringar som hoppade, och de rev riktigt mycket, nästan alla rev bommar hit o dit, men de var gröna, så i understand why ;).

 

Jag o Katja lämnade mamma på hopparenen (evil haha, nej hon föreslog det) så gick vi o shoppade lite sjävla. Vid det laget hade jag bara en 50-lapp kvar, hehe. Jag hittade en likadan tävlingsskjorta inne på Jacson, trodde jag ja. Senare när mamma var där också visade det sig att den var kortärmad o jag var ute efter långärmad ;). Men likadan modell var det på dem. Hittade verkligen ingen långärmad tävlingsskjorta, man bara jaha. Får köpa på HÖÖKS istället i höst.. På premiären kanske, om det finns någon som är bra till rimligt pris ;).


Jag o Katja gick in på "foderaffärer" typ, som Krafft och Djur & Natur (Hippson) bara för att få provpåsar (och jag kom hem med 8 st haha). 

 

Men nu tänkte jag visa vad jag köpt :). Laddade upp bilderna på bloggen från mobilen innan, så nu är det bara o lägga upp dem ;). En haul video på vfm är på väg också. Så finns det en gräns på 10 min som jag hade svårt att hålla, den blev typ får lång hela tiden ;( så jag gjorde om den jättemånga ggr.

 

GRATISSAKER:

 

SORRY FÖR DEN DÅLIGA BILDKVALITEN!!

 

*Hipporeklam

*Krafftreklam

*Jacson katalogen (fick 3 st, haha)

*Krafft katalogen

*Müsli för högpresterande hästar (som behöver bli piggare typ, fick 3 st)

*Börjes Tingsryd katalogen 2013

*Någon kattmat som är till kastrerade katter, som Gizmo XD

*Müsli för normalpresterande hästar 

*Någon reklam om auktion för 3-åringar..

*Hippo keps jag o Katja fick på ett vilkor, att vi hade på den XD så vi gjorde reklam hela dagen.

*Müsli för avel, gamla hästar, normalpresterande hästar m.m m.m

*Broschyr om kattmat XP

*Nyckelband från Krafft

*4 påsar med Kraffts hästmat (den som ser ut som en reklam är fastsatt på en provpåse)

*En broschyr om stallpellets.

 

Detta KÖPTE jag alltså allt kostade XP: (allt betalade jag själv ;))

 

*Ryktväska, Turkos o röd, Jacson, 149 kr (BILLIGT I KNOW)    eftersom min ryktväska som är mörkblå ist för turkos typ är sönder ;).

 

*Elastic/fleece lindor, vita, märket Cheval, 50 kr (massa rea)                   äntligen har jag lindor liksom ;) EN FRÅGA BARA! Ska man ha bandageunderlägg till dessa? Kommentera om DU VET! Tack ;)

 

*Putssvampar, gula, 2 för 10 kr, Börjes Tingsryd.

 

*Reflexgrimma, gul, stl cob, random affär, 50% så den kostade bara 40 kr! :D

 

*Grimma, mörkturkos typ, stl cob, random butik men ngt med hästshop, 50kr.

 

*Ryktborste, röd med mönster på, Börjes tror jag annars typ Granngården eller ngt, 50% rea, kostade ca 20 kr.

 

*Piggborste, lila, samma affär som grimman utan reflex, 10 kr BARA.

 

*Rotborste, rosa och grön, Börjes kanske eller Granngården, 10 kr BARA.

 

*2 st hårnät (under det vanliga typ) SOM JAG ÄNTLIGEN HITTADE, random butik, 50% rea fick den för 22 kr.

 

*Flugpannband, lila och turkos, SAMMA FÄRG SOM GRIMMAN sammanträffande haha, Börjes, 20 kr.

 

*Man och svans borste, röd o grå, Börjes, ca 29 kr.

 

*Hästgodis med massa bra saker i typ (hah) i pelletsform, Heter typ MOROT, förr 60 kr, nu 20 kr.

 

*Benlinda, blå, Börjes, 10 kr.

 

 

Det var allt jag köpte för denna gång :). Älskar sakerna verkligen! Såg en magplatta för 299 och typ höll på o dö, men jag typ fick inte köpa den, för mamma ansåg att det var onödigt. Men den hade kostat 1299 typ så det är fan -1000 kr! O.o Tur att Börjes har likadana haha, skulle det behövas (då Marcolio hoppar stort och högt över hindren o kanske slår i magen?) kan man alltid beställa därifrån ;).

Så funderade jag på att köpa 8 ridstrumpor för bara 100:-, men så stod det inga stl och sen var det 6-7 snygga färger, resten var helt fula ;p. Men jag köpte inga.

Så tänkte jag också på en grimma för BARA 35 kr men så tyckte mamma jag skulle vänta o spara pengarna (eftersom det var första vi gick till).

 

BTW pratade vi med AW i deras monter, Eller Svelands monter typ. Anna sa att Acora var friskförklarad så hon skulle börja ridas igen, så skönt att höra ju! :D Och att Marcolio hade hoppat som en kanon eller något liknande under träningarna, och att det var bra ;). Haha då kommer han i god kondition, typ ;). Hoppas jag får honom på ridlägret ju! Skulle vara bra att lära känna honom och få tips och sånt. Mm skulle det verkligen.

 

Men detta var allt för mig, mina bästa köp idag är nog ryktväskan, för det var pangpris, benlindorna, för det var också bra pris (50 kr för 4-pack) och sen har jag velat ha det så länge nu och flugpannbandet, för jag känner mig aningen efter som aldrig haft ett och ändå varit med i hästvärlden i typ över 8 år, varav ridskola var med typ 3,5 år ;). Haha så var det bra pris på den med.

 

Så gjorde jag något riktigt dumt också, JAG GLÖMDE KAMERAN! Jag som laddat över bilder och sånt för att få bättre minne :/ och så täckte bilderna typ en tredjedel så det hade inte behövts ;p.

Så är bilderna från Danmark + Gotland redigerade nu, alla som behövde det. Duktigt va? Haha ;).

 

/AmAnDa.

 

 

 

 

Av Amanda - 9 juli 2013 10:20

För o hämta Katja, sen bar det av till fhs! ;)

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards