Amanda ek

Alla inlägg den 7 juli 2013

Av Amanda - 7 juli 2013 22:25

Det är väl klart att man märker, när man tror man listat ut felet med överladdningen, märker man att det är mycket bilder som saknas från Danmark, alltså typ alla. Såklart hittar man dem i en annan fil (om man går in på Nikon D3100 på datorn) där dem finns, och ofc är varannan NEF som inte funkar i min dator och som inte funkar på bloggplatsen eller Facebook heller, de är liksom där men ändå inte. Så jävla stört! Försökt mixa med inställningar för att få bort att detta händer, det hände inte första uppladdningen. Det var andra det började dampa.

 

Men det är väl bara att köra igång programmet som omvandlar tillbaka till JPEG -.-

Av Amanda - 7 juli 2013 21:54

Nu har FHS börjat, började idag om jag inte har fel.

 

När ska ni dit? :) 

 

Jag o Katja kommer va där på tisdagen. I övermorgon TAGGA TAGGA TAGGA! :D Kommer bli fett kul, så kanske vi kan ta ett svalkande dopp i havet efteråt ;). 

 

Detta tänker jag leta efter:

*Tävlingsskjorta

*BILLIGA och BRA ryktsaker 

*Bruna benskydd

 

Jag tänker inte köpa saker jag kan hitta i affärer, det känns liksom onödigt. Grejen med Fhs (enligt mig) är att gå runt i alla affärer o köpa saker man aldrig sett förut. Falsterbo Horse show är som ett typ drömparadis för alla ryttare och hästälskare. Jag bryr mig inte så mkt om att titta på tävlingar, jag tröttnar ganska fort haha ;). Ponnytävling är kul däremot!

 

Men nu laddar alla bilder över, höll på o bli problem med JEPG och NEF men tror jag löste det. Iaf blir det inte lika mycket NEF som förra gången.. Då var det varje bild, kommer ni ihåg..

 

/AmAnDa.

 

Inköp på fhs förra året.

 

Snoddar, röda, 29 kr ?

Strumpor, lila, 30 kr

Nyckelsak, med häst på, ? kr men typ 10-15

Tävlingsskjorta, Jacson, Vit, 99 kr.

ALLA ryktsaker utan den blå och gröna för 200 kr.

Blå o grön borste för 15 kr.

Iphone 4s skal, 2 för 100.

Ludd, blått, 39 kr.

Äkta fårskinnsludd, 59 kr?

Swarovskipannband (äkta), 379 kr, rött.

 

Ses! ;)


Av Amanda - 7 juli 2013 21:18

Veckans... (kom på att jag glömt vad som hänt förra veckan hehe så hoppar över den)

 

Bok: Stars Comeback

Betyg: 5/5

 

Bästa lektion turridning: Första 2h turen med Angus :D

 

Händelse: Gotland ofc

 

Hiss/tips: Om du har dålig zoom på din kamera (som jag har) kan du enkelt beskära bilderna (olika på olika kameror hur mycket man kan beskära för att inte försämra kvalitén på bilden för mycket).

 

Foto: En bra bild för ordet "YODO". Om du nu ska dö, varför inte göra det på ett annorlunda sätt? (vet inte riktigt om YODO menas med det men hahah..) Min och Katjas dynor ;).

 

Se min vackra sko där också :').

 

 

Låt: The Other Side, Jason Derulo.



Produkt: 

Allroundschabrak Classic Gold Medal®

Tycker schabraket är så stilrent eftersom det inte är massor av tryck och färger, bara ett shabrak som kanske ser tråkigt ut. Men jag tycker att det är riktigt snyggt att ibland inte ha jäättemycket färg på schabraket. Mörkblått är ju rätt chill. Erkänn ;). Nejmen så gillar jag den spetsiga kanten speciellt mycket. Hade schabraket inte haft det kanten hade jag aldrig velat ha det.

Det är från HÖÖKS, 249 kr. Nu rea från 124kr, men det finns typ bara i ponnystl och mörkblått är nog slut.. Men kolla själv ;).

 

Köp: Läppbalsam från Ica på Gotland. Det är från Nivea och jag har tyvärr ingen bild. Det är verkligen värt pengarna för det är JÄTTEBRA. Inte alls sådär kladdigt och äckligt som vissa andra kan vara. Det är i burk. 39 kr tror jag, helt klart värt det! :).

 

Film: Det blir en film som gick på tv 6 igår, jag o Alexander såg den. Den heter "Flight Of The Phoenix". 

 



Youtubeklipp: Titta bara va fin! Läs alla framgångar i slutet, helt sjukt! Sån ponny skulle man allt vilja ha ;).



/AmAnDa.

 


Av Amanda - 7 juli 2013 20:26

Hej! Min anledningen till den sämsta uppdaten det varit är helt enkelt att jag reste bort.

Haha vad tänkte ni när det kom bilder på massor hästar, det var ju Anton, Ylvali och såklart Angus. Kommentera vetja! :)

 

Okej såhär var det alltså:

Det började då med att mamma skulle dit med sitt jobb. Så då hängde resten av familjen med helt enkelt. Vi hyrde ett hus på en bondgård vid Visby, typ lite utanför. Vi var där år 2009 då jag och Alexander vägrade åka hem. Det var så mycket djur där, och så kunde jag ju rida och rykta armarna av mig ;). Men det var för 4 år sen det. Denna resan blev bättre! Jag hade inte klar favorit för 4 år sen, eller det var alla russen typ. Dunder och Snuddelhästen var typ favoriterna.

Vill ni se lite bilder från 2009? :)

 

Jag och fallabellan Napoleon (han finns kvar nu).

 

 

Lille Anton för 4 år sen, haha var ju typ lagom lång och allt ;) Han finns kvar. Alla fanns kvar rent sagt.

 

 

Rider barbacka på Snuddelhästen (tror jag, och ja han finns kvar)

 

Men nu var inte detta vad jag skulle visa ;).

 

Men ja jag tänkte göra en utvärdering under hela veckan och klistra in foton efter rätt tillfälle typ :).

Men kanske ska berätta lite om hästarna jag red.

Börjar med Ylvali. Hon är då ett russ, B-ponny. Hon var lite seg, men snäll ;). Hon är typ "ny", eller tror inte hon var med förra gången.

Så har vi Anton. Han är en A-ponny, shettis, som jag fick motionera gratis en gång. Han är pigg, och busig, ponny som tröttnat lite på ponnyridningen så han behöver mer riktig motion då han har mycket energi. Anton tycker verkligen om skogen o han är en dressyrshettis med, kan massor för att va en shettis.

Min favorit är, som ni nog märkt, Angus. Fastnade för han direkt, tyckte även han var fin som 9:åring, men han var lite stor då, han är en D-ponny, uppfödd på gården och halvblod/russ vilket gör att hans gångarter är riktigt härliga, sådär storhäststeg och liksom lååånga öron ;). Han är riktigt härlig att rida, verkligen! Han drar tyglarna ur händerna ibland, men det är för att han blivit dragen i munnen (då han är pigg). Synd, för han är en gryymt fin häst!

 

Dagen vi åkte var då söndag för en vecka sen. Först 4 h bil till Oskarshamn och sen 3h båt. Resan gick bra, ganska drygt med bilen så länge, och jag o Alexander blev rättså otåliga den sista timmen i båten. Inga vågor alls, helt stilla vatten o så. Skönt asså. Inte för att jag är den som blir åksjuk, men jag har stoor skräck för att andra ska bli det ;) ;p. Grymt stört haha.

Det var typ 7 bilalarm som gick igång, och en gång gick ett alarm igång samtidigt som kaptenen började prata, då trodde jag Titanic skulle upprepas, eller nåt XP. Men det var bara typ "hej och välkommen till färjan som ska ta oss till Visby..." ;). Inte riiktigt samma sak.

(bilder kommer i ett annat inlägg då jag måste fixa bilderna och sånt ;) vilket jag egentligen bara gjort i den första uppladdningen. Har liksom inte hunnit)..

När vi kom dit fotade jag gården, gungade på några gungor och så. Fanns inte så mkt o göra då alla hästar gick i världens största hage liksom ;). Och det var typ kväll. Men bra foton blev det.

 

Dag 1, måndag alltså ryktade jag typ 4-5 hästar, eller mer. Sen typ klockan 5 fick jag rida. Ledridning var det, då alla turridningar redan varit. Ledridning är till för mindre barn på små ponnys. Kanske inte en 13-åring som är ganska lång, och som kan rida va, men jag fick iaf rida Ylvali som vi lånade i 20 min, red ute och så. Ylvali gnäggade o höll på när hon blev ensam. Hon stannade massor och ville inte röra sig och sånt. Tramsigt, visst, men hon är turridningshäst som är van vid att ridas tillsammans med flera andra hästar ;). Lite trav blev det iaf. 

Smakprov:

 


Men visst är hon söt ;).

 

Dag 2, tisdag jobbade mamma. Så hon tog bilen. Alexander höll på o gungade och jag ryktade fler hästar, och hjälpte till att sadla några och sånt skoj. Sen klockan 14 skulle jag vara med på turridningen. Den är i 1h och den är för ovana ryttare. Hahah jag fick rekommendationer om 2h turen för vana, men jag tänkte kolla läget lite, så jag bad om en pigg häst för att ha något att jobba med, hahah men eftersom man inte fick galoppera ville jag ha något att roa mig med, nej gud vad knäpp jag låter nu. Men jag fick iaf Angus, som jag spanat in och så. Han var, som jag gissat, en fiin ponny att rida. Dock hade jag en seg en framför mig så jag fick ständigt hålla in honom, och han är jääättekänslig i munnen så han drog tyglarna från mig lite då och då. Men jag kunde inte hjälpa det.. 

Det blev ganska mycket trav och det var väldigt flummigt längre bak, de hade typ aldrig sett en häst, jag kände att jag hamnat i fel grupp ganska mycket när hästarna började sparka och sånt, tycker det är läskigt. Men Angus gjorde inget. När vi var tillbaka typ chillade jag ;p.

Vi var typ 9, 10 med ledaren. 

 

Dag 3 jobbade mamma igen. Då skulle jag få vara med på den andra turen, i 2h för vana ryttare.

Det blev bara jag och ledaren XD. Jag fick välja häst, så jag valde Angus igen. Han var mycket roligare att rida när det gick lite fortare och det ingick mycket galopp och sånt. Jag blev riktigt chockad över vilken galopp han hade! Halvblodsgalopp. Grymt stora steg och han riktigt sprängde fram, hahah först var jag orolig för något skulle gå fel, men det gick över fort. Det var så härligt att galoppera fram sådär i skogen, det var så fint och Angus var så snäll o rolig att rida. När vi skrittade lite blev han väldigt ilsken på alla flugor, jag också XP. Skönt var det att galoppera ifrån dem, rätt åt dem små djuren som äter bajs och är allmänt irriterande B). 

En gång blev han rädd o skyggade/gjorde en helomvändning eftersom en stooor häst kom (med ryttareXP) mitt i skogen. Och så en gång bockade han lite, vet inte varför men de var inte så jättehöga ;). Annars var han jätteduktig!

Vi galopperade uppför en backe också. Och över en äng, det var nog det mest härliga, att galoppera över den där ängen.. Då blev ju hästarna extra pigga också, så det gick verkligen undan! Men det var typ i slutet, så då litade jag helt på Angus. Önskar någon kunde fånga det på bild ;).

Smakprov innan vi red iväg:

      

 

Senare på kvällen skulle jag få motionera Anton, gratis. Det var kul, vi red lite i skogen och sånt. Han försökte bocka första traven men jag besegrade honom (hahah var inte så svårt) och sen skötte han sig jättebra. Anton är som sagt trött på ledridningen (han gör lite som han vill ibland) så han tyckte det var riktigt kul att vara ute i skogen, hon som följde med mig sa att det är detta han älskar, och han hade också lärt sig mycket dressyr, så sött haha ;) 

Smakprov:

 

 

Dag 4 hade mamma slutat jobba och hade sommarlov så då kunde jag inte rida. Vi åkte bil till södra Gotland, stannade, köpte glass, åt glassen och åkte hem, hahah men det var inte så kul eftersom det regnade. Och så ville jag heldre rykta och sånt. Rida. BTW ryktade jag varje dag.

 

Dag 5 red jag inte heller, då åkte vi in till Visby, vid Almedalen. Det var varmt och jag hade träningsvärk. Så det blev inte såå lyckat. Men jag fick en glass, och den var god XP.

 

Dag 6 fick jag rida en sista gång, men jag var tvungen att betala hälften själv. Så jag gjorde det, fick pengarna till Gotland, så då skulle de väl användas där också ;). Så var det värt pengarna också.

Jag red en 2h tur igen, och jag hade tur för jag fick Angus en 3:e gång :D. Denna gång var det jag och 2 andra + ledare som red iväg. Det var en av de andra som inte ville galoppera, eller så var hästen för pigg eller nåt så vi kunde inte galoppera lika mycket som vi skulle ha gjort, men vi galopperade ändå ganska mycket.. Angus var pigg o snäll :). Som vanligt typ ;). Drog inte alls mycket faktiskt. Han hoppade lite i galoppen, typ studsa som Acora gjorde först innan jag lärde om henne xd. Det var också härligt att galoppera på ängen :D. Inga bockningar eller något sånt denna tur :).

 

Dag 7 åkte vi hem, vilket är idag ;). Det var så drygt att åka bil eftersom vår är helt skruttig (eller den funkar) och luftkonditioneringen är trasig så vi satt och dog i 4h, jag hade solen i ögonen också. Perfekt eller vad. Båten var chill eftersom det inte var vågor alls. Det var ett eller två bilalarm som gick igång, annars var det helt lugnt.

Nu när jag är hemma har jag hunnit med detta:

*Packat upp

*Sätta mobilen på laddning (den tog slut på vägen hem)

*Ladda kameran

*Sätta på datorn

*Blogga

 

Haha ;) typ det. Eheheh. Men nu ska jag göra veckans, och så fort batteriet är klart, då kommer utvärdering igen, fast med bilder ;). Fast juste, de måste redigeras.. Okej såhär: De kommer när de kommer. Ni har fått nått smakprov typ ;).

 

Men ska sätta igång nu! Tänkte rensa bilder också, hänger efter med det jag lovade mig sj ;). Tänkte redigera 1 album/dag när jag är klar med själva rensningen. Planer på G (livsviktiga o allt). Haha nämen hejdå ;)

 

/AmAnDa.

 

 

 

Av Amanda - 7 juli 2013 20:21

Ska nu skriva ett lååångt inlägg om veckan. Sen kommer 2 veckans, en för denna o en för förra, som jag ju missade ;).

Sen kommer lite bildbomber och sånt, kameran är laddad med typ så 700-900 bilder men när jag skulle ladda över på datorn tog batteriet slut -.- Haha såklart ;).

 

Måste också säga: Jag skulle aldrig sluta blogga utan att säga varför om det inte gäller något mina föräldrar sagt eller som jag bara inte får säga, bara självklara anledningar ;).

 

/AmAnDa.

 

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards