Amanda ek

Alla inlägg den 24 februari 2013

Av Amanda - 24 februari 2013 22:16

Har tråkigt så ska göra en lista över hästar jag har ridit på Torns! Den enda chansen till att få rida någon annans häst är att byta häst med den under ett ridpass eller att passa den några dagar ett nån dag. Så är det för mig, som inte går på ridskola. Trots det tycker jag ändå jag ridit ganska många! Här är en lista:
Acora
Pluto
Casper
Flower
Florens
Musslan
Lothar
Humle
Alma
Lukas
Gunnar
Darwin
Grim

Och Beauty innan såklart ;).

Om jag skulle få rida en häst på Torns som jag aldrig skulle ridit innan skulle det vara:
Ekelin: Katinka! (Hon är den enda därinne jag aldrig ridit :p)
Veteran: Lilla Liv! Eller Frodo.. ;)
Ponnystallet: 1: Fighten, 2: Dino, 3: Esther eller Andy.

Yeppo ;).

Av Amanda - 24 februari 2013 20:10

Har skrivit 2 långs inlägg och de skulle publiceras men de gjorde tydligen inte det! ARG!!!
Skrev ett lång schema och om hoppträningen! :( :@
Får skriva kort om hoppträningen istället då: (jag fick inte rida i jeans av mamma, hon sa åt mig att ta riktiga ridbyxor men jag hade bara mina röda på lager och de var såå omatchande!:(

På hoppträningen tränade vi på att hoppa ett hinder och sen lägga en volt runt det och Sen hoppa det igen. Acora var Jätteduktig! Och pigg! Hon ville inte sluta galoppera när hon väl börjat haha, inte för att jag hade något emot att hon var snabb men vändbar ;).
Hoppade också en oxer. Hindren som var framme var: 3 bommar på en kortsida, en 3 kombination på en långsida och en oxer på diagonalen.
Vanessa höjde ganska mycket. I slutet hoppade Acora, Gunnar och Dino en bana på 60, oxern på 50. Och Acora stannade inte en enda gång!! :D (Y) jätteglad över det! Däremot kom hon ofta fel på bommarna men sånt händer! I slutet blev hon jätte highspeed så hon hoppade jättejättefort så då fick jag ta om den sista delen av banan några gånger hehehe ;) :p.
Men jag är jättenöjd. Ska hoppa 50 på seriehoppning 3, för att inte gå för fort fram. Vill inte att det ska gå så dåligt på 60 att Acora får sämre självförtroende och kanske börjar vägra mer! :/

Skolan imorgon, blä usch och fy!! Lång dag.. Inte stallet efter heller :(. På tis på dressyren är det hoppning tror jag. Nice! ;)

/AmAnDa.

Av Amanda - 24 februari 2013 13:01

Idag ska jag rida i jeans. Men det är inte äkta jeans, det är jeanstights så det är som tights. Den dagen jag fick rida Humle och Lukas hade jag inga ridbyxor (var ju inte meningen att jag skulle rida) och de var lika sköna som vanliga ridbyxor! Så nu är dem mina ridbyxor :p men jag har bara dem ibland. ;) idag tyckte jag inte jag hittade några matchande ridbyxor (de svarta är i tvätten) så jag tog dem haha, de kan väl inte vara ngn skillnad att hoppa med dem? ;) och det skulle kunna vara ridbyxor! Nobody knows before nobody sees! ;)

Om ca 20 min ska jag o Katja cykla ull stallet. Nice! Hoppar halv 3, vill va där i god tid liksom! ;)

Första bilden är på Mig och Humle, med "ridbyxorna" och andra på mig och Lukas. Fotograf: Katja!

Av Amanda - 24 februari 2013 09:56

Att jag är typ klarvaken fast klockan är 10 snart! :o antar att jag inte orkade sova vidare helt enkelt. Katja kommer vid 12 till mig. Vi ska till stallet typ halv 2. Ska ju hoppträna! Kuuul!! :D

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards