Amanda ek

Alla inlägg den 5 februari 2013

Av Amanda - 5 februari 2013 22:22

Inte nu, men snart :p
Imorgon är en chill dag, följer kanske med Katja till stallet, men har ganska mycket matteläxa så vet inte om jag hinner annars.. Aja vi får se, kanske inte ens får av mamma o pappa ;p

Hejdå! ;) och sov gott!
/AmAnDa.

Av Amanda - 5 februari 2013 21:24

Älskar schabraket, guldkanten är SÅ snygg och hade passat perfekt med ett guldigt pannband. LÄTT!

Av Amanda - 5 februari 2013 20:46

Tråkigt har jag så ska göra schemat for this weekend:

Mån: (redan varit) skolan och sen var jag med Katja ju :D hos henne.

Tis: (som redan varit) skola först, nationella prov o sen följde Katja med mig till stallet. Red programridning.

Ons: Ska kanske med Katja till stallet o se när hon hoppar :D hon rider Livius. De ska hoppa barbacka XD
Måste göra matteläxan också..

Tors: först skola, nationella prov igen, och sen rider jag för Jessica. Tränar nog formen igen. Men antagligen mer än så ;) kanske på det som inte gick bra idag?

Fredag: här händer saker! Ett långt schema för fre kommer här!
Skolan, slutar tidigt :D HEEELG!!
Åker först till Katja o tar lite an hennes saker hem till mig. Sen hos mig byter jag om och sen cyklar vi antagligen till stallet. Mockar, byter schabrak, ryktar och flätar Acora. Sätter EJ UT lapp och lägger undan benskydden, nu bet döma nödvändiga grejer ;) sen cyklar vi direkt till Hemmakväll o Ica och handlar godis och chips, vi ska testa att smälta mjölkchoklad och sen doppa chips i det. Verkar sjukt gott!
Hemma hos mig igen gör vi väl vad vi vill ;) mot kvällen ska vi se film, och sen ska Katja sova över.

Lördag: går upp SJUKT tidigt, jag o Katja åker till Torns och gör flätorna till knoppar, ryktar mer och det nödndiga helt enkelt. För er som inte visste det tävlar jag LB:1 i dressyr på lör. Hoppas det kommer gå bra, till skillnad från Beauty (känner mig taskig mot henne) galopperar Acora direkt och hon tycker kanske inte domarbordet är fullt lika läskigt ;) om/när hon går i form kommer jag ju få mer poäng för idag fick jag beröm för vägar och sits. Tävlar dressyr och sen är det nog rätt Chill lördag. Käkar godis på kvällen o ser på melodifestivalen.

Söndag: Jag har typ bestämt mig för att hoppa Acora i clear rounden, inte högre än 50 med tanke på hur mycket jag hoppat henne. Men ja 40 eller kanske 40 och 50. Jag vet ju att hon kan stanna och så.. Men 40 tar hon sig över lätt ju! Röd outfit.

Det var min "vecka ut". :p blir kul på fre-sön :D :D

Av Amanda - 5 februari 2013 20:24

Idag gick det bra, i skolan var det nationella prov. Läskigt men det gick bra, inte så svårt. Fick mer panik när folk lämnade in och så.. Stressade ganska mycket på det andra provet e man skulle skriva en berättelse. Min blev ändå 6 sidor lång. :p

Efter skolan följde Katja med mig hem. Vi åt pizza för en gångs skull och pratade om allt möjligt, kladdade på min whiteboard.

Ridningen gick också bra. Men det blev värsta förseningen i schemat så jag Red säkert en halvtimme/40 min senare än jag hade räknat ut.
Till slut blev det iaf min tur. Acora var Pigg och snäll som vanligt. Red ju LB:1. Det gick jättebra, förutom: gsloppombyte i andra snett igenom, började trava några steg i snett igenom i ökad skritt o missade att man skulle ha långa tyglar och efter galoppen blev det helt flamsigt och sen stod Pluto där jag skulle göra halt så det blev en aning konstig väg men aja ;) fick beröm för: väldigt fina vägar och fin sits, bra kämpat. Fick "kritik" för: kunde ha ställt sig mycket mer i serpentinerna och måste ha långa tyglar i ökad skritt och när det var ökad galopp sprang hon bara fortare ist för länga stegen. Typ det. Men tänker positivt, Acora har jag haft i typ 2 veckor.
Tjaoo!
/Amanda.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards