Amanda ek

Alla inlägg den 22 september 2012

Av Amanda - 22 september 2012 22:13

Hej! för typ sådär 3 timmar sen skrev jag ett aslångt inlägg på Alexanders iphone och sen när jag skulle publicera bara försvann allt! ;( :( så jag får skriva om det.. På pappas dator istället.

 

Om idag:

Vaknade bara liite sent (L). Cyklade till stallet typ 1 för att träffa Sandra. 

Vi mockade och sen ryktade Beauty och Frodo. Sen kom mamma och skottade lilla ridhuset samtidigt :p

 

Vi red i mellanridhuset. Först var Bea lite seg och inte så värst framåt. Men sen piggnade hon till.

Tränade på halvhalter och försökte få henne på tygeln, tyckte ändå det funkade ganska bra, jag har inte riktigt satt mig in i hur man gör :p fick lära mig det för mindre än ett år sen.. ;) Men Beauty är så mycket enklare än Musslan att få i form som tur är! Och om jag hade hyrt Acora (vilket var väldigt nära och det skulle ha blivit så) skulle jag ha desto större problem, hon har nämligen muskler på fel ställe och har därför jätteproblem att gå i form, ser lite ut som en giraff.

Men ja Musslan bara springer fortare och fortare desto mer man försöker medans Beauty bara bli söligare och söligare tills hon till slut stannar och vägrar gå framåt. :p haha!

 

När jag kom till galoppen ville hon först inte, men när jag gjorde från skritt fattade hon direkt. :D till och med i det svåra varvet! Så jag är JÄTTENÖJD. Hon var verkligen duktig!

 

Det ända problemet idag var: När jag galopperade på volten stack hon bara iväg rakt mot Frodo :s hon liksom "stänger av" och bara rusar rakt fram. Mamma fick en film på det :p kommer! ;)

men ja så jag lät henne springa i rakspår några varv  det svåra varvet, för att bygga lite muskler så det blir lättare och lättare för henne. Hon tyckte det var KUL och galopperade FORT. Men hon behöver det för att få en fin galopp, precis som Flower.

 

Blev lite störd på att hennes nya gröna regntäcke inte riktigt funkar som det ska; det har ju regnat i proncip hela dagen och det har läckt igenom lite så hon var en aning fuktig i pälsen. :/

det var detta täcke:

Det är jättefint och ganska dyrt, men det funkar inte riktigt perfekt! :/

 

 

När jag cyklade hem pratade jag och Sandra i telefon hela vägen hem :p det gör vi ibland. XD

 

Plan för imorgon: Ska åka till Torns TIDIGT imorgon eftersom Alexander får en kompis hem typ 12 och dom får inte vara ensamma hemma. Och pappa ska till Stockholm :s så vi måste skynda oss! Men oss menar jag jag, mamma och Katja.

Ska hoppa med Katja och Lukas. Det ska bli intressant att hoppa Beauty med en annan häst - har aldrig gjorts förut av mig. Och sen ska det bli extra kul för Katja är med. Vi ska ses halv 11. Och sen ska mamma kunna åka hem vid 12 när vi ridit klart så ska vi rykta och mocka själva.

Det ska bli så kul! :D

 

Ha det bra nu!

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 22 september 2012 13:01

Hejhej! Jag har ju sagt att jag ska börja med veckans varje måndag, alltså början på en ny vecka. Men det är ju bara korkat! För jag kan ju inte chansa på vad som kommer hända!Så därför ska jag ha det varje söndag - slutet på en vecka ;) :D tror det kommer bli super!Så veckans kommer imorgon!/AmAnDa.

Av Amanda - 22 september 2012 11:29

Tja! Nu har jag varit vaken i typ1 timme. Jag har läst :p Drömmar och demoner- den är bra! :)Planen idag är: ridaa Bea typ 1 elr 2. Sen slappa i stallet :) ska kanske försöka sätta upp lite krokar i skåpet. Och sätta upp en bild utanför. Asså det är STÖRIGT att vi nt har färgskrivare hemma! :@ X( så pappa får skriva ut från sitt jobb.Det är ett collage från picmonkey.Aja nu ska jag nog göra ngt nödvändigt.Som att se Par i kungar, kungligt! ;p

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards