Amanda ek

Alla inlägg den 6 september 2012

Av Amanda - 6 september 2012 20:45

Hejhej! :D

 

Idag har jag ju ridit privatlektion. Fett lyxigt när man bara är 1! Men Katinka kom in sen.. Då blev Beauty jätteokoncentrerad och hon påminde lite om Pluto när hon inte ville annat är att stå vid dörren eller bara stå still och titta på Katinka. Men efter ganska många försök travade hon snällt förbi utgången. :)

Började med att träna serpentiner, volter och lite andra ridvägar som "uppvärmning".

Sen red jag på en volt runt Jessica. Det gick bra, jättebra tycker jag!

Hon ställde sig inåt ganska mycket, men inte hela tiden.

 

Sen gick hon lite i form ibland också. När vi kom till galoppen blev hon som vanligt mer pigg. :)

Först hade jag ganska stora problem med att få henne i rätt galopp (i höger varv) men till slut blev det rätt och då höll hon den galoppen ett helt varv. :D och riktigt inåtställt i galoppen är hon! Önskar ni kunde se... Men ingen filmade.. Äsch det kommer fler tillfällen. 

 

När jag sa att hon var pigg i galoppen höll inte alls Jessica med.. Haha hennes Exo är typ 180 cm hög! ;o

Han är nog mycket snabbare! ;) men han är lika snäll som stor enligt Jessica; alltså vääääldigt snääääll! ;D

 

I slutet var Bea helt blöt och jag också. Och jag hade världens joddigaste håll.. :/ det var för att jag satt ner i hennes skumpiga trav ;) men det är bra att den är skumpig, det betyder bara att hon rör sig ordentligt!

 

Glömt att berätta om incedencen när jag och Blanca hämtade henne i hagen. Jo när jag ropade "Beauty-gumman!"

så slutade hon äta gräs, höjde huvudet, gnäggade, började skritta, började trava och stannade precis framför mig. Åh vad glad man blir! Att hon känner igen mig, känner sig trygg hos mig, som en extra mamma <33

Ja för jag har blivit mamma, till Beauty :p :) <3 hon behöver mig, och jag behöver henne!

 

Efter lektionen pysslade jag om henne och gosade lite extra. <3 hon tyckte om det.

Sen mockade jag och då fick hon stå i Plutos box. Hon och Katinka verkar väldigt bra kompisar, antagligen för att de träffat varann förut, på AW sporthorses som äger både Beauty och Katinka. Och Bello, Lothar, Alma, Acora och Lilla liv. OCH fler!

 

AW:s hemsida: http://www.awsporthorses.se/

 

Och så nu sitter jag i mitt rum och bloggar, ska snart läsa. :) På nått sätt hinner ALLTID klockan bli SJUKT mycket! ;( jävla uppfinning :P XD

 

Dagens foto:

  

AVSLÖJAR en sak om mig här: Jag samlar på schleichhästar. Gjort det sen jag var 5. Kan komma en bildbomb

(har nämligen spenderat många timmar på att fota varenda en) men det skulle bli en fruktansvärt lång en kan jag säga.. Eftersom jag har alla i den gällande katalogen (nästan alla) och några som gått ut skulle det bli typ 60-70 bilder i miniatyr. Går det bra? Skulle ta jättelång tid att ladda upp men.. Vad gör man inte för en blogg? :) <3

KANSKE kan jag fixa det.. Men i så fall i helgen. 


Imorgon häder detta: Jag ska till skolan och ha tråkiga lektioner. :p Glosförhör på engelskan, matten ska vara färdig .. Efter skolan ska jag, Fanny och Katja åka till Torns (vi ska sköta våra sköt/foder/hyr ponnysar. :)

Fanny - Florens, Katja - Lukas och jag - Beauty. :) Kommer bli kul. Jag är ju inte skötare men Beauty vilar imorgon och då ska jag komma för att rykta, kanske leda lite, mocka och gosa. :) Kanske smörjer utrustningen också, vi får se. 

Tills dess: HEJDÅ!!

 

/AmAnDa. 

 

 

 

Av Amanda - 6 september 2012 20:30

Hej! Nu är jag på väg hem från stallet. Hinner inte blogga nu!/AmAnDa.

Av Amanda - 6 september 2012 15:59

Hej! Nu sitter jag här med Fanny. Vi har precis ätit Billys pizza. Vi ska sälja jultidningar tillsammans, kanske Katja också, om hon får och vill.

I skolan har vi haft det lite kul och lite tråkigt :p det var kul på svenskan (vi fick göra helt egna berättelser) men det var trist på idrotten (som vanligt), Vi blev uppdelade i grupper och jag hade tur som hamnade med Fanny.

Vi hade längdhopp, fritt och tennis. Det roligaste var tennis. I like it!

Efter skolan gick jag och Fanny till biblioteket och typ var där i en halvtimme och sen gick vi hem till mig.

Och nu sitter vi här :p

Om typ 1 och en halv timme ska jag rider lektion för Jessica. Det kommer bli kul. :) Hoppas på ett ridhus utan så många! Behöver träna galopp och helst utan massor som gör henne upphetsad och pigg.. :)

 


Katjas foderponny Lukas (kallas Tore av ridskolan MEN heter LUKAS).

 

/AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards