Amanda ek

Alla inlägg den 9 april 2013

Av Amanda - 9 april 2013 22:31

Hej!
Som jag redan sagt följde Katja med mig till stallet. Vi gjorde i ordning Acora tillsammans. Sen skrittade jag ett varv runt galoppspåret med Acora, och Dino var med. Katja med för den delen ;). Sen hann jag precis galoppera, och trava, i paddocken innan lektionen började.
Det her ALDRIG gått SÅHÄR bra någonsinn!! Kände mig typ gråtfärdig av lycka - hon gick verkligen i form HELA tiden UTAN avbrott. Såg helt underbart ut i spegeln, lite ego här, men ngn gång får man ju skryta lite om sig själv!? ;) :p
I höger varv gick hon även väldigt bra. Vi tränade på öppna och sluta och Acora klarade det utan problem vartenda gång.. Fick inga "att göra bättre" och inga kommentarer förutom att det såg bra/jättebra/fint ut. Känner mig jätteglad att det äntligen funkar med dressyren. Min lilla pålle har underhals, ingen liten heller. Första dressyrtävlingen var kaos.. Ingen koll och framförallt ingen samling eller form eller ens försök till mer samlad form. En vecka efter att hon kommit, tävla dressyr, får 51%, komma på delad sista plats, gråta, sakna sin förra häst, kämpa vidare.. Några gånger har jag gett upp ett ridpass och skrittat av, vilket är fel av mig att göra. Hade jag fortsatt kämpa ist för bli arg och ge upp hade väl detta gått mycket snabbare att komma hit dit jag är nu. Men jag är jätteglad att jag ens lyckats. Att hon börjat få muskler på RÄTT ställe, att hon känns gladare att rida och skummar i munnen..
Alla dessa ridpass jag genomgått och tänk "hur ska jag lyckas? Jag har ju försökt med allt jag kommer på!" Men..
Nu ska jag säga lite saker:
Vi åkte och köpte en halsförlängare och först fäste vi den på sidorna om henne. Det blev inte så bra effekt. Så vi satte den under magen, vilket gav mkt mer effekt. Så sa ridlärarna att jag inte fick rida med den. Den var bara till för att Acora skulle få gå rätt i ridskolan, när inte jag rider. Jag lärde mig inget på att rida runt med dem. Blev lite irriterad för jag köpte ju den :p tjatade på mamma i lördags hur länge som helst, "kan du inte bara sätta på den?". Men hon var envis.. Och så tänkte jag att du jävlar ska jag lyckas utan att mamma hoppar upp och får henne att gå rätt eller en halsförlängare som gör typ allt jobb åt en. Jag svettades, var helt slut i armar och ben, ville Inget än att lägga av. Och mamma ropade 100000 instruktioner på samma gång och det blev rörigt. Men! Sen bara lossnade det och hon gick på tygeln! Jag fick kämpa ganska mycket för att hindra henne från att ta upp huvudet. Men jag var helt paff ändå att det funkat. Så på söndagen testade jag samma metod igen, och denna gång funkade det mycket snabbare och jag behövs inte kämpa så mycket som dagen innan.
På måndagen gick hon i ridskola och hade halsförlängaren. Idag gick hon helt klockrent. I båda varven. I alla gångarter. I öppna, i volter, i raktspår..
Riktigt roligt när ridläraren sa "alla var jättedukiga, speciellt Acora". Och efter lektionen fick jag några "vad fint hon gick". Sånt blir man jättejätteglad av :D.
PS! Tror inte detta hade hänt om inte Jessica märkt att mina händer var fel. För det är när jag håller dem som typ Jan Brink som det funkar som bäst.
Så tack! :D

Efter ridningen kvällsfodrade jag och Katja. När vi var klara cyklade vi hem i världens motvind. Trevligt, jag vet :/.

Men nu måste jag sova! ;)
/AmAnDa.
Och förresten drick INTE kranvatten i Lund, det kan ha bakterier i sig! :/

Av Amanda - 9 april 2013 15:00

Hej! Nu har jag syslöjd. 20 min kvar. Jag är typ klar men jag skulle hjälpa Katja men då råkade jag riva upp tyget lite så nu väntar jag på att hon ska laga det. Sorry Katja!
Längtar efter ikväll.. Ska rida i min nya stövlar och Katja ska va med :). Innan det ska jag va med Katja hos henne.
Det står en radio bredvid mig med dålig musik :p


Hejdå! Brb!

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards