Amanda ek

Alla inlägg den 6 april 2013

Av Amanda - 6 april 2013 19:30

Okej, ber SÅ mycket om ursäkt för att jag inte bloggat på flera dagar. DET kommert ALDRIG hända igen! ;)

Här är om de missade dagarna:

Torsdag:

Först i skolan var det ju spanska. Jag hade typ 3,5 fel :P. En liten miss och två felstavningar. Jaja är nöjd ändå.. ;) Sen var det inget speciellt resten av skoldagen. Var med Katja, vi tog ut min dator och fotade från The Lol Cam från FB i olika filter. De bilder kommer dyka upp. Sen åkte vi till Torns. Katja fick skritta fram min lilla pålle åt mig ;). Sen kom Jessica och jag hade lektion för henne. Vi tränade MYCKET på sitsen, inte luta sig framåt, inte skjuta fram händerna, inte sättas i stolsits. Nä nu låter jag sjukt dålig :P. Men det är såhär att Acora har en hoppsadel och då hamnar man typ i stolsits vare sig man vill eller inte. I alla fall i den sadeln. Sen när jag försöker få Acora på tygeln så blir jag framåtlutad och mina händer blir raka och för långt fram. Känns ibland som att jag måste hålla upp hennes huvud också, och det är riktigt jobbigt för då värker mina armar efter några minuter bara.. :/ LEktionen var iaf bra och jag och Acora var nöjda och glada.

 

Fredag: 

Först var det då musik. I halvklass. Jag och Katja övade ostörda på gitarr och trummor. Vi turades om. Sen blev vi plockade att göra ett trumtest typ att man kan spela typ basrytmen eller ngt. Jag klarade det, men när jag spelade på de riktiga trummorna slog jag inte alls hårt på dem så ibland lät det inte alls och då slutade jag spela fast jag inte borde. Men sen spelade jag på knäna ist och då klarade jag det direkt :p. 

Men sen efter alla lektioner stack jag och Katja till stallet (hem emellan). Vi red Acora. Först red Katja i typ 30 min och sen red jag lika länge. Vi galopperade båda på galoppspåret och när jag galopperade henne stack hon nästan, så laddad var hon! ;) Hon var duktig som vanligt <3.

Vi stannade längre för att titta på en ny häst som kom. Den heter Pegasus och är en b-ponny. En nästan exakt kopia av Musslan faktiskt. Jättesöt är den! Sen cyklade vi till Hemmakväll o Ica. Vi köpte läsk, chips och godis och sen cyklade vi hem till mig. Efter middagen skulle vi se Pans Labyrint men den var jätteläskig :P så vi fegade ur och såg Flicka 3 istället. Den var jättebra! :D

Ja sen dampade vi youtube videos. Letade efter bra som bevisar att ridning INTE är enkelt, ingen sport och barnsligt. 

Vi hittade denna och den tycker jag är jättebra, den typ visar verkligen att hästar är på allvar och svårare än att typ gunga. Tror att det måste va lite hemska scener för att folk ska fatta på allvar..

 


Känn på den ;) nä skoja.

 

Lördag:

Jag jobbade som sagt som funktionär på Torns. Satt i domarbilen och skrev protokoll i datorn. Det var kul, men råkade göra fel några gånger, men det rättade jag till ;). 

När jag och mamma var klara gjorde jag i ordning Acora. Skrittade ett varv runt galoppspåret och red sedan i mellanridhuset. Först var jag arg för jag inte fick rida med halsförlängaren. Sen kom jag att tänka på vad Jessica lärt mig och testade att få henne på tygeln genom att ha händerna mer i position (hehe), det har jag alltid sett som omöjligt för hon tar upp huvudet jättemycket och kämpar emot då, men så fort hon började kämpa emot drev jag på henne och då sänkte hon huvudet och gick i form :D :D. Hon slängde upp huvudet några gånger till men jag upprepade samma sak varje gång och till slut slutade hon och bara gick i form. Jag behövde knappt göra någonting, koncentrerade mig på att inte sitta framåtlutad och ha händerna RÄTT. Och det kändes jättebra :D.

Nu tror jag jag hittat rätt knappar i dressyren. Supernöjd med mig & Acora. Superfin var hon! :D önskar mamma hade filmat.. :/ Sen kom Katja för hon hade tråkigt ;). Vi cyklade hem tillsammans.

Nu är dagen typ slut. Blä. lördagar är alltid så goa, lördagsgodis, ingen skola, sovmorgon, alla affärer har öppet, ingen skola imorgon så man kan lägga sig seent ;) Jaja nu är det så att jag chattar med Moa (moadahlberg.blogg.se) och vi typ ställer frågor till varandra så nu orkar jag bara inte blogga ;)

 

Imorgon hoppas jag få nya ridstövlar, stor risk, mamma säger inte ja, men inte nej heller. Acora ska ridas. Vill träna dressyr nu när det går så bra. :)

 

/AmAnDa.

 

 

Av Amanda - 6 april 2013 17:50

Hejsan! Skulle bara säga att allt stallarbete är finished, det var skoj att skriva på datorn. Acora var helt fantastisk, på riktigt det har ALRIG gått SÅ bra det gjorde. Mer om det hemma. Jag sitter i bilen nu, lite batteri och vi är framme typ nu snart.
Yeppsi. Peppsi.
Framme, bye! :* ;D

Av Amanda - 6 april 2013 09:00

Skäms för att jag nt bloggat sen i.. Onsdags! :| jag skrev ett inlägg i torsdags om ridningen men det försvann :(.
Men nu har jag inte tid, jag ska va funktionär, skriva på datorn. Det är dressyrtävling. Glad att jag nt får va protokollspringare ;).
Men ett långt inlägg från datorn kommer när jag är hemma igen från stallet! /AmAnDa.

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards