Amanda ek

Alla inlägg den 7 april 2013

Av Amanda - 7 april 2013 22:52

Måndagar är såå tråkiga.. Man har 5 dagars plugg framför sig, jippie!?
Inte ens ridning, annars brukar stallet va dagens höjdpunkt efter skolan. Men hästen går i ridskolan. Hon har slutat gå i lågstadiet nu, så på onsdag kanske Katja får rida henne? ;)
Aja på tisdag är det iaf lektion. Det är helt okej. Hoppning förra gången så dröjer en månad tills nästa. Skit också;). Hoppträningen jag brukar va med på på söndagar har ju inte kunnat bli av eftersom det var tävling idag. Hoppas det blir nästa helg.. Känner att jag typ aldrig får hoppträna med Acora.. Hopptränat 3 ggr på söndagar på typ 2,5 mån, hopptränat typ 2 elr 3 ggr på tisdagar med Acora. Tävlat hoppning 4 ggr :p :|

Nu ska jag iaf sova! Eller nja horzetidningarna väntar! Så Nu ska jag nörda dem! Hejdå! 0:)

Av Amanda - 7 april 2013 20:02

     


Ponnyn är GRYM. Igår gick det ganska dåligt först, men sen gick det jättebra. Nu idag gick det bra hela tiden. Asså ni borde ha sett... Hon gick som en dröm.. I galoppen var hon långt ifrån skumpig och studsig som han KAN vara. Hon hade en superskön galopp. Och i traven kände jag hur jag verkligen kunde slappna av och att hon ändå gick kvar på tygeln om jag rättade till ngt i min sits eller nått. HON ÄR BARA FÖR FIN! Hennes underhals kommer vara borta om typ.. Kanske ett år? Men då måste nästa ryttare träna vidare på det jag börjat på. Annars är det väl "hej Acora som nt går i form och som bara bygger upp fel muskler". Fast ja, det behöver inte vara så att hon får en ny ryttare till hösten, jag kanske har henne ett år till. Men jag är rädd att växa ur henne.. Jag är ca 165 cm och Acora är 138. Man växer som mest under sommaren. Vem vet hur lång jag kommer att va? Ingen. Sånt är liksom ett mysterium :P ;). 

 

Mina nya ridstövlar är lite stela precis som allt nytt, lite stora i knävecket men när jag längde stigbyglarna 2 hål, på hål 9, gjorde det inte ont. Hade en kamp att få på dem utan att korkkilarna åkte fram.. Dem är så i början, det var mina förra också. BTW fick Katja mina förra ridstövlar, de är för små för mig och passar henne perfekt, så det är jättebra. 

Mina förra heter Trento från Hööks. :)  Mina nya heter Arezzo och är från Horsehead typ. Katja följde med till Hööks idag också. Kul med sällskap ju ;).

 

Imorgon är det bara skolan och sen hem och antingen vara med Katja eller vara med datorn, haha.

Eller med någon läxa. Förmodligen engelskaboken, den är snäll och trevlig + den behöver sällskapas (göras) till på tisdag.

Vi har heller ingen spanska (tack och lov för det) så jag ska följa med Katja till stallet på ons utan att behöva stressa med spanskan. Däremot har vi Nationella prov på tors... I NO, Biologi. Sjukt läskigt, kah kan typ inte alls mycket om kroppens delar o sånt, ehehe...:/ Men det ska nog gå bra.. ;)

 

/AmAnDa.

Av Amanda - 7 april 2013 19:40

Jag har ju typ sagt att jag ska kanske ska göra en haul video när jag shoppat.. Men alla grejer är i stallet så kan ju inte visa nått ;). Och jag skriver på datorn nu så kan inte visa en bild på allt från mobilen. Så jag kör den enkla vägen - tar bilder på det från Hööks! ;D Smart smart haha ;)


Kom i första hand för skor, skor att rida i och skor att ha i stallet. De första jag provade var även de jag köpte. Men de var typ små och helt obekväma så jag provade säkert alla ridstövlar som fanns men ingen satt speciellt bra. Men när mamma bad om hjälp fick jag prova samma igen, men i större storlek och normal vidd och då satt de jättebra! :D

Dessa är det:

Liksom hur snygga!? ;) :D

 

Sen köpte jag dessa stallskorna (kollat in dem i katalogen såå länge precis som ridstövlarna).

Och de första jag provade passade jättebra så dem köpte vi, och här är dem:



Ridstövlarna var lite ömtåliga och var lite höga så vi köpte lite tillbehör till dem så dem skulle hålla längre m.m

Korkkilar

Stövelknäckt

Skohorn :P Katja märkte sen i stallet att jag redan hade en lila och grå, men jag har hela tiden trott den är en otroligt dålig svettskrapa, haha döör! Stackars Pluto som jag använde den på XP

 

En vanlig skinn- & lädertvål balsam. 

 

Sen köpte jag detta själv också, kände att jag är i behov av ett neutralt grimskaft:

Sen är det såå billigt också ;) 29 kr är typ ingenting.

 

 

När vi var klara ville jag gå och se om plaststigbyglarna hade kommit till Horze. Och gissa vad? DET HADE DEM :D :D :D Jag köpte röda i stl dam. De är sååå snygga! :D

Sen i kassan fick jag massor av kataloger också, så nu har jag j*vligt många kataloger att nörda :D

Suuper! :D 

Här är en bild på plaststigbyglarna:


Seriöst, hur snygga är dem inte? :D

 

Nu tänker jag sälja mina gummiplattor i stl Junior, från Hööks. Jag har dessa:



HELT oanvända, 69 kr på Hööks. Säljer dem för 50 kr styck. 

Anledningen till att jag säljer dem är endast att dem är för liten i storlek för mina plaststigbyglar.

OBS! Man kan bara använda dem på Compositi plaststigbyglar, kanske på andra plaststigbyglar, men iaf INTE på metall el andra sorter.

Ngn intresserad från stallet? Kommentera vetja!

 

Det var allt jag skulle säga, hejdå! :* 

 

Av Amanda - 7 april 2013 12:10

Först kommer några bilder på när Katja rider Dino. Foto: jag ;))
Sen är det några på Grim och Musslan, som både är halta :( foto: jag
Sen är det de bästa bilderna på mig och Acora från Jessicas lektion. Foto: Katja.
Sen kommer lite bilder på Katja&Acora. Som jag tog i fredags.
Sen är det när jag rider henne. Katja fotar.
Visst blir det fina bilder utomhus? :)

Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards