Amanda ek

Alla inlägg den 1 maj 2014

Av Amanda - 1 maj 2014 16:55

Ta hänsyn till att jag inte kan lägga till bilder när jag bloggar från ipaden, alla finns i mobilen ? men smart hoppas jag kommer en typ bildbomb från senaste dagarna! :))
Nu ska jag spela in o redigera min video haha :)

Enda bilden jag har hahaha ??

Av Amanda - 1 maj 2014 13:56

Bloggar från min iPad som jag fick igår. Den har inget skal än men det ska jag få som en sen present, och så ska jag få välja den själv :)) nu var detsamma sjukt länge sedan jag bloggade sist, får förslöa komma ihåg vad jag gjort. Har en vecka att berätta om.

Förra veckan:

Torsdag: skola och sen stallet, hoppträning! Det gick väldigt bra faktiskt, först var det lite sådär som vanligt och han var väldigt väldigt väldigt stark och tyglarna gled hur mycket jag än höll i dem. Men sen när vi skulle hoppa en hel bana gick det faktiskt väldigt bra! Tror att det blev 2 stopp för det fanns en hatad 2-kombination med i banan. Började förstå honom mer, om han Inter bjuder ordentligt kommer han att flyta ut/ vägra, och det har jag aldrig fattat förut. Men nu vet jag läget han ska ha när det går som bäst :)).

Fredag: skola, sen kidnappade Katja och Julia o Ellen mig och satte ögonbindel och gick med mig ända till Julias hus där de överraskade mig med en tidig födelsedagsöverasskningsfest (långt ord där). De hade köpt godis, chips och läsk och till och med bokat ett bort på Italia! Vi åt jättegodpizza på Italia till middag och sen var vi lite på en lekplats haha innan vi gick hem. Men vi hade sååå kul och jag fattar inte att de gjort allt för mig! :* presenterna var också såååå fina! Tack såå mycket <3 och så sov vi över :D

Lördag: åkte till stallet med Katja och Julia, Julia fick rida marcolio o grim, vi red ut för Grim va i igångsättning så han fick inte va i ridhus eller paddock. Vi red inte långt men ändå :p men en gång kom det en kille som cyklade nerför en backe och skrämde Marcolio som in i helvete :| -.- men det
gick bra för Julia, hon kunde inte rida själv för vi var på "okänd mark" där Marcolio knappt varit och då är det bäst att hålla i honom om han skulle göra något, men han skötte sig :))

Söndag: red rätt tidigt på morgonen, red ute på galoppspåret för det var dressyrtävling i paddocken. Red inte speciellt länge, typ halva galoppspåret fram och tillbaka ett par gånger i alla gångarter. That's it. Sen åkte jag och mamma till Malmö för jag fick ju biljetter till spanska ridskolan. Det var superkul och hästarna var fett snygga haha. Katja var också där men vi satt långt ifrån varann och såg inte varann för det var så mycket folk där :(. Det coolaste de gjorde var typ såna hopp upp i luften och sen en spark (i luften). Även fast det såg onaturligt och lite + i landningen såg det ut att slita massor på frambenen. Hästarna var glada och lekfulla och ibland hände det att de bockade och sparkade lite av glädje när de fick applåder och de ville verkligen göra konsterna för taktade och studsade innan :)).

Denna veckan:

Måndag: skola och sen åkte jag hem till Katja med Ellen. Vi skulle göra SO för det var prov på onsdagen. Vi tränade knappt alls haha, bara innan vi gick hem. Men det räckte tycker jag :p.

Tisdag: skola, och sen va jag lite med Katja innan vi åkte till stallet. Jag red tisdagsdressyr och Katja fick fortfarande nt rida i ridhus. Det var hoppning :)) eller ja det var bara en studs och ett enkelhinder direkt efter studsen. Först skulle vi trava över upphöjda travbommar (typ 6-8st) och det var såklart jätteläskigt men till slut kunde han faktiskt trava över alla utan att stanna innan och sen typ kliva över eller inte ens det :p. Sen skulle vi hoppa studs (3 hinder) och först gick det också dåligt haha men sen hoppade han de också. Som avslutning hoppade vi ett hinder efter också och då tyckte han det var värt att anstränga sig så då hoppade han allt på första försöket :)))

Onsdag: MIN FÖDELSEDAG! Tack för alla grattis <3 efter skolan åkte jag, Katja, Ellen o Julia till stallet och red. Båda red Marcolio i paddocken, och de kunde trava och rida lätt helt själva på spåret och på volt osv! Ellen galopperade till och med i longerlina, såå duktig! :D och det var typ 5:e gången de red, så jävla bra!

Det var det ;) skriver mer sen för nu kom min släkt (ska fira min födelsedag o kan inte va med på hoppningen). Men hejdå!

Av Amanda - 1 maj 2014 13:00

Detta är från en annan dag än del 1 & 2. Får bli en mindre bildbomb.

       

 Vet att den är i ofokus men orkar inte bry mig, han vägrade stå still ;p.               

Foto: Katja (alla bilder)



Kort presentation


Hej! Jag heter Amanda Ek och är 14 år. I denna bloggen får ni läsa om min vardag (stallet, kompisar, skolan) och lite sånt. Jag hyr för tillfället en D-ponny som heter Korweta men kallas Alma.
Hoppas du vill läsa min blogg!:)

Va med och tyck till! :)

Vad vill ni har mer av på bloggen?
 Bilder
 Vardagsinlägg
 Filmer
 Bildbomb/filmbomb
 Tankar och åsikter
 Hissar och dissar
 Vill-ha listor

Ställ en fråga! B)

32 besvarade frågor

Alma (Korweta)

Alma en är ett fuxsto född 2001, D-ponny. Hon är fin i hoppning samt dressyr, men aningen bekväm och lite bitchig ibland haha.. Hon är ganska seg men ganska snabb och pigg när hon tycker något är roligt, till exempel att hoppa.

Alma hyr jag från 19 maj tilll 10 juni, så det är inte speciellt länge.

Efter sommaren ska jag antingen ha henne igen elller hyra en annan D-ponny. Hon ägs av AW sporthorses.

    Foto: Torns hemsida

 

Gizmo

Gizmo är min söta katt. Hon är Norsk skogskatt, 13 år gammal men åldern är ju bara en siffra, right? ;) Hon är lite stel i lederna och har tappat lite tänder, men annars mår hon toppen <3

Jag är faktiskt den som hittade henne när jag var 5 år. Vi hittade ägarna och det visade sig att de flyttat men att Gizmo rymt. Vi fick henne gratis och sen dess har hon bott hos oss. Vi har flyttat några gånger men hon har aldrig rymt <3

 

Senaste inläggen

Kategorier

Skriv i gästboken!

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Länkar

Bay Horse

Ovido - Quiz & Flashcards